Books Ever After discussion

Ontworteld
This topic is about Ontworteld
86 views
Juli 2016 > Ontworteld - Juli 2016 Fantasy

Comments Showing 1-50 of 69 (69 new)    post a comment »
« previous 1

message 1: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Het fantasyboek van juli is geworden: Ontworteld (vertaald van Uprooted).

Agnieszka's volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen. Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet- iedereen weet- dat de tovernaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest...

Lees jij mee?


message 2: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Dit boek staat op mijn TBR, maar er is heel veel wat ik in juli wil lezen. Ik kijk even of ik hier aan toekom.


message 3: by ღ suus ღ (new)

 ღ suus ღ (suusje) | 913 comments Mod
Deze ga ik niet meelezen... idd ook teveel dat ik mee wil lezen deze maand ^^


Linda | 617 comments Jaaaa, hier heb ik zoveel goede dingen over gehoord!


Anne (ladieda) | 813 comments Wil deze al heel lang lezen dus heb 'm maar eens besteld en lees mee! :)


Joyce Kleine ik lees mee


shannon✨ (xshannoon) | 1372 comments Dit boek spreekt mij niet zo aan, dus ik lees niet mee


❀ Sabina (namida2u) Jeej! Ik wilde deze al zo lang lezen :D nu maar hopen dat ik niet te hoge verwachtingen heb. ^^"


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Ik heb hem in Mei gelezen dus ik lees niet mee, maar Ik kom wel af en toe even buurten hier. Ik vond hem zelf heel leuk.


message 10: by Naomi (new) - added it

Naomi (nnoomii) | 3 comments ik lees denk ik ook mee!


message 11: by Lisa (new)

Lisa Ik wil dit boek graag lezen, maar vrees dat ik er deze maand niet aan toe ga komen. Iedereen die mee leest, heel veel plezier! Ik hoor veel goede dingen over dit boek :)


Priss (lisz) | 1401 comments Mod
Ik wil deze heel graag lezen! Weet alleen niet zeker of ik er deze maand aan toe kom, anders wordt het in augustus ^^


Xena Alexa (booksandcraft) Ik lees mee


message 14: by Kirsten (new) - added it

Kirsten | 184 comments Ik lees mee! Deze gaat zowiezo mee als ik op vakantie ga :)


Esther | 882 comments Mod
Ik lees mee :)


message 16: by Dewi (new)

Dewi (dewi_br) Is dit boek deel van een serie of staat het los?


Elisa (elisamck) Ik lees mee! Voordien kende ik het boek wel niet, nooit van gehoord :p


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) @Dewi Is een standalone


Kimberley de Jong (thebooksmademedoit) Ik lees niet mee omdat ik het boek al gelezen heb maar ik zal absoluut mee discussiëren. Ik vond dit boek persoonlijk heel gaaf, als je een beetje van fantasy houd is het een absolute aanrader wat mij betreft :)


message 20: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments @Priss idem, anders kletsen wij in augustus in dit topic toch XD #latetotheparty


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Ik ga even kijken of ik dit boek op tijd bij de bibliotheek kan lenen en of ik er dan nog tijd voor heb. Ik ben er wel enorm benieuwd naar nu!


message 22: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Gisteren bij de boekhandel was ik in de verleiding om dit boek te kopen, want wat is de hardcover mooi.. zag er eentje met een dustcover en eronder dan donkerrood en dan de titel zo met goud in de rug.. Maar ik vond hem vrij duur.

Nu thuis dacht ik ja hij was wel heerlijk dik, zou de bieb hem al hebben? Maar helaas.

Maar ik zie mijn ouders vaak, en hun bieb heeft een ander beleid dan de mijne. De mijne heeft heel veel boeken, maar van alles maar enkele exemplaren. De bieb van mijn ouders koopt populaire nieuwe boeken in grote getalen aan, en als de hype voorbij is liggen die dan voor weinig geld bij de afgeschreven boeken.. maar aangezien die dus een nieuwe beleid hebben..

En ja hoor, die hebben m wel! Al wel uitgeleend, maar eentje maar tm/m zaterdag.. mama heeft hem voor mij gereserveerd! Hopelijk levert die persoon m op tijd in want ik zie papa zondag hihi *duimt*


Priss (lisz) | 1401 comments Mod
@Odette Prima plan hahaha en oeeehhhhh hopelijk! De hardcover is wel echt heeeeeel mooi ja ^^


message 24: by Mary (new) - rated it 5 stars

Mary | 758 comments Ik denk dat ik ga meelezen, ondanks mijn lijstvrije plan voor juli


message 25: by Rowie (new) - added it

Rowie Een paar maanden terug zag ik dit boek overal liggen in de winkels. Met name de prachtige hardcover editie met wit, een super mooie illustratie met paars, mint en 'bladgouden' details. Ik ben echt verliefd geworden op deze editie, maar kan hem nu nergens meer vinden! Zelfs tweedehands is hij helaas nog niet opgedoken (behalve met meer dan 20 euro verzendkosten uit Amerika, haha). Ik kan heel koppig zijn, maar ik ben er nog niet uit of ik een andere editie dan deze wil kopen/lenen.

Dit boek lijkt mij al een tijdje interessant, dus het blijft op mijn to-read-list staan, maar ook ik heb al best een volle tbr. Ik ben ook nog maar net een paar dagen lid van de boekenclub, dus hou het deze maand even bij één Books Ever Afterboek :).


message 26: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Hoe frustrerend Rowie!


Annemieke / A Dance with Books (adancewithbooks) Oh dat is wel raar ja, dat die in een keer niet meer te krijgen is. Ik heb namelijk die editie. Er is sinds kort ook een nieuwe paperback uit met een andere cover. Die is ook best mooi. :)


Elisa (elisamck) In beide bibliotheken waar ik lid van ben is hij uitgeleend tot 26 juli... beetje grote toeval :p
Dus ik zal hem waarschijnlijk maar eind deze maand kunnen lezen. Ben benieuwd!


message 29: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments @Elisa wat jammer!


message 30: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments *wacht op biebreservering* ik ben o benieuwd naar dit boek en lijkt me erg leuk m met jullie te lezen!


Cloak88 | 340 comments Ik lees mee.

gr alex


message 32: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Biebreservering wordt m niet, er bleek iemand anders eerder te zijn met de reservering dus beide exemplaren zijn tot eind vd maand uitgeleend :( dan ga ik maar voor mijn ereader!


message 33: by Zwaantina (new) - added it

Zwaantina van Duren - de Graven | 627 comments Ik wil dit boek wel erg graag meelezen, maar ik ga eerst denk ik de andere boeken van mijn TBR lezen. Ben wel erg benieuwd naar dit boek!


message 34: by Eva (new) - rated it 4 stars

Eva (eva_reads) Ik heb deze vorige maand toevallig gelezen en vond hem erg leuk! Ik zal me dus zeker aansluiten bij het discussiëren! :)


Linda | 617 comments Ik was al in dit boek begonnen op mijn terugreis van vakantie zondag, en ben nu weer verder gegaan. Echt meteen al vol actie.


message 36: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Gekocht en ik ben van plan m op vakantie te lezen, vanaf volgende week donderdag dus.

Vakantie = op huis van schoonouders passen. Vandaag gaan we er ook al langs omdat we met hen meegaan naar oma's verjaardag, dus ik heb het boel alvast bij me, scheelt volgende week gesjouw :P heb ik ook al gedaan met de summertrilogie XD


❀ Sabina (namida2u) Ik ben nu op 26%. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat en welk verhaallijn het eigenlijk volgt. Er is best veel informatie gegeven nu :). Ik ben blij met dit maandboek!


message 38: by Mary (new) - rated it 5 stars

Mary | 758 comments Ik kom niet echt toe aan updates zetten, beetje hectisch werkgerelateerd maar probeer s avonds echt even een stukje te lezen in ontworteld. Vind het nl een heerlijk boek! Baal dat ik al op 77% zit...


Marieke | Marieke's Books | 509 comments Ik heb het boek donderdag opgehaald van de bieb, dus ik ga zeker proberen nog mee te lezen deze maand (:


Marije Ja, ik ga hem ook meelezen! De recensies hebben mij duidelijk overtuigd :)


message 41: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Yay, wat leuk om te horen!


Elisa (elisamck) Niet uitleenbaar in de bibliotheek. Maar ben best benieuwd dus zal hem proberen te verkrijgen als ebook!


Cloak88 | 340 comments Heb het boek een paar dagen geleden uit gelezen en ik moet zeggen dat het me erg beviel.

5/5 sterren

Excellent story and an interesting villain.

Agnieszka lives in a valley right next to the evil and dangerous Woods. Everything is quite alright in her life. But there always remains the shadow of the Woods and the Dragon who fights it. As payment for protecting them the Dragon demands a young woman to serve him once every 10 years. And this year is the year of the choosing and Agnieszka might just be chosen.

Uprooted is an interesting novel and not quite your standard YA fare. The story is written in first-person, but purposefully maintains some distance from the reader. The main character is only 17, but the story is quite mature. There is love, yet it does not influences the plot. And in all things, however immediate or rapid the plot unfolds, the story maintains a sedate calm that lets you float along with it. Some may dislike this aspect of the book, but i found it quit to my liking.

In addition i'd like to make a special note of how well written and conceptualized the antagonist was and the extremely satisfying ending of this stand-alone novel. For me a welcome sight in this endless world of series and cliffhangers.

gr alex


❀ Sabina (namida2u) Ik ben blij dat die je zo goed beviel Cloak :3


message 45: by Odette (new) - added it

Odette Brethouwer (odettebrethouwer) | 3689 comments Pfoe ik had gepland dit boek ook tijdens de vakantie te lezen, maar het wandelen met de hond nam meer tijd in beslag dan dat ik had gedacht.. Waarschijnlijk lees ik dit boek in augustus maar zal dan nog wel mijn mening hier delen!


Elisa (elisamck) Uitgelezen. Was niet echt mijn ding.. =/


Xena Alexa (booksandcraft) Een beetje aan de late kant. Begin er nu pas mee.


Priss (lisz) | 1401 comments Mod
Net als Alexa ben ik ook vandaag pas begonnen in dit boek, maar vind het tot nu toe echt heel leuk ^^


Joyce Kleine ik heb het boek nog steeds niet van de bieb zal deze maand niets worden denk ik


Esther | 882 comments Mod
Ik heb m uit en vond het echt goed! Uniek, heel anders dan andere fantasy boeken. Gaat zeker in mijn eigen fysieke boekenkast terecht komen.


« previous 1
back to top