Suomalainen lukupiiri discussion

38 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 41. Kirjassa lähetetään kirjeitä

Comments Showing 1-19 of 19 (19 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 09, 2016 08:00AM) (new)

Tytti | 2539 comments Lähetetäänköhän missään 2000-luvulle sijoittuvassa kirjassa enää kirjeitä? Jos sellaisen törmäätte, niin raportoikaa.


message 2: by Marika (new)

Marika Oksa (marikaoksa) | 9 comments Klassikoista kiinnostuneille: Bram Stokerin Dracula. Hieno kirja!


message 3: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Ja toinen klassikko, varsinainen kirjeromaani, Vaarallisia suhteita. Se on myös kirjoitettu 1700-luvulla.


message 4: by Marika (last edited Mar 09, 2016 10:27AM) (new)

Marika Oksa (marikaoksa) | 9 comments 2000-luvulla kirjoitettu: juuri lukemani Kirje Munakoisotasavaltaan: https://www.goodreads.com/book/show/2...

Lyhyt, ja aiheeltaan ajankohtainen.


message 5: by Noora (last edited Mar 10, 2016 04:43AM) (new)

Noora | 882 comments Tämäkin on kirjoitettu 2000-luvulla, mutta kirjan tarina sijoittuu 1920-luvun Helsinkiin. Kirjassa Yön sydän on jäätä lähetetään kirjeitä. Ihan kiva kirja, ei nyt parhaimmasta päästä dekkareita, mutta luettava.


message 6: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments "Yön sydän on jäätä"-kirjalla voi halutessaan kuitata useammankin kategorian (ainakin nimessä vuorokaudenaika, lasken sen viihteelliseksi kirjaksi ja itselläni se on myös ensimmäinen luettu Virpi Hämeen-Anttilan teos), mutta suosittelen sitä ennemmin historiasta ja muodista kiinnostuneille sekä ranskan kielen ja stadin murteen ystäville kuin dekkarifaneille. Ja tietenkin, jos on pitänyt kyseisen kirjailijan tyylistä aiemmin. Itse petyin. Vaan eri mieltä saa vapaasti olla. :)


message 7: by Melankoliainen (new)

Melankoliainen | 58 comments Cecelia Ahernin Sateenkaaren tuolla puolen perustu pelkästään päähenkilöiden lähettämiin (sähköisiinkin) kirjeisiin tai kirjelappusiin ym vastaavaan kirjoitetun kommunikoinnin muotoo.


message 8: by ArjaJ (last edited Mar 11, 2016 12:11AM) (new)

ArjaJ | 80 comments Minulla on tänä vuonna jo yhdeksän kirjaa luettu, joissa on lähetetty enemmän tai vähemmän kirjeitä. Tosin näistä vain 2-3 sijoittuu edes osittain 2000-luvulle. Nykyään täytynee laskea myös sähköpostikirjeet tähän. Varsinkin jos ne ovat selkeästi rinnastettavissa perinteisiin kirjeisiin eikä vain lyhyeen viestittelyyn (olisiko se sitten korttien lähettelyä?)
Saara Turusen Rakkaudenhirviössä (ainakin merkintöjeni mukaan) lähetettiin kirje tai kirjeitä.
Jonas Hassen Khemirin Kaikki se mitä en muista -kirjassa lähetettiin jonkin verran sähköpostikirjeitä.
Tommi Kinnusen Lopotissa lähetettiin myös jonkin verran kirjeitä mutta vaikka viimeiset tapahtumat ehkä yltivätkin 2000-luvulle niin kirjeet taisivat olla vanhempia.

Muita tämän vuoden kirjeenlähetyskirjoja ovat mm.
Jari Järvelä: Veden paino
Asko Sahlberg: Irinan kuolemat
Colm Tóibín. Brooklyn

Viime vuodelta nostaisin kaksi kirjaa, jotka nimenomaan ovat kirjeenvaihtokirjoja:
Mihail šiškin: Sinun kirjeesi
Jonas Hassen Khemiri: Montecore, uniikki tiikeri (tämä oli mielestäni parempi kuin hänen uusin). Itseasiassa tämä taisi ylettyä 2000-luvulle.


message 9: by Marika (new)

Marika Oksa (marikaoksa) | 9 comments Luin pääsiäisena Paolo Giordanon Alkulukujen yksinäisyyden ja siinä lähetetään kirje. Yksi vaan, mutta sitäkin tärkeämpi... on tosi hyvä kirja, suosittelen!


message 10: by Ida (new)

Ida | 41 comments Dostojevskin Köyhää kansaa on kirjeromaani, ja pituudeltaankin muistaakseni alle 200-sivuinen (tai ainakin lyhyt, jos nyt väärin muistan sivumäärän).


message 11: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Emmi Itärannan kirjassa Kudottujen kujien kaupunki lähtetään ainakin yksi kirje.


message 12: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Törmäsin tuossa kirjeromaaniin, josta harva lienee kuullutkaan: Muratti. On ilmeisesti ensimmäinen suomalainen romaani ja vieläpä naisen kirjoittama (ruotsiksi), vuodelta 1840. Vähän austenilaista tunnelmaa kuulemma.


message 13: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Tähän sopisi myös Tainaron: Mail from Another City Leena Krohnilta. Lyhyt ja koostuu pelkästään kirjeistä. Luin kyseisen kirjan kyllä jo viime vuonna. Ei ihan kyllä kolahtanut.


message 14: by Elina (new)

Elina (napakettu) | 5 comments Mulle tuli tähän vielä mieleen varsinaisista kirjeromaaneista ihana 84 Charing Cross Road sekä Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society). Tokikaan kumpikaan ei sijoitu 2000-luvulle.


message 15: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Koska en tosiaan voinut tuota Tainaronia käyttää, käytin sitten Ulla-Lena Lundbergin kirjaa Jää. Tässä ainakin jonkun verran puhuttiin kirjeiden lukemisesta ja niiden toimittamisesta. Ei ehkä ihan täydellinen tähän mutta pienellä venytyksellä sopii. Kirja oli kyllä hyvä.


message 16: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Tracy Chevalierin romaanissa At the Edge of the Orchard lähetetään useita kirjeitä. Osa melko olennaisista juonenkäänteistä myös kerrotaan kirjeiden avulla.


message 17: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 713 comments Koska haastekirjojen kokoaminen tietyiltä osin on aiheuttanut vähän haasteita, niin siirrän tähän alun perin toiseen kohtaan liittämäni kirjan Nainen parvekkeella. Kirjassa ei lähetetä perinteisiä kirjeitä, mutta sähköposteja kylläkin.


message 18: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Kuittasin kohdan kirjalla Ikuisuusvuonon profeetat


message 19: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1764 comments Laitoin tähän kohtaan Jane Austenin teoksen Lady Susan, josta tehtiin hiljattain elokuva Love & Friendship. Lyhytromaanin voi lukea myös suomeksi kokoelmaniteestä Uskollinen ystävänne: Kootut kertomukset.

Tähän kohtaan kävisivät myös Jean Websterin kirjeromaanit Setä Pitkäsääri ja Paras vihollinen.


back to top