Suomalainen lukupiiri discussion

29 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 36. Kokoelma esseitä tai kolumneja

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 11, 2016 09:04AM) (new)

Tytti | 2539 comments En ole tämän lajin suurkuluttaja, joten toivotaan, että muilta ryhmäläisiltä tulee vinkkejä.


message 2: by Ronja (last edited Mar 11, 2016 02:02AM) (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Mieleen tulee ainakin Anna-Leena Härkösen kolumneista koostuvat kirjat Laskeva neitsyt, Ihana nähä! ja Takana puhumisen taito. Kevyttä lukemista, jos joku kaipaa sellaista.


message 3: by ArjaJ (last edited Apr 24, 2016 12:26AM) (new)

ArjaJ | 80 comments Odottelen nyt keväällä ilmestyvää Jukka Laajarinteen uutuutta Tiloissa: esseitä. Etukäteistietojen mukaan siinä pitäisi olla kolme esseetä, sisällöstä en tiedä mutta Laajarinne on yksi suosikkini.

Tilat on nyt luettu. Olihan niitä esseitä enemmänkin. Ensin tuntui kuin olisi keittiöfilosofi (vrt. keittiöpsykologi) ollut vauhdissa ja ihmettelin miksi vaivaudun lukemaan tätä mutta sitten jutut paranivat ja tilat aukenivat oikein mainiosti.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tulipa mieleen myös vielä ilmestymätön "Keltaiset esseet – Keltainen kirjasto tutkijoiden silmin", joka pitäisi varmaan lisätä tietokantaan, jos vain viitsisi...

http://www.kirja.fi/kirja/sanna-nyqvi...

Myös Olavi Paavolaisen kirjoittamia tekstejä ilmestyy tänä vuonna nimellä Volga virtaa nyt Moskovaan – Kirjoituksia Neuvostoliitosta. Matkakirjahan jäi kirjoittamatta, kun tuli vähän muita kiireitä...


message 5: by Noora (new)

Noora | 873 comments Mietin, että olisiko se Sami Minkkisen kirja: Havaintoja parisuhteesta kirjoitettu hieman kolumnityyliin. Meniskö se tähän kategoriaan?! https://kirja.elisa.fi/ekirja/havaint...#

Tähän sopii myös Simo Rallin: Raapaasuja. Itse laitoin tämän kirjan muualle helmet haasteeseen, mutta olisi sopinut tähänkin.


message 6: by Noora (last edited Apr 21, 2016 03:24AM) (new)

Noora | 873 comments Kirjastosta tarttui nyt tähän kohtaan sopiva teos Tuomas Kyröltä Taide ja tolkku. Nyt se pitäisi vielä saada aikaiseksi lukea.


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Keltaiset esseet – Keltainen kirjasto tutkijoiden silmin on näköjään julkaistu. Aihe kiinnostaisi kyllä, varmaan osittain sen takia, etten ole koskaan kirjallisuutta varsinaisesti opiskellut ja vähän välillä epäilen, että joskus voi mennä jotain ohi.

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/ke...


message 8: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Keltaiset esseet vaikuttaa kiinnostavalta! Meni TBR-listalleni.

Luin tähän kohtaan Heli Laaksosen kirjan Sekaherelmäpuu: kolumnei.


message 9: by Noora (new)

Noora | 873 comments Jos muistatte niin kertokaa mielipiteenne tuosta Keltaiset esseet kirjasta, vaikuttaa kiinnostavalta, mutta siitä oli kovin vähän arvosteluja...En siis ihan vielä laittanut TBR-listalleni.


message 10: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Minä tartuin tuohon Ronjan suositukseen Anna-Leena Härkösestä ja luin Laskeva neitsyt. Pidän yleisesti hänen tyylistä eikä tämäkään pettänyt.


message 11: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Liitän tähän kohtaan esseekokoelman Toisten kirjoissa: Esseitä kirjoista, jotka kertovat yhteiskunnasta, globaalista tasa-arvosta ja kolmannesta maailmasta. Mielenkiintoinen kirja kirjoista. Osa esseistä oli oikein hyviä, mutta taso oli aika vaihteleva.


back to top