Suomalainen lukupiiri discussion

39 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 6. Kirjastosta kertova kirja

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Varaus


message 2: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments Donna Leon on kuulunut jo pitkään vakiolukemistooni. Olikin mukava yllätys, että tuorein kirja Ansionsa mukaan käsitteli kirjastoa. Liitän siis sen tähän kohtaan. Jossain vaiheessa jo vähän kyllästyin Leoniin ja kirjat tuntuivat toistensa kopioilta. Tämä oli kuitenkin taas vaihteeksi ihan hyvä.


message 3: by Ida (new)

Ida | 41 comments Ajattelin lukea Umberto Econ Ruusun nimen, joka ymmärtääkseni sijoittuu historialliseen munkkiluostariin ja kertoo samalla myös luostarin kirjastosta. Omasta kirjahyllystä löytyis kyllä opintojen takia myös aika monta kirjastoalan oppi/tietokirjaa...

Kirjastosta erikseen kertovaa kaunokirjaa ei tähän hätään tule mieleen, mutta ainakin Märta Tikkasen kirjassa Miestä ei voi raiskata sekä Kreetta Onkeli Beigessä ollaan molemmissa kirjastossa töissä. Eivät kyllä sinällään kirjastoista kerro...


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Kirjaston henget olisi varmaan ainakin sopiva. Lisäksi luulisi, että Casanova ja Sprengtporten. Kirjastonhoitajan ja kenraalin yhteiset vuodet kertoisi ainakin jotain kyseisestä kirjastostakin.


message 5: by Desertorum (new)

Desertorum | 1123 comments Minä luin tuon Kirjaston henget tähän kohtaan. Se oli kyllä ihan hauska pikku kirja ja siinä oli kyllä sellaista name droppausta, että ainakin erilaisia lukuvinkkejä sai jos halusi! Mutta mielestäni osaa kirjoista oli jopa hiukan spoileroitu. Mutta itse olen aika herkkä sille, etten halua tietää juuri mitään kirjasta ennen kuin alan lukea. Ehkä jonkunlaista syvyyttä kirja olisi kaivannut.


message 6: by ArjaJ (new)

ArjaJ | 80 comments Minä luin tähän kohtaan Helsingin kaupunginkirjaston kokooman Kirjastotarinoita : Parhaat tarinat Helsingin kaupunginkirjaston ja BoD:n kirjoituskilpailusta

https://www.goodreads.com/book/show/1...

Kirja sisälsi lyhyitä tarinoita, joissa kirjasto oli jossain roolissa. Tarinat olivat monen tasoisia, kirjoittajina oli sekä lapsia että aikuisia - enemmän tai vähemmän kirjoittaneita. Hauska kokoelma.


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Vähän ehkä turhan myöhään useammille tätä haastetta ajatellen, mutta Kirjasampo esittelee 15 kirjastosta kertovaa kirjaa:
http://www.kirjasampo.fi/fi/node/8219...

(Minulla itse asiassa olisi Kirjaston kissat 2, ei tosin tässä huushollissa...)


message 8: by Annamariah, Lukupiirinpyörittäjä (new)

Annamariah | 1745 comments Luin tätä varten Kai Ekholmin dekkarin Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava. Juoni sinällään oli ihan mielenkiintoinen, mutta kirjoitustyyli ei napannut sitten ollenkaan. Kirja siis alkaa siitä, kun Kansalliskirjastosta löytyy ruumis. Vaikka tarina pyörii enimmäkseen kirjaston ulkopuolella, Helmetissä yksi kirjan tietueen asiasanoista on "kirjastot", joten eiköhän se kelpaa tähän kohtaan.


message 9: by Noora (new)

Noora | 873 comments Minulle tuo Kirjasammon lista ei tullut liian myöhään. Sain siitä oikein hyviä ideoita, nyt vain pitäisi päästä kirjastoon.


message 10: by ArjaJ (new)

ArjaJ | 80 comments Löysin vielä yhden kirjastoaiheisen kirjan. Vesa Haapalan vasta ilmestyneessä esikoisromaanissa Karhunkivi päähenkilö työskentelee Tikkurilan kirjastossa Vantaalla.


message 11: by Noora (new)

Noora | 873 comments Tässä kohtaa menin sieltä mistä aita oli matalin ja luin sarjakuva kirjan Kulttuuripää 2011. Ihan hauska opus.

Meinasin ensin tähän kohtaan lukea kirjan Seksistä ja matematiikasta joka on lukulistallanikin, mutta en halunnut tähän kohtaan aloittaa niin paksua kirjaa. Luen tuon sitten joskus myöhemmin.


back to top