Suomalainen lukupiiri discussion

32 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 7. Vihervuosi 2016 -sloganiin "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" sopiva kirja

Comments Showing 1-5 of 5 (5 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Apr 05, 2016 07:33AM) (new)

Tytti | 2539 comments Tämä lienee toisille vaikea ja toisille kovin helppo kohta...


message 2: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments En ole ihan varma, mitä tällä haetaan, mutta taidan sijoittaa Akvarelleja Engelin kaupungista tähän. Helsinki on kuitenkin kotikaupunkini ja lähellä sydäntäni.


message 3: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Minäkään en ollut ihan varma mitä haettiin ja mietin myös mikä on minun maisemani ja missä. Olen asunut alku lapsuuteni Helsingissä mutta pidän silti Lohjaa kotipaikkanani. Lisäksi on tullut asuttua Tampereella; Vääksyssä ja Espoossa. Mutta nykyinen kotipaikka on Porvoo ja tämän haasteen äärellä päätin hiukan tutustua lisää Porvooseen ja hain kirjaston kotiseutu-puolelta kirjan Elämänmenoa Porvoossa.

En ole kovin innokas historian suhteen mutta tämä kirja oli kyllä tosi mielenkiintoinen, ei liian raskas, vaan lyhyt ja kevyt, tarjoten kuitenkin faktoja ja ihania pikku yksityiskohtia.

Kirjassa kerrottiin erilaisista Porvoon merkkihenkilöistä ja heidän elämästään, mm. pormestari Carl Magnus Holm, Aksel August Borenius-Lähteenkorva, Adolf Alarik Neovius, Selim Gabriel Linsén ja Kullervo Manner. Lisäksi vilahteli nimiä ja asioita kuten Runeberg, Larin Paraske, laulumaat, Kalevala, Gallen-Kallela jne.

Kirja sisälsi kuvia taloista (joista osa on edelleen Vanhassa Porvoossa), nuoteista, lauluista, sanomalehdistä ja ihmisistä. Ja sisälsi se myös yhden kappaleen jossa kuvattiin puutarhaa.

Ja yhteys Lohjaankin löytyi kun Neovius siirtyi Porvoosta myöhemmin Lohjan kirkkoherraksi!


message 4: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1743 comments Tämä on jotenkin hankala kohta, kun sitä ei ole kauheasti ohjeissa avattu. Kun kyseessä on kuitenkin "vihervuosi", ajattelin, ettei pelkkä kotikaupunkiini Helsinkiin liittyvä kirja sovi, jollei siinä jotenkin painotu myös viheralueet. Jonkin aikaa Helmetiä selailtuani keksin kirjan Nuuksio: miljoonan ihmisen erämaa (ei näemmä löydy vielä Goodreadsista), joka varmaan sopisi tähän kohtaan hyvin, sillä olen pienestä asti retkeillyt Nuuksiossa partiolippukuntani kanssa.


message 5: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Minulle tulee ensimmäisenä mieleen Andit ja Tyynimeri. Juu, ei ole ollut lähiympäristöäni enää vuosikausiin, mutta vuoristo suurkaupungin taustalla on henkeäsalpaava näky. Kirjassa Petojen aika liikutaan mm. Santiagossa, mainitaan luonnollisesti Andit ja Tyynimeri. Mainittiin kirjassa paikallisia puita ja kukkiakin... Haettiin kohdalla mitä tahansa, minä kuittaan sen tällä kirjalla. Äärimmäisen ahdistava lukukokemus.


back to top