Suomalainen lukupiiri discussion

22 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 18. Lastenkirja

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tekstiä


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1143 comments Ensimmäistä kertaa elämässäni luin Heidi tänä vuonna. Itseäni häiritsi uskonnolliset "opetukset" ja erilaiset kauhistelut (tyttö juoksee ilman kenkiä, kääk!) ja muutenkin kirja oli aikamoinen hömppä.


message 3: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 710 comments Ajattelin pikku hiljaa käydä läpi kaikki Tove Janssonin Muumi-kirjat ja näistä ensimmäisenä luin kirjan Muumit ja suuri tuhotulva. Kovin isoa muistijälkeä kirja ei jättänyt, mutta ihan kiva kirja kuitenkin. Muutaman vuoden päästä voisin lukea omille pojilleni.


message 4: by Tiia (new)

Tiia | 257 comments Luen aika paljon lastenkirjoja (ikääni nähden...), mutta tämän liitin haasteeseen: Sata satua Kiinasta: Zhongguó tónghuà yibai shou

Kirjassa oli muutama tunnetumpikin tarina, mutta pääosin ne olivat minulle uusia. Joitakin yhtäläisyyksiä Euroopassa tunnettuihin satuihin oli ja niitä oli mielenkiintoista bongata ja vertailla kulttuureja keskenään.

Minulle parasta kokoelmassa oli kaksikielisyys, koska omatoimisesti opiskelen kiinaa. Oli hauskaa yrittää tukeutua tuttuihin merkkeihin. Olin huomaavinani myös pienen käännösvirheen eräässä lohikäärmetarinassa. Sekös ilahdutti: tuntui että olen saavuttanut oppimisessa uuden tason :)


message 5: by Desertorum (new)

Desertorum | 1143 comments Terhi wrote: "Ajattelin pikku hiljaa käydä läpi kaikki Tove Janssonin Muumi-kirjat ja näistä ensimmäisenä luin kirjan Muumit ja suuri tuhotulva. Kovin isoa muistijälkeä kirja ei jättänyt, mutta ih..."

Minulla sama projekti tälle vuodelle. Yritän lukea kaikki muumi-kirjat järjestyksessä. Olen aiemmin lukenut niitä aina sieltä täältä ja haluan katsoa tuleeko niistä mitään kronologista kun ne lukee järjestyksessä. Ja aloitin siis myös tuosta tuhotulvasta. Nyt olen tainnut neljä lukea ja löytänyt yllättävän paljon juttuja mitä en ollenkaan muistanut.


message 6: by Noora (new)

Noora | 879 comments Tarkoitukseni oli lukea tähän Narnian koko kirja, mutta pääsin vain puoleenväliin asti. Joten siirsin tähän yhden joulun alla lapsille lukemani Mauri Kunnaksen Joulupukki kirjan. Olen lukenut toki useammankin lastenkirjan tänä vuonna tämä nyt vain oli viimeisin ja jota en ole merkinnyt goodreadsiin vielä luetuksi.


back to top