Suomalainen lukupiiri discussion

25 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 45. Suomalaisesta miehestä kertova kirja

Comments Showing 1-10 of 10 (10 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tekstiä


message 2: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Tässä kohtaan tuli luettua Kalervo Pulkkisen toimittama kirja Tom of Finlandista eli Tom of Finland; välähdyksiä nimimerkin takaa. Olisi tähän kohtaan sopinut muitakin, mutta ToF-kirjassa perehdyttiin hyvin siihen, millainen ihminen Touko Laaksonen oli ja millaiset syyt johti siihen, että kyseinen taiteilija oli muualla paljon kuuluisampi kuin kotimaassaan. Kirjassa myös on toki sen taideteoksia, ja aihepiiristä voi olla montaa mieltä, mutta kyllä työt on aika upeita ja sai mut ainakin olemaan kateellinen noille piirustustaidoille.

Tähän kohtaan olisi myös soveltunut mm. Ville Haapasalosta tehdyt kirjat ja esim. urheilun puolelta Selänteen tai Litmasen kirjat. Ehkä oisin tähän voinut myös laittaa jonkun Kari Hotakaisen kirjan kuten Kantajan tai Panu Rajalan Into, vai mikä olikaan, mutta itse päädyin lopulta Pulkkisen teokseen Tom of Finlandista, joka tavallaan henkilö, jostai ei vuosien varrella kuullut puhuttavan kuin häpeillen, vaikka siitä päästy ehkä enemmän viime vuosina eroon kiitos mm. postimerkkien ja lakanoiden jne.


message 3: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Tuo ToF kuulostaa kyllä oikein mielenkiintoiselta. Toisaalta hyllyssä olisi jo valmiina Litmasen kirja (nimmarilla varustettuna!) ja itsekin pelaanneena, jalkapallo on aina lähellä sydäntä.


message 4: by Noora (new)

Noora | 873 comments Mä mietin, et kehtaisinko laittaa tähän Seitsemän veljestä, jota nyt luen muun lukemisen ohella. Kertoohan ne fiktiivisistä miehistä:-P


message 5: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Kyllä minä fiktiivisetkin miehet hyväksyisin, varsinkin jos ne ovat vielä suomalaisen miehen kirjoittamia. Kyllähän niissä usein jotain perää on.


message 6: by Noora (new)

Noora | 873 comments No näin minäkin sen ajattelin. Eli laitetaan siis se tuohon, kun nyt vain saisin sen luettua. Aika hitaasti kirja edistyy kun alkaa nukuttaa aina kirjaa lukiessa.


message 7: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Noora wrote: "No näin minäkin sen ajattelin. Eli laitetaan siis se tuohon, kun nyt vain saisin sen luettua. Aika hitaasti kirja edistyy kun alkaa nukuttaa aina kirjaa lukiessa."

Mulla on ollut Seitsemän veljestä viime vuodesta jo kesken...en saa millään tartuttua siihen enää :/


message 8: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Mulla taas on siitä Kiven teoksesta traumat peruskoulun ja lukion pakollisesta lukemisesta. Nykyään se menee enää Mauri Kunnaksen 7. Koiraveljeksenä, ihme kyllä. Ei pysty tarttuun siihen vielä muuten, edes näin 10-15 vuotta pakkolukemisen jälkeen.


message 9: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Minä valitsin tähän kohtaan Leo Hartvaaran romaanin Suden uhrit. Teos kertoo vanhoillislestadiolaisuuden kuohunnan vuosista 1970-luvulla ja pääosassa on lestadiolaisseurakunnan johtaja Aabraham Ström. Juoni perustuu tositapahtumiin.


message 10: by ArjaJ (new)

ArjaJ | 80 comments Minulla on tässä kohdassa Jari Järvelän Veden paino. Se kertoo rajan toiselle puolen jääneiden tukkien hausta Aunuksesta 1919. Puoliluvatonta hommaa mutta rajalinjakin oli varsin epäselvä.

Toinen vaihtoehto minulla on Olli Jalosen Miehiä ja ihmisiä mutta sen olen tällä hetkellä sijoittanut yli 500 sivuiseksi.


back to top