Suomalainen lukupiiri discussion

Kultarinta
This topic is about Kultarinta
45 views
Kirjakeskustelut > Kultarinta (koko kirja)

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Tässä ketjussa ei tarvitse varoa spoilereita. Lukijat sen sijaan varokoot, elleivät halua lukea niitä. :-)


Noora | 884 comments Ehdottomasti tänä vuonna luetuista kirjoista kirja Kultarinta menee heittämällä parhaimmaksi. Jos siis vielä epäilet tarttua kirjaan niin anna ainakin mahdollisuus kirjalle.

Äläkä missään tapauksessa luovuta ensimmäisten 20 sivun aikana. Olin silloin ihan että apua, vielä vaikka kuinka paljon sivuja ja olen ihan pihalla mikä tämän idea on. Kirja oli myöskin todella kuvailevaa, jolle harvoin lämpenen. Silloin kirjan alussa ajattelin että tästä tulee kova homma saada kirja luettua loppuun. Aloin pian ymmärtää mikä kirjassa oli juoni ja kirjan juoni vei mennessään. Luin viimeiset 400 sivua yhdellä istumalla.

Kirjan luontokerronta on välillä niin upeaa, että alkaa itsekin toivomaan, että olisi metsässä ja kaipuu vaeltamaan ja luonnonrauhaan vain lisääntyi kirjaa lukiessa. Kirjan luontokokemukset olivat varsin eläviä ja välillä tuntui kuin olisi itsekin ollut metsässä ja katsellut palokärjen puunhakkaamista.

Rakastin kirjaa ja itse olisin valinnut tämän Finlandia palkituksi ennemmin kuin He eivät tiedä mitä tekevät, joka myös on ihan ok teos, mutta ei ollenkaan Kultarinnan veroinen.


Desertorum | 1176 comments Itse pidin tästä myöskin kovasti ja se oli mielestäni yksi parhaista viime vuonna lukemistani. Alkuun olin myös hieman skeptinen mutta sitten kun tarina lähti soljumaan, niin tykästyin kovasti.
Jotenkin vaikea nimetä edes miksi siitä niin pidin mutta siinä oli jotenkin hienosti rakennettu tunnelma.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Suositukset ehkä kannattaisi kirjoittaa myös kirjan "pääketjuun", https://www.goodreads.com/topic/show/... tai vaikka tänne https://www.goodreads.com/topic/show/.... Täällä ne helposti saattavat jäädä huomaamatta, jos ihmiset eivät halua vaarantaa lukukokemustaan liioilla tiedoilla. :-)


Noora | 884 comments Tytti totta, pitänee kehuskella kirjaa muuallakin.


message 6: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new) - rated it 3 stars

Annamariah | 1764 comments Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Olin suunnitellut kirjan lukemista jo pitkään, ja löydettyäni sen kirjaston kierrätyskärrystä poimin sen mukaani ja laitoin tämän vuoden oma kirjahylly -haasteeseen.

Odotuksiini nähden kirja oli pienoinen pettymys. Pidin siitä kyllä, mutta tähdet jäivät kolmeen. Loppuosan luin parissa päivässä, mutta alkupuolta tahkosin pätkissä monta viikkoa. Mallan tarina veti siis paremmin kuin Erikin. Pätkittäin tarinan epäoikeudenmukaisuudet herättivät paljonkin tunteita, mutta eivät aivan kyyneliin asti.

Kirjan kieli on kaunista, ja luontokuvauksista pidin myös. Numeroimattomista karhuluvuista en ole aivan varma, ymmärsinkö ne oikein ja mentiinkö niissä reippaasti yliluonnollisen puolelle. Näin pitkäksi kirjaksi tarinan loppu tuntui olevan varsin äkillinen. Olisin mielelläni lukenut jonkin vähän pidemmän epilogin.


Lumissa | 818 comments Kun sain nyt tämän viimein luettua, niin minulle kävi vähän samoin kuin Annamariahille. Alkuosan kanssa kesti ja kesti, jotenkin tahmeaa tämän lukeminen oli. Loppu oli vähemmän harhaileva, ehkä myös päähenkilö, ja lukeminen oli nopeampaa.

Kerronta oli monin paikoin kaunista, mutta tarina kovin ennalta-arvattava ja vähän löperösti rakennettu. Päähenkilöiden motiivien rakentaminen ei oikein toiminut. Esimerkiksi (view spoiler). Myös kirjan kannalta periaatteessa kriittisen olennainen karhukuvio tuntui pikkuisen päälleliimatulta.

Noh, kyllähän sisällissotaan ja 30-luvun oikeistoliikehdintään liittyviä kertomuksia aina mielellään lukee, mutta on niitä kyllä aika runsaasti viime vuosina ilmestynytkin. On tämä kuitenkin selvästi paremmasta päästä siinä sarjassa. Luonnonsuojeluteema oli kuitenkin mielenkiintoinen ja tuore, vaikka vähän pistikin miettimään, että onhan nyt pikkuisen liian uudenaikaisia ajatuksia laitettu 1900-luvun alun ihmisen päähän.


back to top