Suomalainen lukupiiri discussion

25 views
Dekkarit ja trillerit > Dekkariviikko!

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jun 05, 2016 10:10AM) (new)

Tytti | 2539 comments Jaahas, ensi viikolla (6.6.-12.6.2016) vietetään valtakunnallista dekkariviikkoa. Suosituin genre -kysely kertoo, että ne ovat suosittuja tämänkin ryhmän jäsenten keskuudessa.

Itsekin olen niitä paljon lukenut, mutta nykyisin olen pyrkinyt tietoisesti vähän myös laajentamaan lukemistoani, koska olen huomannut, että dekkarit harvoin jäävät kovin hyvin mieleen tai antavat ajattelemisen aihetta. Mutta tämähän antaisi sellaisen lukemiseen nyt ihan oikean syyn!

Eli kertokaa, jos satutte lukemaan dekkareita viikon aikana tai mitkä ylipäätään ovat suosikkejanne.


message 2: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jun 05, 2016 09:32AM) (new)

Tytti | 2539 comments Minua houkuttelisi aloittaa uudehko löytöni, mutta joka kirjana on jo varsin vanha, eli Matti Hällin Murha meren rannalla; Sopimatonta kuolla yliopistolla, jonka takakansi lupailisi kuivahkoa huumoria.
– Sopimatonta kuolla yliopistolla, huomautti moraalin olemusta pohtiva professori kun mallioppilas Kivelä kuukahti penkkiin syankaliumia nautittuaan. Yliopistoa paremmin istuu murha toki meren rannalle, suljettuun, parempien ihmisten kesäkartanoon. Molemmissa ympäristöissä tutkitaan murhaa tässä mainiossa kaksois-Sapossa...message 3: by Taina (new)

Taina (maaginen-realismi) Pidin paljon Samuel Bjørkin keväällä suomeksi ilmestyneestä Minä matkustan yksin -dekkarista. Se on taas uuden dekkarisarjan aloitus mutta vaikuttava sellainen. Murhatutkijat lähtevät selvittämään tapausta, jossa pieni tyttö löytyy roikkumasta puusta ja hänen kaulassaan on lappu, jossa lukee "minä matkustan yksin". Kuviosta tulee vähän mieleen True Detective -sarjan ykköskausi.

Kirja oli taitavasti kirjoitettu ja nautinnollinen lukea. Tosin jos on kovin herkkä lukijana, niin Minä matkustan yksin saattaa olla aiheiltaan liian rankka.

Kirjoitin kirjasta juuri blogiinkin: http://www.lily.fi/blogit/maaginen-re...


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minulla olisi tuokin uutena löytönä (noukin niitä siis kirjaston vaihtokärrystä), mutta taidan antaa kaverilleni, joka on enemmän tuon genren lukijoita. Itse olen sen verran nössö, että perinteisemmät mysteerit kiinnostavat enemmän. Niistähän mä lapsena melkein aloitinkin ja maku on säilynyt samana.

Muutama vuosi sitten luin Miehet jotka vihaavat naisia, vaikka olin jo nähnyt leffan ja olin jo melkein varma, etten niin välittäisi siitä, mutta kun se oli niin suosittu ja kehuttu. No, tylsähän se minusta oli ja liian väkivaltainenkin, vähemmälläkin olisi asia tullut selväksi. Seuraavat osat jätin suosiolla lukematta, koska vaikuttivat liian uskomattomilta. Pitäisi varmaan jotain vielä kokeilla, mutta ehkä otan jonkin Nesbøn tai toisessa ketjussa jo mainitun Arnaldur Indriðasonin kirjan ensin luettavaksi. Scandi crime ei vain jaksa kiinnostaa kovin paljoa, ei tosin kyllä suomalainenkaan.

Huomasin myös tuossa, että eräs Christie-haasteeseen lainaamani kirja (joulukuussa...) pitää palauttaa ensi viikolla, Ruskeapukuinen mies. Ehkä se pitäisi kuitenkin vielä lukea, sillä kirja oli jo varastossa, eikä missään huikeassa kunnossa. Voi olla, että lähtee kohta poistoon. Sikäli se on erilainen, ettei ole Poirot- tai Marple-dekkari, vaan rikoksia ratkoo nuori nainen.


message 5: by Desertorum (new)

Desertorum | 1142 comments Itse tykkäsin tosi paljon Nesbon Harry Hole-sarjasta mutta on kyllä aika väkivaltaisia...

Onko kukaan lukenut tätä: Piiraan maku makea?
Minulla olisi se hyllyssä odottamassa. Jotenkin olen olettanut sen olevan enemmän sellainen mysteeri. Toinen mikä on hyllyssä odottamassa: Dying In the Wool.


message 6: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 710 comments Yritin lukea viime vuonna tuota Piiraan maku makea. Paljon sitä on kehuttu ja siitä pidetty, mutta minä jaksoin kahlata puoleen väliin, kunnes luovutin. Ei jotenkin ollut minun makuuni, mutta en myöskään muista mikä siinä tökki. Olen miettinyt, että pitäisikö antaa kirjalle toinen mahdollisuus.


message 7: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 57 comments Itse olen joskus lukenut, jonkun Bradleyn dekkarin, en muista onko se juuri tuo Piiraan maku makea, mutta luin kyllä sen loppuun, vaikka mua ärsytti se 11-vuotias päähenkilö äärettömän paljon. Musta se oli tehty todella epäuskottavaksi, koska omat kokemukset jopa pikkuvanhoista tuon ikäisistä on todella erilainen ja tuossa se hahmo oli kuin itse täydellisyys. Muutenkin ehkä se oli jaaritteleva teksti, joka tökkäsi mulla, ettei siitä ainakaan kovin paljoa nauttinut.

Näin dekkariviikolla itse on tullut luettua jo Sandra Brownin Kova luu ja aloitin juuri Lisa Hiltonin Maestran. Sitten kirjaston pinossa on vielä Jyrki Ukkosen Ahneuden kartta ja Justin Go:n Katoava aika. Muuten kyllä dekkareita ilman tätäkin viikkoa tulisi varmaan kesällä luettua enemmän tai vähemmän, koska ainakin vielä J.D.Robbia, Faye Kellermania, Carey Baldwinia, Daniel Silvaa, Virpi Hämeen-Anttilaa ja Max Manneria yöpöydällä odottamassa. Tosin on siinä muitakin kirjoja, lähinnä elämänkertoja ja historiallisia romaaneja.


message 8: by Desertorum (new)

Desertorum | 1142 comments No hitsi, nyt ei kyllä hirveästi ole intoa tarttua kyseiseen kirjaan :D Noh, ehkä jossain vaiheessa annan sille kuitenkin mahdollisuuden.


back to top