Suomalainen lukupiiri discussion

34 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 16. Et ole ikinä ennen kuullut kirjasta

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Apr 18, 2016 09:05AM) (new)

Tytti | 2539 comments Miten tämänkin nyt tulkitsee? Eikö kirjasta saa kuulla ennen kirjastoon tai kauppaan menemistä?


message 2: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Tämä on ollut vähän haastava. Tulkitsin itse tämän niin, että valitsemani kirja on sellainen, josta en ole aikaisemmin kuullut ja nyt sitten valitsin sen luettavakseni (ja vielä heti, kun kirjaan törmäsin). Poimin vinkin kirjaan Facebookin Helmet-haaste-ryhmässä ja ajattelin kirjaa alun perin kirjastosta kertovaksi kirjaksi. Kun sitten käsiin sattui paremmin kirjastosta kertovaksi kirjaksi sopiva kirja, niin sijoitin sitten tämän tähän kohtaan haastetta.

Kyseessä on siis Kirjaston kissat: Pyhän kalan salaseura. Kirja oli mukava kokoelma sarjakuvastrippejä Turun kaupunginkirjaston ullakolla majailevista kissoista. Sen verran mukavia, että taidan ottaa sarjan muutkin osat lukulistalle.


message 3: by Noora (new)

Noora | 873 comments Tämä on kans mielestäni haastava. Menen varmaan joku kerta kirjastoon ja otan palautetut hyllyltä jonkun tai uutuus hyllyltä jos löydän vain vähänkään kiinnostavaa kirjaa josta joku ei ole jo aiemmin hehkuttanut jossain. Minä kun tulkitsin tämän niin etten ole nähnyt kirjasta mitään mainosta/vinkkausta goodreadissa, facebookissa, mainoslehtisissä, kirjakaupassa yms. Haastava tosiaan:)


message 4: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Luulen, että tämä on niitä kohtia, missä on tulkintoja lähes yhtä paljon kuin haasteeseen osallistuvia. :)


message 5: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Löysin Helsingin Kirjasto 10:stä itselleni aivan uuden kirjan Vessasto: maapallon toilettografia. Lainasin sen heti. Kirja sopi matkailun- ja eksotiikankaipuuseeni ja oli ajoittain viihdyttävä.


message 6: by Noora (last edited Apr 21, 2016 03:16AM) (new)

Noora | 873 comments Kävin tänään kirjastossa mielessäni tehtävä, ota kirja josta et ole aiemmin kuullut. Otin pikalaina hyllystä Sinun katseesi kirjan. Taitaa olla chick lit osastoa. No ei haittaa ollenkaan, on varmasti nopeasti luettava teos.


message 7: by Noora (new)

Noora | 873 comments Sinun katseesi on nyt luettu ja olihan siinä erotiikkaa. Tykkäsin;). Mutta yllätyksekseni kirjasta löytyi Marilyn Monroe mainittuna, toki todella löyhästi julisteena:P. Vaihdan siis kirjan siihen kohtaan.


message 8: by Terhi, Apukäsi (last edited May 27, 2016 04:25AM) (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Tämä on jäänyt itseäni mietityttämään ja edellisellä kirjastovierailulla seisahduin palautushyllyn eteen ja etsin sieltä kiinnostavan oloisen kirjan, joka oli täysin vieras minulle. Koska aikaa on rajallisesti ja luettavaa valtavasti, valitsin ehkä hieman tylsästi lyhyehkön sarjakuvakirjan. Mukavaksi yllätyksekseni valitsemani Kauneuspilkkuja osoittautui kauniiksi kirjaksi, jossa kerrotaan kolme variaatiota samasta aiheesta. Koska tarinat käsittelevät parisuhdetta, ne ovat varmasti myös useille lukijoille samaistuttavia, niin myös minulle.


message 9: by Noora (new)

Noora | 873 comments Lievensin tätä kohtaa alkuperäisestä ajatusmaailmastani. En olisi taatusti ikinä törmännyt tuohon Turvavyöhyke kirjaan ilman kesäkuun lukupiiriä, enkä ollut tätä ennen siitä kuullut. Vaikka olisin kuullutkin kirjasta olisin sen unohtanut samantien ja kirja ei ollut ulkoasullisestikaan sellainen, että olisin sen poiminut hyllystä extempore. Joten merkkaan sen nyt tähän kohtaan helmet haastetta. Kirja on aloitettu eilen kun sain edellisen kirjan päätökseeb. Ensimmäisen 20 sivua on luettu, jokunen jäljellä. :P


message 10: by Desertorum (new)

Desertorum | 1119 comments Itse menettelin myös niin, että nappasin palautettujen hyllystä kirjan josta en ollut ennen kuullut. Kyseessä on sarjakuvakirja; Pyongyang: A Journey in North Korea. Kirja kertoo kanadalais/ranskalaisen kirjailija kertoo omista kokemuksistaan työmatkaltaan Pohjois-Koreasta. Ihan mielenkiintoinen sarjakuva mutta piirrostyyli ei ehkä ihan kolahtanut (sopii tosin aiheeseen).


message 11: by Noora (new)

Noora | 873 comments Tämäkin on kohta joka on vaihtunut jo useampaan otteeseen. Nyt päätin kuitenkin palauttaa tähän alunperin luettavaksi valitun kirjan eli Irene Cao Sinun katseesi


back to top