Suomalainen lukupiiri discussion

42 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 48. Kirjassa on alle 150 sivua

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 09, 2016 06:53AM) (new)

Tytti | 2539 comments Tämä lienee haasteen helpoimpia kohteita, mutta täällä voitte keskustella lyhyistä kirjoista.


message 2: by Marika (last edited Mar 09, 2016 02:48AM) (new)

Marika Oksa (marikaoksa) | 9 comments Asko Sahlberg: He, 120 sivua. Nopealukuinen, taitavasti kirjoitettu Suomen maaseudulle sijoittuva ihmissuhdetarina. Tapahtumat sijoittuvat Suomen sodan aikaan. En löytänyt kirjaa Goodreadsista, mutta semmoinen 3,5 tähden kirja.


message 3: by ArjaJ (new)

ArjaJ | 80 comments Marika wrote: "Asko Sahlberg: He, 120 sivua. Nopealukuinen, taitavasti kirjoitettu Suomen maaseudulle sijoittuva ihmissuhdetarina. Tapahtumat sijoittuvat Suomen sodan aikaan. En löytänyt kirjaa Goodreadsista, mut..."

Kyllä se on täällä, mutta jostain syystä hakuuntuu huonosti.

tällä pitäisi löytyä:
https://www.goodreads.com/book/show/1...
tai sitten isbn-numerolla:
9789510361702


message 4: by Marika (new)

Marika Oksa (marikaoksa) | 9 comments Arja wrote: "Marika wrote: "Asko Sahlberg: He, 120 sivua. Nopealukuinen, taitavasti kirjoitettu Suomen maaseudulle sijoittuva ihmissuhdetarina. Tapahtumat sijoittuvat Suomen sodan aikaan. En löytänyt kirjaa Goo..."

Kiitos!! Lisäsinpä heti luettujen listaani. :)


message 5: by ArjaJ (new)

ArjaJ | 80 comments Viime vuoden (2015) Finlandia-palkintoehdokas Pertti Lassilan Armain aika, 147 s.
John Steinbeckin Routakuun aika 149 s. Tällä voi kuitata myös Nobel-voittaja kohdan ja vuonna 2016 ilmestyneen kirjan jos sallii itselleen sen että kuittaa yhdellä kirjalla useamman kohdan.


message 6: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 09, 2016 07:02AM) (new)

Tytti | 2539 comments Itselläni on kesken (kyllä, lyhytkin voi olla kesken, jos keskenjäämiseen on taipumusta) Ismael Kadaren Kolme surulaulua Kosovolle, 88 sivua, ensimmäinen albanialainen kirjani. Minulla soi päässä koko ajan "Kauan on kärsitty vilua ja nälkää/Balkanin vuorilla taistellessa", koska tuossakin taistellaan Balkanin vuorilla ottomaaneja vastaan, mikä pikkuisen vaikeuttaa lukemista. Itse kirjassa ei ole mitään vikaa, ihan mielenkiintoista lukea sikäläisestä elämästä, tosin 1300-luvulla.

Marika, ensimmäisen kerran "kuulin" tuosta He-kirjasta luettuani siitä arvion Guardianista. Erikoinen tapa kuulla suomalaisesta kirjasta... Sen on julkaissut Englannissa Peirene Press, joka on erikoistunut eurooppalaiseen käännöskirjallisuuteen ja erityisesti lyhyisiin kirjoihin. Samassa sarjassa on julkaistu myös Nälkävuosi ja Herra Darwinin puutarhuri. Oli tuo minulla lainassakin, mutta en vain tullut lukeneeksi.


message 7: by Sari (last edited Mar 10, 2016 01:05PM) (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Harmittaa itseäni, että luin viime vuonna jo Tunisialaisen tytön. Oli erittäin lyhyt ja kertoi kiinnostavalla tavalla elämästä 2000-luvun Tunisiassa ja kuinka mm. mediaa sensuroitiin Arabikevään alkaessa. Tän lisäksi mulle tulee noin lyhyinä kirjoina mieleen mm. Ilmari Kiannon Punainen viiva, Aleksis Kiven Kihlaus, Chekhovin Vanja-eno, Austenin Lady Susan ja monia muita. Nuorten kirjoissakin aika monia saattaisi noihin mahtua. Ihan tyyliin Merja ja Marvi Jalon hevoskirjoja, erilaisia novelleita ja sen sellaista tai sitten ovat juuri ja juuri ylitse vaaditun alle 150sivun eli esim. joku 160 sivua.


message 8: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 10, 2016 01:22PM) (new)

Tytti | 2539 comments Minulla on varmaan yli 50 kirjaa alle 150-sivuista ("oikeaa") kirjaa täällä hyllytettynä, esimerkiksi monia Keltaisen tai Otavan kirjaston tai muiden vastaavien suomennoksia. Ja nyt vasta tajusin, että ensimmäinen tälle vuodelle lukemani kirja käy myös tähän, eli Italo Calvinon Halkaistu varakreivi, ja voin siirtää Kadaren itselleni uudeksi kirjailijaksi (tai päinvastoin).


message 9: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Tytti wrote: "Minulla on varmaan yli 50 kirjaa alle 150-sivuista ("oikeaa") kirjaa täällä hyllytettynä, esimerkiksi monia Keltaisen tai Otavan kirjaston tai muiden vastaavien suomennoksia. Ja nyt vasta tajusin, ..."

Itsekin tajusin katsoa noista mun omista jo tänä vuonna luetuista kirjoista, että paljonko mm. e-kirjoissa onkaan alle 150sivusia. Niitä on todella paljon lukulaitteessa. Toki kieli lähinnä itsellä kirjoissa englanti, mutta on niitä lyhyitä kirjoja paljon. Jos saisin kaivaa osan kirjoista muuttolaatikoista, niin siellä on ns. "kioskikirjallisuutta", joissa aina sopivasti 148-150 sivua yleisimmin. Niitäkin tosin on kiva lueskella, vaikka ovatkin välillä sellaista, että lähes arvaa tapahtumat. Mutta raskaan ammattikirjallisuuden keventäjinä noi on ihan mahtavia. Ja taitaa multakin löytyä "valittujen palojen suomennoksia" ja muita, jotka saanut joskus mummolta (en edelleen tosin tiiä miksi), niin ainakin hieman lyhennettyjä versioita mm. Jack Londonilta ois tarjoolla. Mutta saas katsoa minkä kirjan itse sit valikoin. Ja enemmän mua tässä kiinnostaa se, että päädynkö lopulta sitten englanniksi lukemaan jonkun lyhyen vaiko suomeksi tai jollain toisella kielellä.


message 10: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Mulle on sattunut tämän vuoden lukemistoon jo useampi alle 150 sivuinen kirja, joten valinnan varaa riittää.
Tove Jansson: Kesäkirja
Tove & Lars Jansson: Muumit - Sarjakuvaklassikot IV
J.R.R. Tolkien: Herra Bliss
Hernán Rivera Letelier: Elokuvankertoja
Lauri & Jaakko Ahonen: Pikku Närhi
Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva
Marceline Loridan-Ivens: Isä, et koskaan palannut - Minun keskitysleiritarinani
Johanna Sinisalo: Kätketyt


message 11: by ArjaJ (new)

ArjaJ | 80 comments Löytyypä tuosta omasta tämän vuoden saldosta vielä pari muutakin tähän kohtaan.
Yasmina Khadra: Kabulin pääskyset (tämä on myös afrikkalaisen kirjailija kirjoittama!), 132 s.
Ja suosikkini Lauri Viidan Kukunor, 122 s. sekä Viidan tänä vuonna postuumisti julkaistu Ne runot jotka jäivät, 114 s.

Yleensä en juuri runoja lue mutta tämä vuosi taitaa tehdä poikkeuksen.


message 12: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Tähän kohtaan on ollut tunkua. :) Liitän tähän nyt tänään lukemani kirjan Nälkävuosi.


message 13: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Tähän kohtaan lopulta valitsin Merja Jalon Takaa-ajo vuorilla. Muistaakseni tämän enkä Saalistajaa tai Varkaiden Kuningasta, jotka myös luin ja olivat kaikki alle 150 sivua. Olen pienestä tytöstä saakka lukenut näitä Nummelan Ponitallin kirjoja, joten luen nämä uusimmatkin sitä tahtia, kun joskus törmää kirjastossa niihin. Ja niihin ei lukiessa juuri tuntia pidempään mene ja pysyy samalla mitä kummityttö, joka nyt juuri sarjaan ihastunut puhuu, kun tätinä lukee samat kirjat. Ja kummityttö näköjään ihastu niihin hevoskirjoihin samassa iässä kuin minä aikoinaan.


message 14: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Herra Ibrahim ja Koraanin kukkaset oli valittuna, mutta kuittasin kohdan John Steinbeckin Hiiriä ja ihmisiä. Olen hieman rakastunut Steinbeckiin.


message 15: by Desertorum (new)

Desertorum | 1121 comments Scarlett wrote: "Herra Ibrahim ja Koraanin kukkaset oli valittuna, mutta kuittasin kohdan John Steinbeckin Hiiriä ja ihmisiä. Olen hieman rakastunut Steinbeckiin."

Steinbeck on yksi suosikeistani, vielä olisi mm. Vihan hedelmät lukematta.


message 16: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Toisessa ketjussa mainitsinkin, että Vihan hedelmät varmaan tulee piakkoin valittua kuukauden klassikoksi, mutta ajattelin odottaa ainakin uuden suomennoksen ilmestymisen yli.


message 17: by Noora (new)

Noora | 873 comments Muistaakseni olen lukenut Hiiriä ja ihmisiä kirjan yläasteella. En vain ole varma. Pitäisi varmaan lukea se uudestaan, koska jos en väärin muista pidin kirjasta myös.

En ole itseasiassa ennen tätä Helmet projektia huomannut, että on olemassa näinkin lyhyitä kirjoja aikuisten osastollakin. :) Tätä vuotta ennen kirjat on aina olleet vähintään sen 200-300 sivua.

Tähän kohtaan valitsin kirjan Minna Canth: Salakari, vaikka olisi noita vaihtoehtoja ollut muitakin vaikka kuinka paljon.


message 18: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tottahan toki lyhyitäkin kirjoja löytyy, minulla on jopa hylly täällä alle 150-sivuisille. Jotenkin ne kuitenkin jäävät helposti huomaamatta ja toisaalta niitä sitten jotenkin säästelee, että jos joskus tarvitsisi lyhyttä kirjaa johonkin...


message 19: by Noora (new)

Noora | 873 comments No nyt kun olen huomannut että on paljon hyviä ja lyhyitäkin kirjoja, niin en meinaa pystyä tarttumaan noihin jossa on enemmän sivuja ja niitä alkaa olla nyt aikamoinen kasa kotona odottamassa lukuvuoroaan. Tarkoitan siis yli 500 sivun kirjoja.


message 20: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Hah, vähän samaa ongelmaa minullakin. Tosin siihen vaikuttaa myös se, että jotkin lukemani kirjat ovat olleet aivan ylipitkiä, lyhyemmissä kirjoissa on harvemmin tätä ongelmaa.


back to top