Suomalainen lukupiiri discussion

45 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja

Comments Showing 1-13 of 13 (13 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 19, 2016 10:28AM) (new)

Tytti | 2539 comments Miten yleisiä lienevät kahden kirjailijan kirjoittamat kirjat? Tietokirjallisuudesta löytänee niitä enemmän kuin kaunokirjallisuudesta, vaikka ainakin dekkareista löytyy muutama kuuluisa pari.


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Kun toisaalla oli keskustelua kotimaisista historiallisista dekkareista, niin tuli mieleen tähän kohtaan sopiva, mutta ehkä vähemmän tunnettu salapoliisisarja, Punavuoren Keisarinna. Ei ehkä ole ihan oma suosikkini, mutta sellaista perusvarmaa kirjoitusta ja historiallisesti ihan mielenkiintoista.


message 3: by Ida (last edited Mar 19, 2016 12:35PM) (new)

Ida | 41 comments Eipä kyllä juolahda mieleen mitään muuta kirjan Varistyttö lisäksi, joku kun tuosta joskus puhui ja vakuutteli, että se on kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama. Googlen mukaan sen kirjoittajaksi merkattu Erik Axl Sund on pseydonyymi kaksikolle Jerker Eriksson ja Håkan Axlander Sundquist.
Tuo Varistyttö on ilmeisesti jonkinsorttinen trilleri, en ole itse lukenut.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 19, 2016 01:01PM) (new)

Tytti | 2539 comments No se oli toinen, mikä minulla oli mielessä ja myös Martin Beck -dekkarit ovat Sjöwall–Wahlöö-parivaljakon kirjoittamia. Ehkä jotkut muutkin, mutta ei juuri nyt tule mieleen.

Aah, googlaaminen muistutti pari mieleen. Ellery Queenin takana on kaksi serkusta ja fantasian puolelta löytyy Hyviä enteitä: Noita Agnes Nutterin hienot ja oikeat ennustukset.


message 5: by Loviattara (last edited Mar 19, 2016 03:47PM) (new)

Loviattara | 2 comments Fantasiakirjallisuuden puolelta näitä löytää. Ruotsalainen Engelsfors-sarja on Mats Strandbergin ja Sara Bergmark Elfgrenin yhdessä kirjoittamaa nuorten fantasiaa. Myös Margaret Weis ja Tracy Hickman ovat kirjoittaneet yhdessä paljon. Suositella en osaa, kun en ole kumpiakaan lukenut.


message 6: by ♡Susanna (last edited Mar 19, 2016 04:22PM) (new)

♡Susanna | 70 comments Kyllä näitä kahden ihmisen kirjoittamia kaunokirjojakin tuntuisi riittävän.

Tytin mainitsemista kirjoista olen joskus lukenut tuon "Hyviä enteitä" ja luen sen varmaan vielä uudestaan. Sjöwall–Wahlöö -parivaljakon kirjoihin tutustuminen taas on ollut pitkään suunnitelmissa. Olen lukenut myös kaksi ekaa kirjaa Idan mainitsemasta Varistyttö-trilogiasta, mutta jouduin toteamaan pseudonyymilla Erik Axl Sund kirjoittavan mieskaksikon kuvaaman maailman minulle liian raadolliseksi ja masentavaksi. Toisaalta pseudonyymillä Lars Kepler kirjoittavan ruotsalaispariskunnan kirjoja luin neljä kappaletta ja pidin niistä enemmän, ennen kuin päätin että nyt riittää. Varsin raakoja ovat siis nekin.

Selkeästi eniten olen itse pitänyt niin ikään ruotsalaiskaksikon Michael Hjorth ja Hans Rosenfeldt kirjoittamista Sebastian Bergman -jännäreistä. Omasta hyllystäni taas löytyy suomalaiskaksikon Tuomas Lius ja Kimmo Puustinen kirjoittama jännäri Keisari, joka on tosin vielä lukematta. Ja tässä vain nopsasti mieleen tulleita ja lähinnä jännitysosastoa.


message 7: by ArjaJ (new)

ArjaJ | 80 comments Olen lukemassa kanadalaisten Carol Shieldsin ja Blanche Howardin yhdessä kirjoittamaa Kuiva kausi -nimistä kirjaa, joka suomennettiin vasta viime vuonna (2015) mutta on kirjoitettu jo 1991. Kirja sopisi myös haastekohtaan 41, sillä se perustuu avioparin kirjeenvaihtoon. Shields kirjoitti vaimon kirjeet, Howard miehen. Kuulostaa tosi tylsältä ja varsinkin kun alkuperäinen nimi on A Celibate Season, jota en tiennyt enkä huomannut vilkaista valitessani kirjaa. Mutta tämä on hyvin elävä, kaikkea muuta kuin kuiva ainakin ensimmäiset reilut sata sivua.


message 8: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 710 comments Meinasin laittaa Nainen parvekkeella kohtaan vuonna 2016 julkaistu kirja, mutta liitetään se kuitenkin tähän. Olisin halunnut pitää kirjasta enemmän, mutta ei tämä toki huono ollut.


message 9: by Ronja (last edited Jun 02, 2016 12:23AM) (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Kirsi Merimaa on kahden suomalaisen kirjailijan (Marja Lennes ja Pirjo Peltoniemi) käyttämä nimimerkki. He ovat kirjoittaneet mm. romaanit Baltia Express ja Hotelli California. Teokset ovat lähinnä viihde- ja jännityskirjallisuutta.

Kirjasammon kirjailijasivu: http://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kau...


message 10: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 710 comments Kun nyt näyttää vähän haasteelliselta koota kaikkia haastekirjoja, vaihdan tähän ruotsalaisen avioparin Joona Linna -dekkarin Vainooja, jonka luin jo aikaisemmin tänä vuonna.


message 11: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Kuittasin kohdan kirjalla Rautakoe


message 12: by Noora (new)

Noora | 879 comments Lukaisin tähän kohtaan Victoria Bergman trilogian kakkos osalla Unissakulkija. Aika raakahan tämä on...pitänee vielä lukea se kolmaskin osa.


message 13: by Desertorum (new)

Desertorum | 1141 comments Eli siirsin tähän kohtaan tuon Pieni talo suuressa metsässä, koska opin tänään että kyseessä oli äidin ja tyttären yhteistuotos.


back to top