Suomalainen lukupiiri discussion

46 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tekstiä


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1119 comments Viimeksi kun kävin kirjastossa päätin kysyä myös kirjasuositusta ja sain käteeni Lars Keplerin uusimman teoksen; Playground. En ole aiemmin Keplerin kirjoja lukenut mutta tämä oli uuden sarjan ensimmäinen osa, joka eroaa ilmeisen paljon edellisistä, joten sillä ei ollut väliä.

Ja täytyy sanoa, etten tykännyt yhtään. Vaikka idea oli uusi ja hyväkin, ja kirjoituksesta huomasi, että ennenkin on jotain rustailtu, niin se vaan ei pitänyt mukanaan. Alku vaikutti ihan lupaavalta mutta ei onnistunut pitämään otteessaan. Puolivälissä olin jo aika kyllästynyt ja juoni oli suhteellisen ennalta-arvattava ja minulle oli aika sama mitä päähenkilöille tapahtui. Luin loppuun, hiukan selaillen kylläkin...


message 3: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minä kysäisin kerran käydessäni kirjasuositusta vähän tätä kohtaa ajatellen (tuskin olisin lainannut), mutta ei kyllä oikein sattunut. Se oli jokin uudehko kirja, josta olin jo päättänyt, etten ole kiinnostunut. Voi jäädä tekemättä minulta.


message 4: by Noora (last edited Jul 31, 2016 09:18AM) (new)

Noora | 873 comments Tämä kohta on nyt "suoritettu". Viimeksi kun käväisin kirjastossa niin kysyin suositusta tähän kohtaan. Hän jolta kysäisin oli kesätuuraaja ja suositteli kirjaksi Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein. En tiedä, miksi jotenkin yllätyin tästä suosituksesta olisin jotenkin kuvitellut, että sieltä tulee jotain erilaista ja haastavaa luettavaa. Noh tämä vinkki sopi minulle oikein hyvin, kun olin kyseisen kirjan pokkarina haalinut kotiini ja odotti inspiraatiota. Annoin kolme tähteä. Olisin halunnut antaa kaksi ja puoli....jotenkin kirjasta tuli kamalan synkkä fiilis. Jäin myös miettimään, että ehkä lopetan haaveilut lottovoitosta:P. Mutta varsin nopea ja helppolukuinen kirja.


message 5: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Noora wrote: "En tiedä, miksi jotenkin yllätyin tästä suosituksesta olisin jotenkin kuvitellut, että sieltä tulee jotain erilaista ja haastavaa luettavaa."

Minä kyllä jotenkin kuvittelisin, että usein suositellaan niitä suosituimpia kirjoja ja muutenkin ns. "helppoja", jos ihmistä tai hänen lukutottumuksiaan ei tunne tarkemmin. Ne kun ovat sellaisia suht monelle sopivia. (Mikä ainakin omalla kohdallani on juuri se väärä lähestymistapa, mutta mistäpä toinen sen tietäisi.)


message 6: by ArjaJ (new)

ArjaJ | 80 comments Alustavasti olen tähän merkinnyt kolme vaihtoehtoa: Juha Hurmeen Nyljetyt ajatukset, Veera Niemisen Avioliittosimulaattori ja Karin Erlandssonin Minkkitarha. Hurme käy muuallekin. Jätän todennäköisesti Avioliittosimulaattorin, se oli hulvattoman hauska. Oikeastaan sitäsuositeltiin kohtaan 7. minun maisemani.


message 7: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Sattumalta törmäsin kirjaston nostopöydällä tällä hetkellä lukupiirikirjana kahlaamaani kirjaan Joulukalenteri: 24 jännityskertomusta. Tulkitsen tämän suositukseksi, joten tämä saa kuitata tämän kohdan.


message 8: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Minä valitsin tähän loppujen lopuksi Ljudmila Ulitskajan hienon mosaiikkiromaanin Daniel Stein.


back to top