Suomalainen lukupiiri discussion

27 views
Vuosi 2016 > Marraskuu: Kauhua pimeyteen

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Sep 16, 2016 11:38AM) (new)

Tytti | 2539 comments Marraskuussa on usein synkkiä ja ehkä myrskyisiäkin öitä, joten kauhu sopii silloin hyvin.


message 2: by Tytti, The Head Honcho (last edited Sep 17, 2016 05:22AM) (new)

Tytti | 2539 comments Marraskuun teemana on siis kauhukirjallisuus (yms.) ja alla voitte ehdottaa kyseiseen genreen sopivia kirjoja. Esimerkiksi pidin kovasti Otavan Keskiyön kirjaston ideasta (ja kirjavalinnoistakin), mutta menivät sitten lopettamaan sen kesken. Yhdeksän kirjaa siinä kuitenkin julkaistiin.

Frankenstein by Mary Shelley Tohtori Jekyll ja herra Hyde by Robert Louis Stevenson Dorian Grayn muotokuva by Oscar Wilde Dracula by Bram Stoker Baskervillen koira by Arthur Conan Doyle Muodonmuutos & Rangaistussiirtolassa by Franz Kafka Sudenmorsian by Aino Kallas Kärpästen herra by William Golding Nahka ja muita novelleja by Roald Dahl
Yksi mahdollisuus olisi tietenkin lukea nuo kirjat porukalla, jokainen aina yhden, jos sellaiseen löytyisi kiinnostusta.


message 3: by Tuatara (new)

Tuatara | 216 comments Tykkään tästä teemasta. <3 Noista kirjoista olen lukenut melkein kaikki, Jekyll ja Hyde on sellainen jonka omistan mutta en ole vielä ehtinyt lukemaan eli voisin ilmaista sille kannatusta. Kafkaakaan en ole lukenut, joten sekin kiinnostaa, kirjastosta saanee.


message 4: by Noora (new)

Noora | 882 comments Kuulostaa hyvältä aiheelta. Itsellä on lukulistalla tuo Suden morsian.


message 5: by Tytti, The Head Honcho (last edited Sep 17, 2016 08:28AM) (new)

Tytti | 2539 comments Hmm... pitäisiköhän minun kuitenkin ehdottaa jotain noiden ulkopuolelta... Tuatara ja Noora, olivatko nämä "virallisia" ehdokkaaksi asettamisia?

Hyllystäni löytyisi kyllä myös lukematon kokoelma Poen novelleja, mutta nostanpa kuitenkin ehdokkaakseni ehkä vähän tuntemattomamman kirjan, eli Gustav Meyrinkin 101-vuotiaan Golemin, joka siis sijoittuu Prahaan. Siitä sanotaan näin:
"Kerrotaan, että joka 33. vuosi Golem tulee pitämään peliään juutalaisten kaupunginosaan. Getto, sen asukkaat ja taru kammottavasta Golemista kietovat henkilönsä unien ja ennustusten hämärään maailmaan. Golemin hahmo esiintyy niin Euroopan juutalaisissa taruissa kuin elokuvissa ja oopperoissakin. Myytti Golemista löytyy myös Frankensteinin hirviön tai Robocopin taustalta."

(Joulukalenterissa luetaan esimerkiksi novelleja, joten senkään takia ei novellikokoelma ehkä oikein kannata.)


message 6: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 713 comments Minua on pitkään houkutellut lukea Marko Hautalaa, mutta en ole vielä uskaltanut. Etenkin Kuokkamummo tai Kuiskaava tyttö houkuttelisi.


message 7: by Desertorum (new)

Desertorum | 1157 comments Minä luen hyvin harvoin mitään jännittävää (näen herkästi pahoja unia ;) ja kun asuu metsän keskellä niin ei kykene menemään kohta enää edes pimeällä ulos!) mutta kyllähän sitä voi aina kerran omia sääntöjään rikkoa. Olen lukenut tuosta Otavan sarjasta muut paitsi Mr.Jekyllin, Kafkan ja Nahkan.
Lisäksi muutama Poe on tullut luettua (ehkä kolme). Kindleltä löytyisi kyllä kootut teokset että sieltä ainakin olisi valittavaa.

Sitten luin viime vuonna novellin Sleepy Hollow, joka varmaan sopisi aiheeseen mutta on tosiaan novelli ja itse se on tullut jo luettua.


message 8: by Noora (new)

Noora | 882 comments Joo kyllä sen Sudenmorsiamen voi ottaa yhdeksi ehdokkaaksi. Marko Hautalaakin tosin pitäis kokeilla toinenkin kirja, olen häneltä lukenut yhden kirjan. Hyllyssä odottaa lukemistaan Stephen Kingin Uneton yö ja Kuvun alla. Jos haluaa novelleja tai pienen kustantamon kauhua niin silloin jo lukemani Hotelli Ikuisuus kirjailijat Jaana Ala-Huissi ja Henry Aho. Mutta siis itse ehdotan Sudenmorsianta.


message 9: by Tuatara (last edited Sep 17, 2016 03:04PM) (new)

Tuatara | 216 comments Kyllä minulle kelpaa vaikka Jekyll ja Hyde ehdokkaaksi. Kannatusta myös Hautalalle, Kuokkamummo odottelee myös hyllyssä vuoroaan... Ja niin, onhan tuo Golem myös ollut lukulistalla jo pitkään.


back to top