Suomalainen lukupiiri discussion

28 views
Vuosi 2016 > Joulukuu: Joulukalenteri

Comments Showing 1-15 of 15 (15 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Jun 24, 2016 08:58PM) (new)

Tytti | 2539 comments Varastin tämän idean toisesta ryhmästä... :-)

Samalla tavalla kuin joulukalenterista avataan yksi luukku kerralla, luetaan tässä yksi tarina tms. kerralla. Eli tarkoituksena olisi lukea novellikokoelma tai vastaava, ideaalitapauksessa 24 juttua, yksi päivässä. Joulupäivään sopii sitten hyvin Dickensin Joululaulu.


message 2: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Joulukuulle ei siis ole varsinaista teemakirjaa tai äänestystä (ellette erityisesti halua sellaista valita), vaan olisi siis tarkoitus lukea esimerkiksi novelleja tai runoja.

Mitä mieltä olette tästä ajatuksesta?


message 3: by Noora (new)

Noora | 873 comments Kuulostaa kivalta vaihtelulta.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments En oikein tiedä, miten "raportointi" sitten olisi parasta järjestää. Yksi ainoa ketju, jossa halukkaat kertoisivat kirjan, mitä lukevat ja halutessaan muutaman sanan juuri lukemastaan novellista, vai sitten jokin toinen tapa... Esimerkiksi jokainen voisi aloittaa oman ketjunsa kirjalleen, tai jos löytyy useampia, jotka haluavat lukea samaa kirjaa, niin aina parempi.


message 5: by Noora (new)

Noora | 873 comments Ensin ajattelin, että yksi ketju olisi järkevä, mutta tuleeko siitä liian sekava jos oikein moni innostuu aiheesta.


message 6: by Noora (new)

Noora | 873 comments Jokaiselle päivälle oma numero? Toisaalta itse kun luen yleensä vasta illalla, tulis kirjoittamiset aina hieman myöhässä seuraavana päivänä tai parinkin päivän viiveellä.


message 7: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Tämä voisi olla kivaa vaihtelua. Novellikokoelmiakin odottelee useita kappaleita lukemista, joten voisi ottaa projektiksi lukea niitä joulukuussa tällä tyylillä.

Tai sitten voisin lukea vaikkapa tämän: Joulukalenteri: 24 jännityskertomusta.

Minä toisaalta tykkään ajatuksesta, että raportoinnit hoidettaisiin yhdessä ketjussa, se saattaisi olla vilkkaampi.


message 8: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Tämä olisikin mukavaa vaihtelua. Voisin myös innostua lukemaan tuon Tuataran linkkaaman kokoelman.


message 9: by Noora (new)

Noora | 873 comments Ääni täältäkin tuolle kauhu joulukalenteri novellikirjalle.


message 10: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Minulla oli Hercule Poirot short stories hyllyssä odottamassa, joten sen tiimoilta voisin osallistuakin!


message 11: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Joo, en usko, että liiallinen osallistuminen on kuitenkaan ongelma... Ja päiväketjujakin mietin, muttta ehkä se on liian monimutkaista.

Ehkä kallistun siihen, että ainakin suosituimmille kirjoille laitetaan omat ketjut, kuten tuolle Joulukalenterille.


message 12: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Tuataran ehdottama kirja kiinnostaa myös minua, ja idea kuulostaa ylipäätään kivalta vaihtelulta. Lukulistallani on kyllä jo muutenkin joitakin novellikokoelmia, joita olen muuten vähän huono lukemaan (novellien tarinat kun tuppaavat loppumaan kesken - mieluummin luen kiinnostavaa tarinaa esim. 400 sivun verran), joten välttämättä en edes tarvitse mitään uutta kirjaa tähän haasteeseen. Toisaalta onhan noita muitakin lukuhaasteita tältä vuodelta vielä kesken, joten saa nähdä, mahtuuko loppuvuoden lukulistalleni muutenkaan mitään uutta vai täyttyykö se paniikkilukemisista... ;)


message 13: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Listopia-listalla suosiota on saanut mm. Lyhyt kantama, jossa olisi 11 novellia, että suunnilleen joka toiselle päivälle. Kiinnostaisikohan se ihmisiä tuon dekkarikalenterin vaihtoehtona?


message 14: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Oliko tarkoitus siis valita yhteinen kirja jota lukea?


message 15: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Ei välttämättä, ajattelin vain mainita tuonkin, kun sille on tullut ääniä. Jos vaikka joku haluaisi muita kuin dekkaritarinoita.


back to top