Suomalainen lukupiiri discussion

41 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 33. Kirjailijan viimeiseksi jäänyt kirja

Comments Showing 1-12 of 12 (12 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Apr 29, 2016 02:30PM) (new)

Tytti | 2539 comments Epäilen, että kohta saattaa aiheuttaa haasteita...


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Kirjasampo listasi muutamia kirjoja juuri tätä kohtaa ajatellen: http://www.kirjasampo.fi/fi/node/7095...


message 3: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Tähän luin Uljas musta Anna Sewell:iltä.
En mielestäni ole lukenut tätä edes lapsena. Sewell kirjoitti kirjan, ei niinkään lapsille, vaan hevosten parissa työskenteleville. Kirjassa on hyviä pointteja hevosten kohteluun, jotka harmikseni ovat edelleen ajankohtaisia. Tuntuu, ettei hevosten kohtelu ole mennyt kovinkaan paljoa eteenpäin vaikka jo tuohon aikaan oli näin edistyksellisiä ajatuksia. Olisi hienoa jos tämä nähtäisi muutenkin kuin lasten kirjana. Kirjailija kuoli 5kk kirjan julkaisun jälkeen.


message 4: by Ronja (last edited May 16, 2016 09:39AM) (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Valitsin tähän L. M. Montgomeryn viimeiseksi jääneen kirjan Annan jäähyväiset. Lumiomenan blogissa on siitä arvio: http://luminenomena.blogspot.fi/2010/...

Saa nähdä, paljonko muistan Annan tarinasta, koska luin Montgomeryn kirjoja yli 20 vuotta sitten.


message 5: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Viime vuonna lukulistallani oli Haru, eräs saari, joka silloin jäi lukematta. Tämä kaunis pieni kirja pääsi nyt luettavaksi, kun Kirjasampo ystävällisesti vinkkasi tämän jääneen Tove Janssonin viimeiseksi kirjaksi.


message 6: by Noora (new)

Noora | 873 comments Mitäs mieltä olette saisinko Kuin surmaisi satakielenkirjan tähän kohtaan. Kirjan 2015 painoksessa luki kannessa, että Harper Lee olisi kirjoittanut Kaikki taivaan linnut kirjan ennen Kuin Surmaisi satakielen kirjaa, vaikka Kaikki taivaan linnut kirja onkin julkaistu vasta Harperin kuoleman jälkeen. Onko tämä itsensä huijaamista? ;)


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Hah, taitaa mennä omantunnon kysymykseksi. Minun tietääkseni se kyllä julkaistiin vielä Leen eläessä, mutta hänen sisarensa kuoltua. Ja jos vielä mennään syvemmälle, niin ymmärtääkseni hän itse oli ollut julkaisemista vastaan ja sisarensa oli se henkilö, joka oli kunnioittanut tätä ja suojellut hoitokodissa kuurona ja lähes sokeana asunutta Harperia. Moni on siis sitä mieltä, että vanhuuden vaivoista kärsinyttä Leetä käytettiin hyväksi, kun kirja ylipäänsä julkaistiin.


message 8: by Noora (new)

Noora | 873 comments Kyllä joo olet Tytti oikeassa, kirja on julkaistu jo ennen Harperin kuolemaa. Koska Harper on kuollut vasta tänä vuonna ja kirja kuitenkin on jo suomessakin julkaistu 2015. Olen luultavasti lukenut saman, että Harper ei olisi halunnut, että Kaikki taivaan linnut kirjaa julkaistaisiin, siksi sekoitin asian. Tuo on jotenkin vastenmielinen ajatus, että kirjalla tehdään rahaa vaikka kirjailija ei itse olisi edes halunnut kirjaa julkaistavan. En tiedä voinko kirjaa tuosta syystä edes lukea, vaikka Scotin tarina aikuisena kiinnoistaisikin kovasti.

Niin pitänee ehkä vielä hetken pohtia omantunnon kysymystä tässä, jos tuo kohta olisi muotoiltu toisin niin voisin ehkä sen hyväksyä. Mutta valitettavasti Kuin surmaisi satakielen ei ole hänen viimeiseksi jäänyt kirjansa vaikka kuinka asiaa vääntäisi. ;)


message 9: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Noora wrote: "En tiedä voinko kirjaa tuosta syystä edes lukea, vaikka Scotin tarina aikuisena kiinnoistaisikin kovasti."

Vilkaisin tuossa nopeasti, mitä olit kirjoittanut Satakielestä, ja mitä olen tästä uusvanhasta kirjasta kuullut, niin sen pohjalta en suosittelisi sitä sinulle. Ilmeisesti henkilöhahmot eivät ole ihan samanlaisia kirjoissa, vaan niissä on kuulemma isojakin eroja.


message 10: by Noora (new)

Noora | 873 comments Ok, kiitos Tytti. Onhan noita muitakin kirjoja maailma täynnä. Ehkä jätän tämän hautumaan ja jos se tulee vielä kiinnostavaksi myöhemmin niin katsotaan sitten.


message 11: by Noora (new)

Noora | 873 comments Lukaisin tähän kohtaan Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän kirjan Haru, eräs saari. Tykkäsin kovasti ja oli sopivan lyhyt kirja tähän hetkeen.


message 12: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Luin Stieg Larssonin kiitellyn Millennium-trilogian vasta tänä vuonna, joten tähän kohtaan sopi loistavaksi sarjan viimeinen osa Pilvilinna joka romahti. Kirja kävisi myös kirjabingon genrepalkinnon voittaneeksi kirjaksi, mutta siinä minulla on jo ykkösosa, joka tämän viimeisen tavoin voitti Lasiavaimen.


back to top