Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

162 views
Archief 2020 > Audioboeken

Comments Showing 1-22 of 22 (22 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Arjen (new)

Arjen (grawl) Zijn er hier mensen die naar audioboeken luisteren en zo ja op welk moment doe je dat? Ik heb het een aantal keer tijdens het fietsen geprobeerd, maar ik raak afgeleid waardoor ik de helft van het verhaal weer mis.


message 2: by Xena Alexa (new)

Xena Alexa (booksandcraft) Ik heb een keer geprobeerd om naar een audiobook te luisteren. Ik vond het raar, moest een beetje wennen. Na 5 hoofdstukken was ik ermee gestopt.


message 3: by Igor (new)

Igor | 64 comments Ik heb er nog geen ervaring mee, maar wil het wel eens een keertje proberen. Ik vrees er een beetje voor dat ik ook snel afgeleid zal raken ...


message 4: by Arjen (new)

Arjen (grawl) Ik heb net naar The Martian geluisterd tijdens het wandelen en het ging wel redelijk. Ik heb niet alles meegekregen, maar het grootste deel toch wel.


message 5: by Yasmijn (new)

Yasmijn | 871 comments Ik heb alle audioboeken van Harry Potter (gelezen door Stephen Fry <3 ) op mijn computer staan, en ik vind het heel chill om naar te luisteren als ik aan het kleuren (ja, je leest het goed) ben, of aan het koken ofzo.
Ik vind het idd wel een probleem dat je niet altijd alles meekrijgt.. Maar met Harry Potter is dat niet zo'n probleem want die boeken heb ik toch al 5+ keer gelezen :)


message 6: by Diana (new)

Diana | 236 comments Ik luister vaak naar een audio boek als ik niet kan slapen.... En tijdens een voetbal wedstrijd. ;)


message 7: by Judith (new)

Judith Be Ik heb de luisterbieb app op mijn telefoon, en luister er af en toe naar als ik in bed lig en niet kan slapen (als ik een normaal boek ga lezen moet het licht aan en dan word ik weer wakker en kan ik helemaal nooit meer slapen) of soms in de auto (als we lang aan het rijden zijn of zo, van normale boeken word ik vrij snel misselijk). Ik heb de eerste twee delen van de grijze jager geluisterd, maar ik vond die stem vervelend. Ik heb ook een paar hoorspellen geluisterd, die vind je soms ook op die app, en die vidn ik vaak veel leuker.


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) Ik ben pas geleden begonnen aan een audioboek maar die was in het Engels en over een redelijk lastig onderwerp en merkte dan wel dat ik snel werd afgeleid en het moeilijk kon volgen zoals er wel meer last van hebben geloof ik. Wil het nog wel proberen want het is eigenlijk wel ideaal voor sommige momenten.
Haha ik kleur vaak tijdens het kijken van series, maar misschien is het slimmer om tijdens het luisteren van audioboeken te doen inderdaad


message 9: by Arjen (new)

Arjen (grawl) Gaan we nu ook een kleurclub opstellen? :p


message 10: by Beatrix (new)

Beatrix Minkov (beatrixminkov) Na lang twijfelen heb ik mij aangemeld voor Storytel omdat het aanbod van de Luisterbieb mij eigenlijk niet aanspreekt. Ik heb het nu een paar dagen en merk dat ik moeite heb met Nederlandse audioboeken. Engelse daarentegen vind ik wel heel erg fijn. Ik heb net George van Alex Gino geluisterd en die was top. Andere aanrader is The art of asking van Amanda Palmer <3. Zij heeft haar eigen audioboek ingesproken, doet haar man - Neil Gaiman - overigens ook en geeft wel iets extra's vind ik :).


message 11: by Beatrix (new)

Beatrix Minkov (beatrixminkov) Beatrix wrote: "Na lang twijfelen heb ik mij aangemeld voor Storytel omdat het aanbod van de Luisterbieb mij eigenlijk niet aanspreekt. Ik heb het nu een paar dagen en merk dat ik moeite heb met Nederlandse audiob..."

Ik luister nu vooral op de fiets, tijdens het lopen of in de auto/bus/tram naar audioboeken aangezien ik van een gewoon boek misselijk word tijdens het rijden. En ik zit nu middenin een verhuizing en tijdens het klussen vind ik het ook fijn, is een keer wat anders dan harde klusmuziek ;).


message 12: by Arjen (new)

Arjen (grawl) Ik ga Storytel eens proberen. Ik vind Audible heel leuk, maar $15/maand en dan 1 boek (credit) gratis per maand vind ik nogal duur.


message 13: by Arjen (new)

Arjen (grawl) Ik kom er net achter dat als je je eerst normaal aanmeld via Audible, en vervolgens naar de Samsung Deal gaat (kan dus alleen met Samsung telefoons), je er een credit bij krijgt.


message 14: by Igor (last edited Aug 11, 2016 09:24AM) (new)

Igor | 64 comments Na vier middagen een audioboek te hebben geluisterd in de auto ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn vermogen om te volgen wat er gezegd wordt omgekeerd evenredig is met de snelheid waarmee ik rij. Met andere woorden: ik luister het beste als ik stil sta voor een stoplicht, inparkeer, of een voetganger voorrang verleen.
Ik voel me weer net een scholier die tijdens de luisteropdrachten van Engels, Duits en Frans geen flauw benul heeft waar het over gaat :p


message 15: by Nikkie (new)

Nikkie ik luister naar podcasts over literaire onderwerpen en ben nu het smelt van live spot aan het beluisteren. daarbij is het wel jammer dat nog niet eens de helft online staat. vind het vooral fijn tijdens schoonmaken en reizen met ov.


message 16: by Robbert (new)

Robbert Van Der Starre (rvdstarre) Ik luister bijna me hele leven naar auidiobooks het ligt heel erg aan de voorlezer of ik me aandacht er bij kan houden
Het liefst luister ik voor het slapen daar maak ik daardoor mn hoofd leeg en kan ik daarna goed slapen


message 17: by Boudewijn (new)

Boudewijn (boudalok) | 46 comments Ik luister naar audioboeken in de auto naar mijn werk. Ik reis ongeveer 2 uur per dag dus dat schiet lekker op. Op zo'n manier lees ik gemiddeld 75-80 boeken per jaar.


message 18: by Marjanneke (new)

Marjanneke Ik ben begonnen met luisterboeken toen ik door medicatie slechter ging slapen. Nu luister ik nog om even tot rust te komen, ik kan niet goed luisterboeken luisteren terwijl ik bezig ben, dan raak ik afgeleid. Fijne manier van ontspannen.


message 19: by A Robin Reads (new)

A Robin Reads (arobinreads) Ik luister meestal luisterboeken als ik ziek ben haha. Laatst was ik een week ziek en heb weer eens Harry Potrer deel 7 helemaal gesluisterd met Stephen Fry als verteller. Inderdaad echt een aanrader! Ik ga deze vakantie weer eens een luisterboek proberen. Het ligt voor mij inderdaad heel erg aan de verteller. Als ik het verhaal al ken vind ik het ook makkelijker te volgen.


message 20: by Arjen (new)

Arjen (grawl) Tegenwoordig luister ik audioboeken als ik naar het werk fiets (en terug ook) en dat bevalt me prima. Als ik het ergens anders probeer dan concentreer ik me niet meer op het boek en kan ik net zo goed niet luisteren.


message 21: by Hannie (new)

Hannie (hannieblokzijl) | 1984 comments Ik luister vaak in bed naar luisterboeken. Dan is het lekker rustig en kan ik me goed op het verhaal concentreren. Al val ik wel vaak in slaap. Maar dat vind ik niet erg. Dan spoel ik de dag er na wel terug.


Anne (ReadEatGameRepeat) | 104 comments Ik ben sinds een paar weken ook naar audioboeken aan het luisteren, meestal als ik naar de winkel moet lopen of als ik aan het koken ben of schoonmaken of dat soort dingen. Ik heb ook geprobeerd te luisteren voor ik naar bed ga maar dan merk ik dat ik het toch net iets te interessant vind en dat ik steeds de sleep timer weer ietsje verder zet (maar misschien ligt dat aan de boeken waar ik naar luister). Ik moet wel zeggen dat ik me er een stuk productiever door voel, alsof ik door naar een boek te luisteren ik opeens al meer gedaan heb.


back to top