Suomalainen lukupiiri discussion

35 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 13. Kirjan nimi on kysymys

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Tekstiä


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Tähän on tarkoitus lukea englanniksi How to Train Your Dragon mutta sitä ei ollut kirjastossa kuin suomeksi, jolloin nimi on Näin koulutat lohikäärmeesi, mutta käytän sen silti tähän kohtaan ;)


message 3: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Mutta onko tuo kysymys englanniksikaan? Minusta ajatus on siinä sama kuin käännöksessäkin, eli eräänlainen neuvojen antaminen. En tiedä, jäin vain pohtimaan...


message 4: by Mikko (new)

Mikko (malkuth) | 62 comments Ei ole kysymys englanniksikaan, kysymysmerkkikin uupuu.


message 5: by Desertorum (last edited May 29, 2016 09:40AM) (new)

Desertorum | 1118 comments Ei se tosiaan tuossa ole kysymykseksi varsinaisesti tarkoitettu mutta sitä voisi sellaisena käyttää, joten itselleni se riittää. Ja mitä kysymysmerkkiin tulee, niin on monia kirjoja joiden nimi on kysymys mutta kysymysmerkki puuttuu.

Jos joku kaipaa vinkkejä mitä tähän kohtaan lukisi, niin tällainen lista oli ainakin olemassa:

http://lumonarkku.blogspot.fi/2016/02...


message 6: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Edellisten lisäksi Mitä ilman ei voi olla.


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Olin melkein unohtaa Felidae - Kuka murhasi kissan?, kissadekkarin! Ehdoton valinta kaikille kissaihmisille tähän kohtaan.

Muuten ei listoiltani monia löytynyt Waltarin Kuka murhasi rouva Skrofin? lisäksi, mutta Kuka ja mistä? sopisi tietenkin myös. Jos mennään latinan puolelle niin Quo vadis - kertomus Neron ajoilta ja englanniksi chick-littiä Can You Keep a Secret?, ihan mukava genrensä edustaja. Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta voisi mennä myös.


message 8: by Noora (new)

Noora | 873 comments Minulla odottaa tähän kohtaan hyllyssä jo muutenkin pitkään lukuvuoroaan odottanut Rosamund Luptonin Mitä jäljelle jää.Ehkä vihdoin saan kirjan otettua vuoroon kun on tämä helmet haaste...Onneksi on vielä vuotta jäljellä reilusti.

Näytti olevan saman niminen kirja myös Patricia Cornwellillä. Tosin en tiedä, ehkä ne ei ole samannimisiä englanniksi. En nyt jaksa selvittää. Kuinkahan paljon muuten kirjailijat yrittää miettiä kirjan nimiä siten, ettei samannimisiä olisi muita? Saattaa toki olla haasteellinen tehtävä...kun noita kirjojakin on niin paljon.


message 9: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Haasteen Facebook-ryhmässä vinkattiin kirjaa Missä rakkaus syttyy. Kirjallinen treffiopas.


message 10: by Melankoliainen (new)

Melankoliainen | 58 comments Mä sain just luettua Elizabeth Gilbertin Tahdonko? - Kuinka päädyin naimisiin. Omaa tietä etsimässä -kirjan "romanttinen" jatko, eli tietokirja yhdistettynä omiin kokemuksiin. Mielenkiintoisia ajatuksia ja tutkimuksia avioliitosta ja erilaisista näkökulmista (historia, uskonto, yhteiskunnallinen lainsäändäntö, naisen ja miehen asema jne.) Englanniksi kirjan nimi ei ole kysymys (Committed), mutta suomenkielisen kirjan nimi on. Ja oikein kysymysmerkillä, ei jää epäselvyyksiä :)


message 11: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Luin tähän haastekohtaan oman lapsuuteni ja nuoruuteni suosikin Kuka lohduttaisi Nyytiä?. Oli mukava huomata, että kirja herätti edelleen samoja tunteita kuin pari vuosikymmentä sitten. Kirja oli surullinen ja haikea, mutta samalla lohdullinen.


message 12: by Jane (new)

Jane Kirjan jos toisenkin (janekirjanjostoisenkin) | 1 comments Luin tähän kohtaan Antti Ritvasen Miten muistat minut.


message 13: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Laitetaanpas muistiin myös Mitähän siitä pojasta tulee?, jos joku etsii sopivaa luettavaa. Liika pituus ei ainakaan haittaa.


message 14: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Kati Kovácsin Sarjakuva-Finlandialla palkitu Kuka pelkää Nenian Ahnavia?. Niin outo ja päätön, että pidin siitä.


back to top