Suomalainen lukupiiri discussion

Sadan vuoden yksinäisyys
This topic is about Sadan vuoden yksinäisyys
34 views
Kuukauden klassikko > Elokuu 2016: Sadan vuoden yksinäisyys

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jul 14, 2016 08:58AM) (new) - added it

Tytti | 2539 comments Elokuun moderniksi klassikoksi valikoitui kolmella äänellään kolumbialaisen Nobel-voittajan Gabriel Garcí­a Márquezin ehkä tunnetuin kirja Sadan vuoden yksinäisyys. Kuinka moni ajatteli lukea tämän? Itselläni olisi hänen toinen kirjansa Rakkautta koleran aikaan, joka ehkä kuulostaisi vähän enemmän minun kirjaltani, mutta katsotaan.

Kirjan tultua valituksi poistin sen sekä tästä äänestyksestä että pölyttyneiden kirjojen listopiasta, joten kyseistä kirjaa äänestäneet (ja tietenkin muutkin) voivat käydä antamassa äänensä uudelleen lokakuun klassikkoa valittaessa.
https://www.goodreads.com/poll/show/1...


message 2: by Tytti, The Head Honcho (last edited Aug 03, 2016 02:37PM) (new) - added it


Melankoliainen | 58 comments Mä oon sadan vuoden yksinäisyyden lukenut, sanotaan nyt että ei niin kovin kauan aikaa sitten, mutta toi rakkautta koleran aikaan mulla(kin) on odottamassa vuoroaan :)


message 4: by Terhi, Apukäsi (new) - rated it 5 stars

Terhi Naukkarinen  | 718 comments Olen lukenut tämän joskus ehkä 20 vuotta sitten, joten ajattelin lukea tämän nyt uudestaan.


Noora | 884 comments Luin viime vuonna, en lue uudestaan. Tämä kirja ei ollut mulle mikään huippu lukukokemus.


message 6: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Se on yleensä hyvän kirjan merkki, että se jakaa mielipiteitä, eivätkä kaikki pidä siitä. Kaverini suositteli tätä minulle jo yleissivistyksen takia (tykätään pubivisailla, joten kaikenlainen sellainen kiinnostaa) vaikka luetaankin aikalailla erilaisia kirjoja, mutta silti maaginen realismi ei oikein minua innosta. Ja voithan silti sanoa kirjasta pari sanaa, jos on vielä muistissa; se on vain keskustelulle hyödyksi, jos kaikki eivät ole samaa mieltä. :-)


Noora | 884 comments Joo voin toki sanoa pari sanaa, muistaakseni olen kirjoittanut itselleni jotain muistiinpanoja kirjasta.


Melankoliainen | 58 comments Mulla kävi niin et alotin sitä joskus aikasemmin ja olin ihan hurmioitunut, mut se jäi kesken kuten mulla on tapana, kirjat vaan jotenki jää kesken. Tässä vuosi pari sitte luin sen alusta loppuun eikä se ollukaa nii hurmiollinen kokemus. Toisaalta mulla ei sillon ollu mitään hajua siitä et se on vertauskuvallinen kertomus Kolumbiasta tai yleensä latinalaisen Amerikan tilasta tai tapahtumista. Tosin, en tie miten sen tietäminen olis vaikuttanu, en usko et ainakaa positiivisesti, koska en ollu kovin kiinnostunu muusta ku puhtaasta mielikuvitustarinoista, tai ainaki luulin niin.


message 9: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jul 15, 2016 08:19AM) (new) - added it

Tytti | 2539 comments Enpä tiennytkään tuosta vertauskuvallisuudesta, tosin ehkä sen olisi voinut arvata. Toisaalta voi olla, etten tunne aluetta tarpeeksi hyvin, enkä olisi huomannut sitä. Aika monessa tuon alueen kirjoissa sitä taidetaan jotenkin käsitellä, luonnollisesti. Minulla olisi mm. Mario Vargas Llosan Vuohen juhla, joka kertoo Dominikaanisen tasavallan diktaattori Trujillosta. Se tosin kai on ihan normaalia historiallista fiktiota, ei maagisia elementtejä. Jotenkin se tuntuu minulle helpommalta lähestyä, olen nimittäin täysin Melankoliaisen vastakohta ja luen mieluummin realistisia kirjoja. Harmi vain kun se on niin paksu kirja, kaksi kertaa pitempi kuin esim. tämä. (Ja nyt tarkoitan 2x, en 3x, pahuksen kieli...)


Melankoliainen | 58 comments Mä oon nykyään realistisemmankin kirjallisuuden ystävä, gradun tekeminen lienee sen aikaan saanut :) Mut maaginen realismi on edelleen kova juttu, esim. Riihiukkoon ihastuin ikihyviksi joskus muinoin :) Mut asioihin saa paremmin kosketusta kun niissä on tietynlaista todellisuudentuntua. Esim toi Kangastus 38 oli mielenkiintonen mut jossain kohti, kuten valkoiset-punaiset vastakkainasettelu ei sano mulle mitään muuta ku mitä koulussa sitä on käsitelty, oon liian nuori et mulla olis jotain mielikuvia aiheesta.


message 11: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Melankoliainen wrote: "kuten valkoiset-punaiset vastakkainasettelu ei sano mulle mitään muuta ku mitä koulussa sitä on käsitelty, oon liian nuori et mulla olis jotain mielikuvia aiheesta."

Minun kohdallani se taas johtuu siitä, että olen Itä-Suomesta, eikä siellä oikeastaan paljoa sodittu tai edes lähdetty sotimaan. Valkoisten puolella varmaan olisivat olleet, jos puoli olisi pitänyt valita. Kuulemma paikkakunnan nimismies oli myös kerännyt kaikilta aseet pois, etteivät olisi ruvenneet ammuskelemaan. Isä kertoi myös, että isoisäni oli ollut etelämmässä rautateillä töissä, mutta lähtenyt kotia päin levottomuuksien alkaessa ja joutunut näyttämään matkalla usein papereitaan. Olisi ollut juuri sen ikäinen, että kelvannut armeijaan kuin armeijaan, mutta ei nähtävästi kovin poliittinen siinä suhteessa, vaikka 13-vuotiaasta oli jo ollut töissä. Sittemmin hän hankki maatilan. Mä en ilmeisesti ole kuitenkaan kovin paljoa sinusta vanhempi, mutta sukupolvet ovat pitemmät. :-)


Desertorum | 1172 comments Olen lukenut Sadan vuoden yksinäisyyden ja Rakkauta koleran aikaan ja täytyy sanoa että ei ole minun kirjailijani. Nyt kun ajattelen jälkikäteen, niin mietin asioita jotenkin jopa lämmöllä, ainakin kirjailijalla on todella erottuva tyyli. Mutta lukiessani en oikein innostunut. Taisin tykätä enemmän tuosta Rakkautta koleran aikaan, siinä ehkä oli hiukan selkeämpi juoni.


Tuatara | 216 comments Omistan kirjan - poistomyyntilöytöjä - enkä ole vielä saanut sitä luetuksi, joten olen mielelläni tunkemassa mukaan siinä toivossa, että tämä saisi aikaan kipinän sen kaivamiseen esille.


ArjaJ | 80 comments Luin Sadan vuoden yksinäisyyden toissa vuonna joulun alla. Meni kyllä ihan läpi laahautumiseksi, minun mielestä pitkitetty tarina mutta kuvittelen että se todella kuvaa paikallista menoa. Kaksi tähteä. Enpä malta käyttää aikaani uusintakierrokseen tällä kertaa.


message 15: by Scarlett (new) - added it

Scarlett (scartti) | 64 comments Kirja on ollut TBR-listallani jo vuosia. En kyllä uskalla luvata, että ehdin elokuussa sitä lukemaan. Minun oli tarkoitus lukea se Helmet-lukuhaasteen kohtaan "eteläamerikkalaisen kirjailijan kirjoittama kirja", mutta laiskana luin sitten alle 150 sivun kirjan.


Lumissa | 815 comments Tämä on ollut lukulistalla ehkä viimeiset 10+ vuotta, joten eiköhän nyt ole hyvä tilaisuus ottaa härkää sarvista ja hoidella tämä pois päiväjärjestyksestä. Suunnitelma lähti jo täytäntöönpanoa kohti sen verran, että matkalla lounaalle satuin kävelemään antikvariaatin ohi, ja koppasin sieltä mukaan oman kappaleen.


Tuatara | 216 comments Kaivoin tämän juuri kirjahyllystä esiin valmiiksi, varmaan tällä viikolla tulee aloitettua. Onko tämä tarkoitus lukea kerralla kokonaan vaiko jonkinlaisissa paloissa?


message 18: by Tytti, The Head Honcho (last edited Aug 03, 2016 08:17AM) (new) - added it

Tytti | 2539 comments Ihan omaan tahtiinsa, nyt tai tulevaisuudessa. Minulla ei ole nyt kirjaa käsillä, joten en edes pystyisi sitä "paloittelemaan". (Hyvä että muistutit. Ajattelinkin, että johonkin kirjaan piti tehdä ketjut, mutta muistin sitten väärin, että mihin...) Kaksi ketjua, spoileriton ja spoilerillinen, lienee kai paras kompromissi? Lukujen mukaan jakaminen ei taida oikein toimia. (Onko tässä edes lukuja?)

Meitä on tässä ryhmässä vielä niin vähän, että kovin tiukkiin lukuohjelmiin ei riitä lukijoita, varsinkin kun vielä moderaattorikin kärsii lukujumista. Mutta ilman jonkinlaista "virallista" aikataulua ryhmä kuivuu kasaan.


Tuatara | 216 comments Kyllä tuossa pikaisella selailulla jotain luvun tapaisia näyttäisi olevan, mutta niitä ei ole numeroitu. Minulle käy kyllä koko kirjakin, eihän tuo mikään hillittömän paksu suurteos kuitenkaan ole.

Joskus vuosia vuosia sitten osallistuin johonkin netissä toimivaan lukupiiriin, jossa kirjat pistettiin aika pieniksikin palasiksi ja keskustelulle oli suht tiukka aikataulu. Muistaakseni minua tapasi ärsyttää se, että aina kun pääsi just hyvään lukuvireeseen olikin jo kyseisen pätkän lopussa ja piti pysähtyä keskustelemaan ja odottamaan muita. :D

Ehkä aloitan tämän viikonloppuna kokeillen lukumaratonia.


message 20: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 1 star

Annamariah | 1764 comments Minäkin aloin nyt lukea tätä tällä lailla kaksi vuotta myöhässä... Löysin viime vuonna ilmaisen kappaleen kirjankierrätyksestä ja poimin omaan hyllyyni. Ainakin tämä sopii useampaankin tämän vuoden lukuhaastekohtaan. Sijoitan sen todennäköisesti Nobel-palkitun kirjailijan teokseksi


back to top