Suomi Finland discussion

241 views
Suomalaisten kirjojen kansikuvat

Comments Showing 1-18 of 18 (18 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Peony (new)

Peony (peony79) | 189 comments Hei kaikki Suomi-ryhmäläiset. Olen huomannut, että suomalaisten kirjailijoiden kirjaprofiileista puuttuu aika usein kirjan kansikuva. Itse en saa moisia lisättyä, koska en ole goodreadsin "valtuutettu" librarian. Olisi mukava, jos goodreadsin suomalaiset "librarian"-tittelöidyt voisivat välillä tsekata vaikka tästä keskustelusta, minkä kirjailijan kirjaprofiileista puuttuu kuva/kuvia ja vaikkapa lisäillä yhden tai pari jos on aikaa ja sille päälle sattuu :) Itsekin lisäilisin mielelläni, mutta kun ei tosiaan ole tuota tarvittavaa librarian-statusta.

Itse olen huomannut, että kansikuvia puuttuu useista kirjoista mm. seuraavissa profiileissa:
- Heikki Hietamies
- Eira Pättikangas
- Enni Mustonen


message 2: by Southpaw (new)

Southpaw (fisouthpaw) | 2 comments Nuita librarian tunnuksia kannattaa pyytää, varsinkin kun sullakin näyttäisi olevan se yli 50 kirjaa luettuna mitä pitääkin? Muistaakseni siihen ei tosiaan tarvinnut muuta kuin sen yli 50 luettua kirjaa + perustelut miksi pitäisi saada oikeudet. Tai sitten ilmoittaa noita puuttuvia kansikuvia vaikkapa librarian groupin keskustelualueille, siellä on oma alueensa juuri tällaisia varten: https://www.goodreads.com/topic/group...

Ite suosittelen linkittämään sen oikean kansikuvan aina tuolla. Ja jos kirjalla on useampi eri edition olemassa niin kannattaa olla myös tarkkana siitä että linkittää oikean edition ja sille tarkoitetun kansikuvan. Eri versioiden/painosten kansikuvat kun voi poiketa toisistaan.

P.S Kirjoitan tätä kännykällä, joten en sen vuoksi ala itse juuri nyt säätämään niitä kansikuvia kohdalleen. Tuo librarian groupin linkin hakeminenkin oli pienellä kosketusnäytöllä melkonen urakka :p


message 3: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 84 comments Haettu on, ei ole huolittu.. helposti ja nopeasti toimii editoimiset, kun pistää tuonne librarian ryhmään viestiä.


message 4: by Peony (new)

Peony (peony79) | 189 comments Kappas vaan...en ole hoksannut ko. ketjua. Kätevä juttu. Kiitoksia vihjeestä! Huomasin vain noita librarian ohjeita lukiessa, että olisi sallittua linkata lähinnä amazonista löydetyt kansikuvat (amazon omistaa goodreadsin) tai vaihtoehtoisesti kustantajan sivuilla olevat kansikuvat. Otavan sivuilla ei ainakaan ole kirjailijoilta kuin kirjalistat, en itse löydä ainakaan kansikuvia mm. edellä mainitsemilleni kirjailijoille. Kuvia löydän vain ajankohtaisista kirjoista. Harmi kun ei kustantajat jaksa pitää yllä kivoja ja houkuttelevia markkinointisivuja. Kirjakauppojen jne myyjien sivuilla olevia kuvia ei pitäis ohjeiden mukaan laittaa goodreadsin kuviksi. Harmi vaan, että ne kuvat tuntuu lähinnä löytyvän juuri noilta myyjien sivustoilta.


message 5: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Minä niitä joskus lisäilen, kun satun huomaamaan, mutta ellei kirja ole julkaistu muutaman vuoden sisällä, niin sopivan kuvan löytäminen voi olla vaikeaa. Ja vanhempien kirjojen kohdalla ei voi edes tietää, mikä olisi oikea.


message 6: by Alma Q (new)

Alma Q (staticatku) | 56 comments Ainakin omien/lainassa olevien kirjojen kohdalla kaikki skannerin omistajat voivat auttaa kuvien lisäämisessä, koska "omat kuvat" ovat sallittuja ja ne voi lisäyttää vaikka oman profiilinsa kautta :P


message 7: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments Peony wrote: "Kappas vaan...en ole hoksannut ko. ketjua. Kätevä juttu. Kiitoksia vihjeestä! Huomasin vain noita librarian ohjeita lukiessa, että olisi sallittua linkata lähinnä amazonista löydetyt kansikuvat (am..."

Otavan kirjat löytyvät osoitteesta:

http://www.otava.fi/kirjat/


message 8: by Peony (new)

Peony (peony79) | 189 comments Tuota Kirsin linkki-sivua käyttäen yritin aikaisemmin (ennen kuin kirjoitin siitä, ettei otavalta löydy noita kuvia) mm. hakea tuota kansikuvaa Heikki Hietamiehen Noutotarinoita-kirjalle. Ilmoittaa, että hakusanalla "Noutotarinoita" ei löydy tulosta. Enkä löydä useita muitakaan, ellei ole ihan tuore kirja. Luulen, että tuotannosta poistuneilla kirjoilla, joista ei ole olemassa sillä hetkellä myynnissä olevaa paiosta, ei ole tuolla sivustolla edustusta.

Ehkä noita tosiaan pitäis jaksaa skannailla...


message 9: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments @Peony, tuo voi tosiaan olla totta, että vanhoja kirjan kansia ei enää löydy. Kuvan voi löytää toki muualtakin. Tuon mainitsemasi kirjan kannen löysin kuvahaulla:

https://www.google.fi/search?q=Heikki...


message 10: by Peony (new)

Peony (peony79) | 189 comments Toki googletin myös, mutta noi kuvat, jotka saan tulokseksi ovat nimenomaan kuvia muilta kaupallisilta sivustoilta (kirjakauppojen, huuto.net jne). Ymmärsin, ettei sääntöjen puitteissa saa linkata kuvaa muulta kaupalliselta sivustolta (vain amazon). Korjatkaa toki jos ymmärsin säännöt väärin.

Tosin en tiedä kunka orjallisesti librarianit noita sääntöjä noudattaa. Etenkin vieraskielisen vaikea saada selville miltä sivustolta kuva alkujaan on...mistä he tietää onko "Kirjasampo" kirjan kustantaja vai myyjä. Luulen, että aika paljon mennyt "sääntöjenvastaisia" linkkejä läpi. Mä olen luonteeltani niin orjallinen sääntöjennoudattaja-tyyppi, etten kehtaa tarjota librarianille kokeeksikaan semmosta linkkiä :D


message 11: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Voin kai myöntää näin suomeksi, että en todellakaan niin tarkasti noita sääntöjä noudata. Varsinkin kun harvoin itse linkistäkään mitään selviää. Yleensähän kuvat on haettu aikoinaan julkaisijan sivuilta, ja luulen, että on kaikkien intressien mukaista, että kirjat ovat näkyvillä täälläkin, joten en pidä sitä niin pahana rikoksena.


message 12: by Kirsi (new)

Kirsi Saukonsaari | 12 comments Yhdyn @Tytti'n käsitykseen :).


Eepa *mm loving bookworm* (eepa) | 20 comments Mie kopioin kuvan koneelleni ja otan sen sieltä. Pitäisi häivyttää kuvan alkuperä ainakin nopeassa tarkastelussa. =P


message 14: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Joo, viimeistään silloin. Tietenkin yritän kyllä katsoa, että kyseessä tosiaan on todennäköisesti julkaisijan julkaisema kuva, eikä jonkun itse ottama. Ja tietenkin ettei ole mitään muita merkintöjä siinä kuvassa.


message 15: by Joni (new)

Joni (readurs) | 19 comments Asiasta löytyi aika hyvä ja kattava artikkeli:
http://kirjakko.wordpress.com/2012/05...

Ja tietty toisten kuvaamia kansia koskee valokuvan suoja, eli niiden käyttö ilman lupaa on periaatteessa kielletty, mutta kun käyttötarkoituskin on mikä on, niin tuskin se kovin rangaistava teko on... :)


message 16: by Paula (new)

Paula (paulasb) Liityin GoodReadisiin vasta vähän aika sitten. Minulla kaikkien suomalaisten kirjojen kansikuvat näkyvät. Voisiko olla niin, että aiemmin luetut eivät näy - jostain teknisestä syystä?


message 17: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Paula wrote: "Liityin GoodReadisiin vasta vähän aika sitten. Minulla kaikkien suomalaisten kirjojen kansikuvat näkyvät."

Eivät ne voi näkyä, koska niitä ei monessakaan ole. Olet vain lukenut ja selaillut uusimpia ja yleisimpiä kirjoja, joihin ne on löydetty ja laitettu. :-)


message 18: by Paula (new)

Paula (paulasb) Lucky me then! :)


back to top