Suomalainen lukupiiri discussion

29 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 34. Keskustelua herättänyt kirja

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tekstiä


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1142 comments Minulla oli ehkä hieman tulkintavaikeuksia tämän(kin) kanssa mutta valitsin kuitenkin Elina Hirvosen Että hän muistaisi saman.
Kirja on ollut Finlandia-ehdokkaana ja se on ilmestynyt useissa maissa ja se on nostettu mm. The New York Timesin kanteen. Joten tulkitsen tätä nyt vähän niin, että paljon huomiota ja sitä kautta myös keskustelua.

Kirja oli mielestäni erittäin hyvä. Aito, raadollinen ja tunteita herättävä.


message 3: by Desertorum (last edited Apr 21, 2016 09:21PM) (new)

Desertorum | 1142 comments Ja koska tämä ei läpäissyt raadin tulkintaa keskustelua herättäneestä kirjasta siirrän sen eri kohtaan ja suunnittelen tähän jotain muuta.


message 4: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Luin tähän kirjan Kansankodin pimeämpi puoli. Teos käsittelee ruotsalaista eugeniikkaa ja se herätti keskustelua mediassa.


message 5: by Desertorum (new)

Desertorum | 1142 comments Ja laitoin tähän kohtaan Kate Chopinin Herääminen. Pidin kirjasta ja se oli mielestäni useita sen ajan kirjoja kevyempi lukea. Ehkä koska se oli pienoisromaani, oli tapahtumatkin nopeita, eikä sellaista perus victorian aikaista pitkää kuvailua.

Kyseinen teos sain suorastaan murska-arvostelut aiheensa vuoksi, se oli liian moraalisesti paheksuttava. Ja se jäi unholaan ja löydettiin uudelleen 60-luvulla.


message 6: by Noora (new)

Noora | 879 comments Minä olen merkinnyt tähän kohtaan Oneiron.


back to top