Suomalainen lukupiiri discussion

29 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 40. Eläkeläisen suosittelema kirja

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tekstiä


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Tähän kohtaan luin mummini suositteleman kirjan Elämänmeno, Pirkko Saisiolta. Pidin kirjasta kovasti, siinä oli hienosti rakennetut henkilöhahmot ja se oli niin elämänmakuinen, kaikkine kauheuksineen. Jollain tapaa pystyin samaistumaan Marjan fiiliksiin lapsuudesta ja mm. siitä pakollisesta keiton syömisestä!


message 3: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Olen mukana useammassa lukupiirissä, joissa lähes kaikki muut osanottajat ovat eläkeläisiä, joten näistä suosituksista ei todellakaan ole puutetta vaan runsauden pulaa. ;) Ian McEwanin kirjoja on äänestetty erään piirin lukulistalle jo kai viisi kappaletta yhtä monena vuotena, joten päätin valita tähän niistä viimeisimmän. Itse en valitettavasti ole osannut lukemastani kolmesta McEwanista juuri nauttia.

Olen lukenut Saision kirjan näköjään vuonna 2005 ja minustakin se oli varsin samaistuttava ja koskettava. Desertorumin viestiä lukiessani tosin tajusin, etten muista itse saaneeni isovanhemmiltani ainuttakaan lukusuositusta. Kukaan heistä ei oikein ollut lukuihmisiä, ja lisäksi he ovat olleet kuolleina jo 15-25 vuotta. Koittakaa siis nauttia isovanhemmistanne te, joilla sellaisia vielä on! :)


message 4: by Tytti, The Head Honcho (last edited May 26, 2016 01:54PM) (new)

Tytti | 2539 comments Enpä itsekään voi sanoa saaneeni isovanhemmiltani suosituksia, kun viimeinenkin heistä kuoli alle vuosi sen jälkeen, kun olin oppinut ekaluokalla lukemaan... :-/

Lisäys: Enpä tajunnutkaan, että tuo Elämänmeno on munkin listoillani, pääsi mukaan jopa omalle TOP 100 -listalleni.


message 5: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Hauskaa että eläkeläiset suosii samantyyppisiä kirjoja, koska toinen vaihtoehto oli McEwanin Sovitus ;)

Mummini lukee paljon mutta kokee nykyään hankalaksi löytää kirjoja jotka häntä kiinnostavat, lisäksi näkö alkaa olla ongelma.
Lisäksi isäni, äitini ja isäpuoleni lukevat paljon, joten kirjasuosituksia tulee "joka tuutista" :D


message 6: by Noora (last edited May 27, 2016 02:37AM) (new)

Noora | 873 comments Minulla odottaa yöpöydällä mummuni suosittelema Tamara McKinley. Hän ei sanonut mikä McKinleyn kirjoista minun pitäisi valita. Valitsin Unimaisemat. En vain vielä ole ehtinyt kirjaan tarttua. Mielenkiinnolla odotan lukukokemusta, koska en kyseisestä kirjailijasta ole aiemmin kuullut.


message 7: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Olen nähtävästi yhden McKinleyn kirjan lukenyt (Matilda´s Lats Waltz) vuonna 2001 ja silloin ainakin pitänyt. Olin kyllä silloin 17 vuotias eli en täysin luota omaan arvostelukykyyni silloin ;D


message 8: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Minulle Tamara McKinley on täysin tuntematon nimi, eli meni ehkä joskus tutkailtavien listalle. :)

Desertorum: Sovitus on toki yksi kyseisen lukupiirin lukemasta neljästä tai viidestä McEwanin kirjasta, mutta se ollut listalla ennen kuin minä liityin piiriin, joten itse en ole saanut sitä luettua. Erityisesti siksi en, etten ole lukemastani kahdesta (siis en kolmesta, tarkistin asian) McEwanin kirjasta juurikaan pitänyt. "Sovitusta" on kyllä kehuttu sen verran, että mietityttää, mutta olen joutunut melkein pakottamaan itseni lukemaan nuo kaksi loppuun, joten epäilen vahvasti, ettei tuokaan nousisi suosikikseni. Mutta ainakin monet eläkeläiset todistetusti pitävät niistä. ;) Ja eihän koskaan pidä sanoa "ei koskaan"...

Kirjasuositukset ovat kyllä ehdottomasti positiivinen asia, sillä vaikka välillä toivoo, ettei olisi joistakin kirjoista kuullutkaan, niin toisinaan taas löytää suositusten avulla ihan helmiä! Ja parhaassa tapauksessa löytää kirjailijoita, joilla on useita muitakin helmiä. ;)


message 9: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Mitä lähemmäs vuoden vaihde lähestyy, sen suurpiirteisemmin tähän haasteeseen alkaa suhtautumaan. Jakelemme äitini (eläkkeellä) kanssa toisillemme lukuvinkkejä ja suosituksia. Äiti sattui suosittelemaan kirjaa Appelsiinilehto. Luin kirjan jo ennen suositusta, mutta saa nyt sitten kuitata tämän haastekohdan.


message 10: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1743 comments Vähän sama juttu :D Aion sijoittaa tähän Hilja Valtosen kirjan Nuoren opettajattaren varaventtiili, jonka poimin isovanhempieni jäämistöstä ja jonka eräs toinen henkilö on sijoittanut samaan kohtaan (oli kuulemma hänen isoäitinsä lempikirja).


message 11: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Minä taisin lukea tuon Nuoren opettajattaren varaventtiilin viime vuonna ja tykkäsin jotenkin yllättävän paljon. Sellainen hyvänmielen kirja :)


message 12: by Tiia (new)

Tiia | 248 comments Minä googlettelin myös tuon Valtosen kirjan jostain kirjallisuusblogista. Painosmääristä sekä nykyisistäkin lainausmääristä päätellen se on klassikko omassa sarjassaan ja varmasti monenkin eläkeläisen suosittelema. Joten vaikka ei ole "oma eläkeläiseni" joka suosittelee niin kuittaan myös itse tällä.


message 13: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Täytyypä vielä korjata että luin tuon Valtosen kirjan tänä vuonna ja vielä Helmet-haasteeseen...hyvin on muistissa


message 14: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1743 comments Luin kirjan eilen loppuun ja tykkäsin kovasti. Isovanhempien jäämistöstä hyllyyni päätyi aika paljon Valtosen muutakin tuotantoa, pitää tutustua niihinkin jossain välissä.


back to top