Suomalainen lukupiiri discussion

30 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 28. Perheenjäsenellesi tärkeää aihetta käsittelevä kirja

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tekstiä


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Luin juuri pari päivää sitten Sylvia Plath:in Lasikellon alla ja täytyy sanoa, että olipa vaikuttava kirja. Helppolukuinen mutta samalla rankka ja ahdistava. Pääaiheena siis masennus. Hienosti kuvattu aihetta (ei ehkä kovin yllättäen kun kuvaus perustuu omiin kokemuksiin).


message 3: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Koska pikkuveljeni on erittäin kiinnostunut sotahistoriasta, etenkin toisesta maailmansodasta, liitän tähän kohtaan Terhi Rannelan kirjan Frau. Pidin kirjasta todella paljon. Kirja valotti hienosti tapahtunutta, mutta jätti myös sopivasti kertomatta. Kannattaa tutustua myös Rannelan sivuilla olevaan työpäiväkirjaan, jossa kerrotaan kirjan tekemisestä.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tuo vähän kiinnostaisi, mutta minulle on tullut ehkä jonkinlainen allergia kirjoihin, jotka kertovat todellisista ihmisistä, tai ainakin jos he ovat eläneet 1900-luvulla. Edellinen tai varsinkin sitä seuraava vuosisata ei varmaan enää niin haittaisi.


message 5: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Frau kiinnostaa. Täytyy pitää kirja mielessä.

Ajattelin lukea tähän kohtaan kirjan Suuri suomalainen kummituskirja - Kotimaiset kauhutarinat kautta aikojen, koska suvussani on perinteisesti oltu kiinnostuneita kummitustarinoista ja yliluonnollisista ilmiöistä.


message 6: by Noora (last edited May 18, 2016 01:47AM) (new)

Noora | 873 comments Tähän tulee kirja Jo viheltää takilassa: kertomuksia merestä ja merenkulkijoista. Mieheni ehdotti kirjaa Psykopaatilla yli Atlantin, koska rakastaa veneilyä ja haaveilee purjeveneeseen muuttamisesta ajoittain, mutta koska en sitä saanut käsiini, niin luen tuon meritarinoita sisältävän kirjan, jossa on myös pätkä kirjasta Psykopaatilla yli Atlantin. Kirjahan soveltuu matkatarinaksi, Historia kirjaksi (käsitellään myös merenkulun historiaa, tosin kaikki osat eivät ole todellisia vaan joukossa on muutamia fiktiivisiäkin meritarinoita) sekä kirjassa on Myrsky osastolle.


message 7: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Jos nyt oikein muistan, niin itse valitsin tähän kohtaan Kissojen Suomi-kirjan. Aihepiiri tärkeää sekä veljelleni että äidilleni, joille mun lisäksi kissat äärettömän läheisiä eläimiä. Toki tähän ois voinut soveltua myös kissoihin liittyen Katukissa Bob, Kirjastokissa tai vaikka Oscar, hoivakodin kissa, mutta Kissojen Suomella menin. Oisin tietysti voinut urheilusta lukea jotain, erityisesti jääkiekosta tai jalkapallosta, mutta siinä esteeksi ois tullut lähinnä se, että seurajoukkue-tasolla kannattaa eri joukkueita kuin läheiset, niin ei, vaikka sitten elämänkerta-kohtaan tulen soveltaan jalkapallo-aihetta myös. Ja no merivoimista myös ois ehkä voinut lukea, mutta siihen en löytänyt kuin Merisodan pikkujättiläisen, niin en nyt sitäkään ihan luettavaksi ainakaan vielä halunnut.


message 8: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Heti kun lista julkaistiin päätin, että tähän kohtaan luen Metallicasta tai Iron Maidenista kertovan kirjan. Koska vuotta on enää jäljellä pari viikkoa, valitsin kuitenkin nopealukuisen Minecraft - Aloittelijan opas. Kaikki edellä mainitut asiat ovat tärkeitä lapsilleni. Vaihtoehtona olisi ollut myös joku tubettajan elämäkerta


message 9: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Scarlett wrote: "Heti kun lista julkaistiin päätin, että tähän kohtaan luen Metallicasta tai Iron Maidenista kertovan kirjan. Koska vuotta on enää jäljellä pari viikkoa, valitsin kuitenkin nopealukuisen [book:Minec..."

Joko tubettajistakin on elämänkertoja? :O


message 10: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1743 comments Aika alkaa käydä vähiin, joten päätin sijoittaa tähän syksyllä lukemani nuortenromaanin Selviytymispeli sillä perusteella, että sen päähenkilöt ovat partiolaisia, jotka lähtevät viikonloppuretkelle. Koko perheeni nuorinta veljeä lukuun ottamatta on tai on ollut partiossa, itse olen lippukunnanjohtaja ja vanhempani tapasivat partiojohtajakurssilla, joten saa luvan kelvata :D


message 11: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Juu, ainakin Caspar Lee, joka piti meidänkin kotikirjastoon ostaa. Kotimaistista tubettajista en tiedä.


back to top