Suomalainen lukupiiri discussion

32 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 44. Kirjassa joku kuolee

Comments Showing 1-15 of 15 (15 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 13, 2016 06:04AM) (new)

Tytti | 2539 comments Tässä kohdassa kannattaa huomioida ja piilottaa pahimmat spoilerit.


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Laitetaan nyt muistiin, että muistaakseni Sjónin Skugga-Baldurissa joku kuoli. Tai ainakin muistan (view spoiler).


message 3: by Noora (new)

Noora | 873 comments Tämä on mielestäni yksi helpoimmista kohdista. Haasteeseen tänä vuonna lukemistani kirjoista tällä hetkellä menisi seuraavat kirjat.
Henry Aho: Arvet, Virpi Hämeen-Anttila: Yö sydän on jäätä, Laura Lindstedt: Oneiron, Robert Galbright: Käen Kutsu ja J.R. Ward: Vapautettu rakastaja. Nuo kaikki sijoitin muuhun kohtaan. Aluksi laitoin tähän kohtaan Oneironin, mutta sen paikkaa haasteessa muutin. Tällä hetkellä olen valinnut kohtaan kirjan Kristiina Vuori: Siipirikko, jonka luin eilen loppuun. Uskoisin että tämä kohta tulee monella muullakin varmasti helposti täytettyä.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Juu, ehkä minullakin kaikissa tämän vuoden kirjoissa yhtä lukuunottamatta on kuollut joku. Mutta ne muut olen laittanut muihin kohtiin. :-)


message 5: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Itse luen paljon dekkareita, joten tämä kohta on haasteessa ehkä se helpoin. Nytkin on jo useita vaihtoehtoja tähän tyrkättäväksi.


message 6: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Dan Brownin Kadonnut symboli on trilleri, jossa kerrotaan useammasta kuolemasta. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä, mitä lukija ensin luulisi. Mistään laatukirjallisuudesta ei ole kyse.


message 7: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Tää kyllä on erittäin helppo kohta, koska itsekin jo tän käyttänyt. Lisää vaihtoehtoja ois ollut toki muitakin kuin J.R.Wardin The Bourbon Kings, jonka valitsin. Muuten oisin jo tän viikonlopun aikana voinut laittaa siihen, vaikka Ilkka Remeksen Pääkallokehrääjä, Nora Robertsin Pedon yö, Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarja, Janet Evanovichin Stephanie Plum-sarja ja niin pois päin. Tässä on myös ongelma, että pitääkö kirjassa itse se kuolema tapahtua vai riittääkö maininta mm. sukulaisen kuolemaan sairauteen, onnettomuuteen tai muuten, koska näihinkin törmännyt jopa tällä viikolla mm. Abbi Glinesin Too Far-trilogiassa

Sen lisäksi Jonas Gardellin trilogia ois tähän tosi sopiva, kuten siihen aiheeseen liittyvä suomalainen tietokirja Karanteeni tai Ihan toisesta aiheesta Anne Frankin päiväkirja, 3096päivää tai vaikka Martin Luther Kingistä kertovat muistelmat sen oikeustaisteluista mustien oikeuksien puolesta tai vaikka Prinsessa Dianan tai Grace Kellyn elämänkerrat.


message 8: by Amu (new)

Amu | 5 comments Toivon että ensi vuonna haasteessa on kirja jossa kukaan ei kuole. Kaikessa tuntuu joku kuolevan ja se on masentavaa.


message 9: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Käytin uuden virolaisen tuttavuuden tähän kohtaan; Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus. Oli ihan hyvä tuttavuus. Sellainen vanhan ajan mysteeriratkaisu-kirja. Ei sellainen uuden ajan dekkari, joka on super jännä ja verinen. Enemmän sellaista agathachristiemäistä ratkontaa.


message 10: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minäkin olen tuon lukenut, historialliset dekkarit ovat heikkouteni. Ei tosin noussut aivan suosikkieni joukkoon, mutta en enää muista, mikä siinä eniten häiritsi, ehkä henkilökuvaus (tai liiallinen asioiden kertaaminen?). Laittoi se tosin googlailemaan historian yksityiskohtia, niistä olisi mielenkiintoista lukea ihan tietokirjakin... Mutta voisin lukea toisenkin dekkarin häneltä, ehkä pahimmat aloittelijan(?) virheet olisivat siitä jo karsiutuneet.


message 11: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Juu aika samanlaiset fiilikset, että hieman oli kertausta joissain paikoissa ja juonta olisi voinut hieman jopa tiivistää. Mutta haluan kokeilla vielä ainakin toisen kirjan.
Oli kuitenkin virkistävää kun taustapaikkana oli Viro ja Tallinna eikä aina Amerikka tai Englanti. Ja kun tuli hiukan tietoja tuon alueen historiasta.


message 12: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Koska Finlandia-voittaja Oneiron käsittelee hyvinkin vahvasti kuolemaa, liitän sen tähän kohtaan haastetta. Tähän kohtaan olisi kyllä ollut tyrkyllä vaikka mitä, mutta valitsin nyt sitten tämän.


message 13: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Minäkin tutustuin juuri apteekkari Melchioriin, ja suht samat asiat häiritsivät kuin Desertorumia ja Tyttiäkin, eli mm. turhaa toistoa. Uskonnollisuus oli minusta myös turhan keskeisessä roolissa, vaikka ehkä se kuului tuohon aikaan. Kirja ei silti missään nimessä ollut huono, ja luultavasti tutustun vielä ainakin sarjan seuraavaan osaan.


message 14: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Minua ei uskonnollisuus haitannut, tai en oikeastaan enää muista, miten sitä käsiteltiin, mutta kyllähän se tuohon aikaan kuului niin olennaisena osana elämään, että sen kuuluukin näkyä ja kuulua.


message 15: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Luin tähän kohtaan tietokirjan Äidiksi keskitysleirillä: Kolme selviytymistarinaa. Päähenkilöt selvisivät hengissä, mutta muuten tappamista ja kuolemaa kuvattiin paljon. Tärkeä dokumentti, mutta kokonaisuutena varsin ahdistava.


back to top