Suomalainen lukupiiri discussion

Anna Karenina
This topic is about Anna Karenina
35 views
Kuukauden klassikko > Heinäkuu 2016: Anna Karenina

Comments Showing 1-10 of 10 (10 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new) - rated it 5 stars

Tytti | 2539 comments Ajattelin ilmoittaa valintani heinäkuun klassikoksi hyväksi ajoin, sillä ehkä jollakin alkaa jo kesäloma ja tässä riittäisi lukemista vähäksi aikaa. Annoin kirjalle myös jatkoaikaa elokuulle, koska sivuja on tuhatkunta, vaikka keskusteluketjuthan pysyvät auki senkin jälkeen. Tämä on mielestäni vielä sellainen kirja, ettei liika kiirehtiminen tee sille hyvää, vaan kirja on parhaimmillaan luettuna vähän kerrallaan, mutta säännöllisesti.

Kyseessä on siis todellakin yksi maailmankirjallisuuden suurimpia klassikoita, ja mielestäni varsinkin suomalaisten kannattaisi se lukea, sillä olimmehan vielä samaa valtiota Venäjän kanssa kirjan kirjoittamisen aikaan. Tietty Venäjän historian tuntemus olisi kyllä hyödyksi kirjaa lukiessa, mutta jonkin verranhan sitä muistaakseni koulussakin käytiin läpi. Tämä antanee kuitenkin myös vähän pohjaa ja taustaa tulevan vuosisadan myllerryksille.

Olisiko kuinka moni valmis ottamaan haasteen vastaan? Tunteeko joku tarinan vasta elokuvista? Itse katsoin "Knightleyn version" vasta ihan vastikään, enkä oikein ihastunut.


message 2: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jun 11, 2016 12:21PM) (new) - rated it 5 stars

Tytti | 2539 comments Keskusteluketjut:

Anna Karenina: Osat I ja II (noin sivut 1-284)
Anna Karenina: Osat III ja IV (noin sivut 285-508)
Anna Karenina: Osat V ja VI (noin sivut 509-808)
Anna Karenina: Osat VII ja VIII (noin sivut 809-999)


Melankoliainen | 58 comments Mulla on tää jääny kesken, joten voisin tän puitteissa koittaa lukea loppuun asti :)


Sari Koskinen (leofurioso) | 57 comments Itse olen kasvanut tämän Anna Kareninan parissa, koska jo pienenä isoäiti luki minulle 1800-luvulta peräisin olevaa oman äitinsä venäjänkielistä Anna Kareninaa, joka siirtyi itsellekin perintönä. Olen tän lukenut kolmella eri kielellä ja on ehkä yksi lempikirjoistani, ainakin klassikoiden puolelta. Siitä ainakin itse löytänyt erilaisia asioita eri lukukerroilla.

Joillekin voi toki tuottaa vaikeus Tolstoin kieleen sisälle pääseminen tai venäläisiin klassikoihin, joissa henkilögalleria todella laajaa. Sen lisäksi ehkä ne lempinimet ja muut voi tuottaa joillekin ongelmia, vaikka itse taas tykkään niistä kirjoista paljon. Tolstoin ja Dostojevskin kirjoissa on mulle sitä jotakin. Elokuvana ihan ok, jopa tää viimeisin, joskin mua eniten elokuva puolella häiritsee se, ettei taida olla juuri Anna Kareninasta tehty venäjäksi suurinta osaa repliikeistä sisältävää elokuvaa. Jostain syystä eniten masentaa noissa elokuvissa juuri se englanniksi puhuminen.


message 5: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jun 10, 2016 11:53AM) (new) - rated it 5 stars

Tytti | 2539 comments Itse olen sen verran venäjää lukenut, että olen oppinut jotain venäläisistä nimistä ja lempinimistä, joten ne eivät niin tuottaneet vaikeuksia, niissä kun on kuitenkin tietty logiikka. Jos sen pelkää olevan ongelma, niin ehkä kannattaa etsiä jostain hahmojen sukupuu tai vaikka tehdä kirjanmerkki, johon listaa hahmot ja heidän yhteytensä. Omassa painoksessani sellainen jo onkin.

Se on muuten juuri tuo linkattu painos, mutta haluan vielä varoittaa, että jos jotenkin on onnistunut välttämään kaiken, mitä kirjassa tapahtuu ja haluaa edelleenkin välttää spoilerit, niin kannattaa jättää esipuhe lukematta. Itse olin melkein tietämätön ja oli vähän sääli, että tarinan loppu paljastettiin siinä suoraan. Lienee yksi syy, miksi se jäi myös minulta vähän kesken, vaikka kirjasta pidänkin.

Mietin tässä muuten, moneenko osaan kirja pitäisi jakaa? Neljään jakaessa oman painokseni (999 sivua) "katkot" tulisivat 284, 508 ja 808 sivun jälkeen. Kahteen tai kolmeenkin jakaminen olisi mahdollista...


Desertorum | 1157 comments Itse olen Anna Kareninan lukenut (olikohan viime vuonna) joten ainakin jotain on muistissa. Pidin kyllä kovasti vaikka itselle juuri tuohon venäläiseen tyyliin oli hiukan totuttelemista.


message 7: by Anu (new) - rated it 1 star

Anu Viikki Katsoin ensin Anna Karenina-leffan ja ihastuin siihen. Olin jo aiemmin hankkinut kirjan hyllyyni ja nyt sitten aina silloin tällöin luen kirjaa. Haasteessa olen sillä mukana, että tulisi luettua tätä ihanaa kirjaa Hiukan useammin.


message 8: by Tiia (new)

Tiia | 257 comments Voisin koittaa olla mukana myös. Kirja on kulkenut mukana monet muutot, mutta muutoin en ole saanut siihen tartuttua. Jospa pieni ryhmäpaine auttaisi. En hetkeäkään epäile etteikö se olisi lukemisen arvoinen. Se on vain niin mittava...

Tuo henkilökartan tekeminen on hyvä vinkki. Saattaisin ehkä jotain mindmappia tehdä samalla vuosiluvuista ja maailmanpolitiikan tilanteesta - pysyisi ote, vaikka lukeminen tapahtuisikin pienissä paloissa kesän kuluessa.


message 9: by Tytti, The Head Honcho (new) - rated it 5 stars

Tytti | 2539 comments Tiia wrote: "Saattaisin ehkä jotain mindmappia tehdä samalla vuosiluvuista ja maailmanpolitiikan tilanteesta"

Nämä eivät mielestäni ole mitenkään tärkeitä, en muista niitä edes liiemmin mainitun. Jokin sota siinä mainitaan, mutta nyt en itsekään sitä muista tarkemmin, eikä sillä ole niin suurta merkitystä. Enemmän siinä puhutaan henkilöhahmojen suhteista ja ehkä sitten yleisemmin Venäjän sisäisestä kehityksestä. Jos lukisi Sotaa ja rauhaa, niin sitten nuo asiat olisivat varmaan tärkeämpiä. Lisäksi kirja kattaa muutenkin vain varsin lyhyen ajan.


message 10: by Alma Q (new) - added it

Alma Q (staticatku) | 8 comments Tähän täytyykin alkaa varautua. Jostain syystä kun minulla ovat erityisesti venäläiset klassikot jääneet yleensä kesken, oli pituus sitten mikä hyvänsä...


back to top