Suomalainen lukupiiri discussion

35 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 22. Kirjassa mukana Marilyn Monroe (syntymästä 90 v.)

Comments Showing 1-10 of 10 (10 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tekstiä


message 2: by ♡Susanna (new)

♡Susanna | 70 comments Donna Tarttin kirjassa Jumalat juhlivat öisin on mainittu tähän mennessä (n. puoliväli) sekä Marilyn Monroe että Picasso, ja toki se kelpaa myös aika moneen muuhun haasteen kohtaan. ;)


message 3: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Taisin Facebookin Helmet-haaste ryhmästä poimia luettavakseni kirjan Elokuvankertoja, jossa yksi elokuvista oli Kesäleski. Kirja oli kaunis pieni välipala.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tuo vaikuttaa mielenkiintoiselta paristakin syystä. Ensinnäkin etsin aina kirjoja vähän erikoisemmista maista (tosin juuri Chilestä niitä on tainnut lyötyä useampiakin) eikä lyhyys ole koskaan haitta. Ja sopisikohan se myös Marikan blogin elokuvahaasteeseenkin, ainakin vähän tulkiten... :-)


message 5: by Tytti, The Head Honcho (last edited Apr 29, 2016 02:54PM) (new)

Tytti | 2539 comments Helmet auttaa tässäkin: www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vin...

Hmm... voiko tämä Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe oikeasti olla niin huono kuin tähdet väittävät?


message 6: by Ida (last edited May 01, 2016 05:31AM) (new)

Ida | 41 comments Luin tuon Maf-koiran ja kyllä, se oli mielestäni suhteellisen huono, loppua kohden kirjoitustyyli ja joka toisella rivillä esiintyvä namedroppailu/yleinen päteminen kävi jopa raivostuttavaksi. Ainoa plussa muutamasta harvinaisen hyvästä eläinoikeussitaatista, jotka tosin olin jo lukenut aiemmin ihan muualta...


message 7: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Tähän luin Marilyn Monroen elämänkerran (Spoton kirjoittamana). Tämä oli mielenkiintoinen, koska täytyy myöntää etten juuri tiennyt mitään hänestä, enkä ole edes nähnyt hänen elokuviaan. Tätä nimenomaista kirjaa suositteli ystäväni, joka on Marilyn-fani. Tässä pyrittiin oikomaan erilaisia huhuja liittyen häneen ja kertoa asiat kuten ne todellisuudessa olevat. Mutta kukapa sen pystyisi täysin varmasti sanomaan, mutta täytyy myöntää että hyvin uskottavan kuvan tästä kyllä sai.


message 8: by Noora (new)

Noora | 873 comments Tämäkin on jo kerinnyt vaihtua, sijoitin tähän kohtaan lopulta Wenla Männistö Kirjassa on Marilyn ihan vuorosanojan kanssa "mukana". ;) Se on enemmän jo se kun toisessa kirjavaihtoehdossa mainittiin kerran Marilyn Monroen seinällä ollut juliste.


message 9: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1743 comments Tähän aikaan vuodesta aika harva varmaan enää etsii suoritusvinkkejä haasteeseen, mutta mainitsen silti, että löysin kirjastosta tähän kohtaan Lucy Hollidayn kirjan A Night in with Marilyn Monroe. Siinä tavataan ihan oikea Marilyn Monroe, joka ilmestyy jonkin sortin kummituksena nykypäivän Lontoossa asustavalle nuorelle naiselle. Sarjan ensimmäisessä osassa seikkaillaan Audrey Hepburnin kanssa, kolmannessa tavataan Grace Kelly. Kirjat sopivat kevyen chick-litin ystäville (jos shopaholicit uppoavat, niin nämä varmaan myös).


message 10: by Tiia (last edited Dec 17, 2016 03:58AM) (new)

Tiia | 248 comments Luin Kohtalona kauneus -kaunotarten tarinoita, joka oli tässä vaiheessa haastetta riittävän nopealukuinen ja ihan yleissivistävä. Google oli kyllä verraton kaveri, koska teoksen kuvatarjonta oli aiheeseen nähden kovin suppea ja epätasalaatuinen.

Ai niin, ja tässä vilahti myös Picasso, mutta vain yhden lauseen sisällä...


back to top