Suomalainen lukupiiri discussion

Kangastus 38
This topic is about Kangastus 38
20 views
Kirjakeskustelut > Kangastus 38 (ei spoilereita)

Comments Showing 1-12 of 12 (12 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Täällä voitte keskustella kirjasta ja kertoa ensivaikutelmia yms. Jos haluatte mainita jotain erityistä, muistakaa käyttää spoileritageja.


Melankoliainen | 58 comments Oon reilu sata sivua lukenu ja tykkään kyllä Westön tyylistä, tarinastakin. Oon aiemmin lukenut Älä käy yöhön yksin enkä oikein siitä innostunut, mutta tähän oon ihastunut.


Noora | 884 comments Minäkin oon aloittanut tänään. Sivulla 33 mennään. Vielä on hieman aikaista sanoa mitään, mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa. Kirjasta tuli mieleen että pitäis itsellekin tehdä manikyyri;).


Noora | 884 comments Sivulla 222 mennään ja pidän kirjasta kyllä kovasti. Olen lukenut yli kymmenen vuotta sitten Leijat Helsingin yllä kirjan. Muistaakseni pidin siitäkin. Pitänee siis lukea muitakin Kjell Westön kirjoja. Kirja tulee varmaan luettua loppuun tänään tai viimeistään huomenna. Mitä sitä muutakaan tekisi kun on sairaslomalla.


Noora | 884 comments Luettu. Tykkäsin kirjasta paljon, vaikkakin kirjan loppu oli varsin arvattavissa. Mistä tulee hieman miinuspisteitä. Kirjoitan enemmän tuonne toiseen paikkaan enemmän niin ei tarvi pelätä että paljastan vahingossa liikaa.


message 6: by Lumissa (last edited Jul 11, 2016 12:05PM) (new) - rated it 3 stars

Lumissa | 815 comments Aloitin kirjan pari päivää sitten ja olen nyt lukenut neljänneksen. Tunteet ovat vähän ristiriitaiset. En ole ihan Westön fanityttöjä lähtökohtaisestikaan, Missä kuljimme kerran oli tasaisen keskinkertainen ja Älä käy yöhön yksin kisaa aika hyvällä menestyksellä vuosikymmenen yhdentekevimmän lukukokemuksen tittelistä. "Kaikki" kuitenkin ovat sanoneet, että Kangastus 38 on selvästi noita mainittuja parempi, joten se on nyt sitten jonkin aikaa odotellut pääsyä aikeista lukutekoihin asti.

Kirja on kyllä erinomaisen sujuvaa luettavaa, ja juoni jaksaa pitää kivasti otteesaan. Henkilöhahmot ovat suhteellisen mielenkiintoisia, mutta tähän mennessä muistuttavat liikaa Westön perinteistä hahmogalleriaa: tuskainen ja herkkä taiteiija, sielultaan synkkä ja ristiriitojen paineessa taisteleva vastuunkantaja, pakollinen limanuljaska ja naispäähenkilö on toki selviytyjäluonne, jota elämä vain on päässyt ikävästi kolhimaan. Ja lähtöasetelma on kyllä ihan Missä kuljimme kerran, vain ilman nuoruusvuosista lähtevää pohjustusta. Positiivisella puolella kuitenkin mennään, kun tälläkin hetkellä sormet syyhyävät, että pääsee taas lukemaan tarinan seuraavaa käännettä.

Ja sen verran on kyllä tapahtunut, että kirjan innoittamana päätin lisätä lukulistalle jotain tietokirjallisuutta liittyen sotien välisen ajan henkiseen ilmapiiriin ja aatehistoriaan, sen verran hatariksi muistikuvani aiheesta paljastuivat kirjaa lukiessa.


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Mä luin pari vuotta sitten vähän Waltaria ja muuta aiheeseen liittyvää, kuten Minna Craucherin elämäkerran. (Se nyt ei ollut niin aatehistoriaa.) Olavi Paavolaisen kirjoja on pitänyt lukea jo pitkään...


Lumissa | 815 comments Siitä se ajatus vähän minullakin lähti, kun luin Paavolaisen Kolmannen valtakunnan vieraana joskus vuosia sitten, ja joiltain osin siitä jääneet tunnelmat vähän erosivat Westön tulkinnasta. Ajattelinkin, että voisi olla ihan kiva tutustua johonkin nykyisen historiankirjoituksen tulkintaan aiheesta, ehkä se antaisi lisävalaistusta.


message 9: by Tytti, The Head Honcho (new) - added it

Tytti | 2539 comments Minulla on tämä vielä aloittamatta, mutta sitä olen pohtinut, että miten paljon vaikuttaa se, että Westö ilmeisesti kirjoittaa suomenruotsalaisesta näkökulmasta. Tuohon aikaanhan suomenkieliset olivat alempaa rotua, eivätkä siis kunnon arjalaisia kuten ruotsinkieliset (jos jollakulla ylipäänsä sellaisia ajatuksia oli), joten voisin kuvitella, että suuren enemmistön näkökulma oli erilainen. Esimerkiksihän jatkosodan aikaan saksalaiset sotilaat eivät hevillä saaneet lupaa avioitua suomalaisen kanssa. Toisaalta varmaan myös Helsingin/kaupunkien näkökulma oli erilainen kuin maaseudulla.


Noora | 884 comments En löytänyt sitä paikkaa missä keskustellaan ilman spoilereita ja koko kirjasta. Oonko vain sokia vai puuttuuko se?


Noora | 884 comments Ei kun nyt löysin sen. Unohtakaa:)


message 12: by Terhi, Apukäsi (new) - rated it 3 stars

Terhi Naukkarinen  | 718 comments Tässä sairastaessa on ollut aika madaltaa lukemattomien kirjojen pinoa (mutta ei energiaa työstää Suomi 100 lukuhaastetta, johon palaan kunhan olen toipunut eli toivottavasti ensi viikolla). Yksi näistä lukemisen alle ottamistani kirjoista on Kangastus 38, jossa olen suurin piirtein puolivälissä.

Täytyy sanoa, että en oikein tiedä mitä kirjasta alattelen tällä hetkellä. Sinänsä tarina on hyvä ja mielenkiintoinen. Pidän siitä, miten Westö kertoo ihmisten normaalista elämästä samaan aikaan, kun Euroopassa myllertää. Pidän myös siitä, miten Thunen ja Matildan välit kehittyvät pikku hiljaa. Siitä taas en pidä, miten Westö kertoo ihmisten poliittisista kannoista ja ajatusten eroista. Pitkät selostukset keskiviikkokerhon jäsenten vanhoista keskusteluista ja poliittisista erimielisyyksistä ovat olleet mielestäni lähinnä puuduttavia ja olen onnellisesti tipahtanut kärryiltä kuka oli milläkin kannalla (liekö kuumeessa lukemisella ollut tässä oma osansa). Nämä asiat sinänsä taustoittavat ajankohtaa hyvin, mutta olisin toivonut ne kerrottavan erilaisella tavalla. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan miten kirja tulee päättymään, jonkinlainen ennakkoaavistus minulla on.


back to top