Suomalainen lukupiiri discussion

41 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 32. Kirjassa on myrsky

Comments Showing 1-15 of 15 (15 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 19, 2016 10:33AM) (new)

Tytti | 2539 comments Joitain merille sijoittuvia klassikkoja lukuunottamatta minulla ei ole mitään ideoita tai muistikuvia kirjoista tähän kohtaan.


message 2: by Ronja (last edited Mar 19, 2016 12:42AM) (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Tommi Kinnusen uutuuskirjassa Lopotti on lyhyt myrskyn kuvaus. Kirjan voi toki lukea myös suomalaisen miehen elämän kuvauksena, tänä vuonna julkaistuna kirjana yms.


message 3: by Ida (last edited Mar 20, 2016 05:35AM) (new)

Ida | 41 comments Itse laitoin taisin laittaa omiin muistiinpanoihini tähän kohtaan Sisko Istanmäen kirjan Liian paksu perhoseksi. Tarinan aikana myrsky tuhoaa vanhahkoa kartanoa ja ties mitä muuta.

Edit: muistin muuten väärin, tuo edellä mainittu kirja oli laitettu kohtaan "Vihervuosi 2016", johon se kyllä paremmin sopiikin. Myrskykirjana oli Sabine Kueglerin muistelmateos Viidakon lapsi.


message 4: by Sari (new)

Koskinen Sari (leofurioso) | 57 comments Itse käytin tässä kohdassa Sandra Brownin Matalapainetta. Katsoin näet tornadon eli hirmumyrskyn aiheuttamat ongelmat ja siihen perustuva dekkari toimisi tässä kohdin hyvin. Kirja mielenkiintoinen kyllä.


message 5: by Marika (new)

Marika Oksa (marikaoksa) | 9 comments Minulla on Viisikkojen uusintalukukierros meneillään (nostalgiaa, nostalgiaa!) ja Viisikko ja salakuljettajat -kirja alkaa mojovalla myrskyllä. :)


message 6: by Laura (new)

Laura (mitaluimmekerran) Tove Janssonin Muumipapassa ja meressä on aivan mahtava myrskykuvaus, sen ainakin itse sain mainiosti tähän kohtaan laitettua. :>


message 7: by Desertorum (last edited May 18, 2016 12:56AM) (new)

Desertorum | 1168 comments Käytin itse toista muumi-kirjaa; Muumipapan urotyöt. Siinä ei ehkä niin vaikuttavaa myrskynkuvausta mutta siinäkin myrsky vaikuttaa tarinaan (enempää asiaa spoilaamatta).


message 8: by Noora (new)

Noora | 884 comments Tähänhän sopi mainiosti tuo toukokuun lukupiirin kirja Nälkävuosi. Myrskyt oli ennemminkin lumimyräköitä. Alunperin meinasin laittaa tähän kohtaan hyllyssäni lukua odottavan Gerge R.R. Martinin Miekkamyrsky, mutta se saa nyt odottaa vielä lukuvuoroaan. Eikä se ole edes taattua, että Miekkamyrskyssä olisi ollut myrskyä, vaikka niin epäilenkin.


message 9: by Taina (new)

Taina (maaginen-realismi) David Lagercrantzin Se mikä ei tapa -dekkarissa on useampiakin myrskyisiä kohtauksia. Kaikki tuntuu tapahtuvan aina synkkänä ja myrskyisenä yönä. ;)

Tove Janssonin kirjoja onkin jo vinkattu useampia, mutta myös Kunniallisessa petkuttajassa on komea myrskykohtaus.


message 10: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tiedättekö muuten, mistä tuo "synkkä ja myrskyinen yö" tulee? Kirjailijan mukaan on nimetty kilpailukin. https://fi.wikipedia.org/wiki/Edward_...


message 11: by Tiia (new)

Tiia | 258 comments Laitoin tähän lumimyrskyä Hiljaisuuteen hävinneet. Jostain syystä lumimyrskyä on pukannut nyt useammassa kirjassa (myös Nälkävuosi ja jos en väärin muista niin myös Harmaata valoa).

Minua häiritsee monissa lumikuvauksissa faktojen vääristely taiteellisuuden nimissä. Lumella on kaunis olemus jo ilman että sitä paisutellaan. Esimerkiksi kovalla pakkasella ei voi sataa märkää, tahmeaa lunta. Eikä lumi ole vihollinen ja hiipivä, hyytävä tappaja jota pitää pelätä pilvistä putoavaksi, vaan se on äärettömän hyvä eriste kylmää vastaan. Pakkanen on se pahis, jos joku on ;) Varsin usein lumi koetaan niin eksoottiseksi että sille tehdään oma säästä riippumaton luonne ja se kyllä tahraa minusta koko jännitysnäytelmää.


message 12: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tiia wrote: "Varsin usein lumi koetaan niin eksoottiseksi että sille tehdään oma säästä riippumaton luonne ja se kyllä tahraa minusta koko jännitysnäytelmää."

Sen siitä saa, kun ihmiset kirjoittavat asioista, joista eivät tiedä mitään. Näkeehän sen jo elokuvissakin; joskus ollaan pukeutuneina niin "hauskasti" ja lämpimästi, että tulisi jo hiki, ja joskus taas on olevinaan kylmä, mutta pukeuduttu typerästi.


message 13: by Noora (new)

Noora | 884 comments Minä luen tätä kirjaa siihen läheiselle tärkeään asiaan, mutta jollekin muulle Jo viheltää takilassa: kertomuksia merestä ja merenkulkijoista sopisi tähän myrsky kohtaan kuin nenä päähän. Kirja on ihan kiva, tosin välillä voisin laittaa kirjan vieraalla kielellä kirjoitettuun kohtaan kun siinä käytetään veneilysanastoa, jotka ovat mulla ainakin jotkut ihan hepreaa ja kun ne on vielä osa vanhalla kielellä tai murteella/slangisanastolla kirjoittettu. :P Muuten kirjan lukeminen etenee mukavasti...


message 14: by Iinuskah (new)

Iinuskah Muumipapan urotyöt - Tove Jansson ^-^


message 15: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 715 comments Milloinkas meillä olikaan se Shakespeare teemakuukausi? :) Sain vihdoin luettua näytelmän Myrsky. Olen nuorempana lukenut paljonkin Shakespearen näytelmiä, mutta tämä on silloin jäänyt lukematta. Aukko sivistyksessä on nyt sitten paikattu.


back to top