Fantasy & Science fiction SWEDEN discussion

119 views
Vilken är DIN favorit?

Comments Showing 1-27 of 27 (27 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tom (new)

Tom Grimeton (tomgrimeton) | 3 comments Mod
Vilken SF eller fantasy bok är din favorit och varför?


message 2: by 7thTrooper (new)

7thTrooper | 7 comments Förmodligen William Gibsons "Neuromancer" om jag måste välja bara en. Språket är fantastiskt och Sprawl-universumet oerhört fascinerande. "Sirius" och "Star Maker" av Olaf Stapledon ligger nog också riktigt bra till. Kändes lite som att jag hade blivit slagen i tinningen med en gummiklubba efter jag läst båda två.


message 3: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Jag har svårt att välja mellan American Gods av Neil Gaiman eller Blood Song av Anthony Ryan. American Gods för att det var min första bok av Gaiman och ingen skriver som Neil Gaiman. Det är svårt att förklara vad det är med hans stil, men flytet i språket är nog det som fångar mig. Med Blood Song var det helt enkelt känslan jag fick när jag läste boken. Jag bara kände att det här var något utav det bästa jag har läst. Uppföljarna å andra sidan ska jag inte prata om...


message 4: by Ingemar (new)

Ingemar | 7 comments PKD tillhör mina favoriter med böcker som VALIS och Ubik. Jag gillar också Illuminatus-trilogin av R A Wilson. Nyligen läste jag Diaspora av Greg Egan och det verkar vara en ny favoritförfattare för mej. Annars så är både Neuromancer och American Gods mycket bra.


message 5: by 7thTrooper (new)

7thTrooper | 7 comments Phillip K. Dick är en favorit hos mig, med. Liksom Gibson en författare som alltid tycks finnas i mitt bakhuvud vad jag än läser eller skriver. "Do Androids Dream of Electric Sheep?" är nog favoriten för stunden men det är svårt. Mannen var nog det enda legitima galna geniet i branschen.


message 6: by Johan (last edited Aug 03, 2016 04:57AM) (new)

Johan (drain) | 2 comments The Left Hand of Darkness och The Dispossessed av Ursula K. Le Guin är två av dom bästa böckerna jag läst.

Hyperion, The Shadow of the Torturer, Ancillary Justice är var och en, de första böckerna i tre serier som är riktigt bra. Never Let Me Go känns också värd att nämna. Har svårt att välja en specifik bok men Philip K. Dick är bra med.


message 7: by Henrik (new)

Henrik (loklok) | 1 comments Håller med om PKD, och Ubik är favoriten. Rekommenderar också många av hans noveller, som är riktigt bra och fyllda av galna idéer! Favoriterna där är nog Second Variety eller The Skull.

Heinlein är också värd att nämna!


message 8: by Ingemar (new)

Ingemar | 7 comments Ursula K Le Guin är jättebra men Ancillary Justice funkade inte för mej.


message 9: by Alatea (new)

Alatea | 17 comments Jag har det alltid svårt att välja en bok när det gäller fantasy, men läste The Way of Kings och Words of Radiance av Brandon Sanderson på sistone och tänker att det är två av de bästa böcker jag har läst i hela mitt liv. Visst är jag fortfarande fascinerad av böckerna och kan tänka annorlunda efter några veckor, men just nu... ja, Sanderson är fantastisk.

Jag tycker mycket om Ursula K. Le Guin, men har inte läst så mycket av henne.


message 10: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Hur var Words of Radiance jämfört med Way of Kings? Jag hade väldigt svårt att komma in i Way of Kings och det tog ungefär 400 sidor innan något började hända. Är det samma sak med Words of Radiance?


message 11: by Alatea (new)

Alatea | 17 comments Hahaha, ja, jag vet vad du snackar om. Det är mer händelser i Words of Radiance och det kommer att vara ännu mer i tredje boken (kommer inte ihåg vad heter den). Men jag tycker mycket om välskapad värld, så jag älskade den där långsamt början, eftersom författaren han att förklara mycket om bokens värld.


message 12: by Olik0 (new)

Olik0 | 6 comments Ingemar wrote: "Ursula K Le Guin är jättebra men Ancillary Justice funkade inte för mej."

ehhh... vad har de med varandra att göra? :)


message 13: by Olik0 (new)

Olik0 | 6 comments De mesta av Neil Gaiman är helt underbart, men om jag ska välja en favorit är det Tad Williams med Otherland.


message 14: by Ingemar (new)

Ingemar | 7 comments Olik0 wrote: "Ingemar wrote: "Ursula K Le Guin är jättebra men Ancillary Justice funkade inte för mej."

ehhh... vad har de med varandra att göra? :)"


Ingenting? Har jag sagt att de har med varandra att göra? Jag kommenterade två saker som nyss hade tagits upp.


message 15: by Astrid (new)

Astrid | 6 comments Absolut American Gods av Gaiman. Varför? För den har allt.
Eventuellt gamla, hederliga Eddan också. Den räknas väl inte som fantasy, men i min värld gör den det. Haha :P


message 16: by Sanna (new)

Sanna | 5 comments Efter jag läste Wheel of time-serien för några år sedan gick tankarna att jag aldrig mer kommer att läsa något så bra. Älskar fortfarande den serien men vilken tur att det var Brandon Sanderson som skrev klart de sista böckerna i den serien så jag upptäckte honom:) The Way of Kings och Words of Radiance är det bästa jag har läst. Även hans andra böcker som mistborn-serien är sjukt bra. Har så svårt att hitta något i samma klass tyvärr, även om många serier ändå kommer nära:)
Någon som har några tips på någon fantasyserie? Tar gärna emot lite tips, står lite och stampa på samma ställe nu....


message 17: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Har du läst The Lies of Locke Lamora?


message 18: by Sanna (new)

Sanna | 5 comments Nej det har jag inte, låter spännande:) är den lik nån annan serie? Den serien är inte färdig eller hur? Alltid jobbigt att börja en serie som inte är färdigskriven, men är böckerna bra så måste man ju börja läsa dom ändå;)


message 19: by Andreas (new)

Andreas | 24 comments Kan inte påstå att den påminner om någon jag har läst iaf, vilket gör den till ännu mer måste-läsa. Nej den är tyvärr inte färdig. För tillfället har tre utav sju böcker kommit ut. Om jag inte missminner mig (måste definitivt läsa den igen) så slutar inte första boken med någon cliffhanger utan funkar att läsa som stand alone. Så ge den en chans :)


message 20: by Sanna (new)

Sanna | 5 comments Ska göra det, tack!


message 21: by Alatea (last edited Jan 17, 2017 11:55AM) (new)

Alatea | 17 comments Sanna wrote: ". Älskar fortfarande den serien men vilken tur att det var Brandon Sanderson som skrev klart de sista böckerna i den serien så jag upptäckte honom:)"

Älskar Sanderson. Alla hans böcker är fantastiska, inte bara The Way of Kings och Words of Radiance, fast dessa är mina favoriter. Men jag älskar Mistborn trilogin också.

Och håller med med Andreas - du borde läsa Gentleman bastard serien. Har du förresten provat The Name of the Wind? Hans stil påminner Sandersons (jag vet att jag borde inte säga så, men de har nånting gemensamt).


message 22: by Emil (last edited Jan 19, 2017 10:10AM) (new)

Emil | 2 comments Jag håller med om The Lies of Locke Lamora (Gentlemen Bastards) och The Name of the Wind (Kingkiller Chronicle). Gentlemen Bastards böckarna är som sagt relativt fristående medan Kingkiller är mer sammanhängande och det är tyvärr oklart när sista delen kommer ut.

Jag tycker också att The Blade Itself (First Law trilogin) och Tigana är värda att kolla in.


message 23: by Sanna (new)

Sanna | 5 comments Emil wrote: "Jag håller med om The Lies of Locke Lamora (Gentlemen Bastards) och The Name of the Wind (Kingkiller Chronicle). Gentlemen Bastards böckarna är som sagt relativt friståe..."

Både The Blade Itself och Tigana har jag tittat och funderat om jag ska läsa flera gånger, dom är i mina tankar så måste bara få tid till det. Min oändliga lista av vad jag måste läsa blir bara längre och längre:)


message 24: by Josef (new)

Josef Widén (muffinbagare) | 6 comments Min favorit är nog Left hand of god trilogin. Det finns säkert bättre både språk- och story-mässigt, men den känslan, och världsskapandet satte verkligen ett intryck på mig!


message 25: by Alatea (new)

Alatea | 17 comments Josef wrote: "Min favorit är nog Left hand of god trilogin."

Har aldrig hört om den. Men jag googlade lite och recensionerna låter rätt bra! Hoppas jag kan hitta den nånstans och läsa snart innan jag glömde namnet på serien ^^


message 26: by Carina (new)

Carina Larsson | 1 comments Hej hej! Ny i gruppen här. Gillar man High Fantasy är ju böckerna av Robin Hobb ett måste. Hon är helt outstanding! Hon har precis avslutat vad som verkar vara sista trilogin om en fantastisk värld, så jag känner mig faktiskt lite vilsen just nu...tröstar mig med bok 10 i Wheel of Time. Mastodontserie...


message 27: by Olik0 (new)

Olik0 | 6 comments läste nyligen sista delen i Broken Earth trilogin...helt underbart, kan bara rekommendera hela serien


back to top