Suomalainen lukupiiri discussion

Kuin surmaisi satakielen
This topic is about Kuin surmaisi satakielen
21 views
Kirjakeskustelut > Kuin surmaisi satakielen (koko kirja)

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Täällä voitte keskustella kirjasta vapaasti.


Noora | 884 comments Sain kirjan luettua eilen loppuun. Kirjan sisältöä kuvailee mielestäni parhaiten sana kaunis. Rakastin 2015 painoksen ulkoasuakin, se oikein kutsui lukemaan. Silti alku lähti hieman kankeasti liikkeelle ja jostain syystä en pystynyt lukemaan kirjaa ahmimalla, vaan sellaisissa parin kappaleen väleillä. Ainoa kohta jossa luin paljon kerrallaan oli oikeudenkäynti.

Vaikkakin kirjan aihe oli mielestäni inhottava, tummaihoisen syyttäminen raiskauksesta ja kuolemaan tuomituksi erinomaisesta puolustuksesta huolimatta. Aihetta käsiteltiin silti lempeästi ja oikeudenmukaisesti.

Lempihahmoni oli perheen isän Atticuksen, hän oli kasvattanut lapsensa juuri oikein, hyväksymään kaikenlaiset ihmiset sellaisena kuin he ovat tähän maailmaan syntyneet. Kaikki ihmisiä tulee kunnioittaa oli elämän lähtökohdat millaiset tahansa. Tai voihan se olla Cal, joka oli auttanut lapsia kasvamaan oikein ja oikeanlaisessa turvallisessa ympäristössä, äidin puuttumisesta huolimatta. Joka tapauksessa Jemillä ja Scotilla oli varsin rakastava ja suvaitseva kasvuympäristö.

Sinänsä jännä, että kirja ei nostattanut suuria tunteita tarinaa eteenpäin lukiessa, mutta silti piti tirauttaa pari kyyneltä kirjan lopussa.

Pitänee lukea myös Kaikki taivaan linnut, jossa Scotin tarina jatkuu aikuisemmaksi.

Tämän vuoden paras lukukokemus, ensimmäiset 5 tähteä.


ArjaJ | 80 comments Sain luettua Satakielen muutama päivä sitten. Muistan kirjan salaperäisen nimen Kuin surmaisi satakielen lapsuudestani ja muistan katselleeni sitä usein kirjastossa heti kun pääsin tai uskallauduin aikuisten puolelle. Toinen maaginen kirjan nimi oli Kenelle kellot soivat (Ernst Hemingway). Jostain syystä en koskaan lainannut kumpaakaan enkä ole aiemmin niitä lukenut, Hemingway jää vielä odottamaan vuoroaan. Viime vuonna kun Leen toinen romani Kaikki taivaan linnut ilmestyi ajattelin etten vieläkään lue Leetä, sillä minua ärsyttää innokas markkinointi. Nyt kuitenkin tuli hyvä tekosyy lukea tämä klassikko.

Kirjan tarina oli minulle tuttu monien tiivistelmien ym. kuvailujen perusteella. Mutta nyt tulivat myös yksityiskohdat selville. Jossain määrin yllätyin kirjan arkisuudesta, toisaalta myös ilahduin siitä. Joitain kertoja kertojan tyylin muutos ihmetytti, välillä tuntui että joku vanhempi ihminen muistelee kaukaista lapsuuttaan ja välillä kerrottiin kuin melko tuoretta tapahtumaa. Tarinahan alkoi siitä mihin se päättyikin.

Ymmärrän hyvin miksi tämä oli radikaali kirja ilmestyessään. Se on tyylillisesti vanhanaikainen mutta sisältö valitettavasti ei ole vanhentunut ainakaan mikäli laajentaa sen kuvaamaan yhteiskuntaa yleisemmin.

En usko että tartun Kaikki taivaan linnut -kirjaan.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments ArjaJ wrote: "Muistan kirjan salaperäisen nimen Kuin surmaisi satakielen lapsuudestani ja muistan katselleeni sitä usein kirjastossa heti kun pääsin tai uskallauduin aikuisten puolelle."

Ehdottomasti yksi suosikkimemeistäni: http://weknowmemes.com/wp-content/upl...

Itse varmaan näin leffan ennen kuin kuulinkaan kirjasta, joten en ehtinyt sitä ihmettelemään, muuten kuin että on vähän erikoinen. Minulla ehkä on jokin toinen vastaava nimi, ainakin Stylesin tapausta olen ihmetellyt, koska ollessani noin 9-vuotias sitä ei tainnut olla kirjastossa, enkä oikein tajunnut vielä englantia silloin. Mutta on ehkä jokin toinenkin, joka on tähän asti mietityttänyt, mutta en muista sitä nyt.


ArjaJ | 80 comments Tytti wrote:
Ehdottoma..."


Aivan mahdottoman hauska kuva. Nyt on hyvä painua nukkumaan kun on nauranut kyllikseen. Kiitos iltapalasta.


back to top