Suomalainen lukupiiri discussion

38 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 4. Maahanmuuttajasta, pakolaisesta tai turvapaikanhakijasta kertova kirja

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 22, 2016 03:25PM) (new)

Tytti | 2539 comments Ajankohtaiset tapahtuvat ovat varmasti antaneet idean tähän kohtaan, mutta onhan pakolaisia ja varsinkin maahanmuuttajia ollut aikaisemminkin.


message 2: by Ronja (new)

Ronja (roszanen) | 289 comments Hiukan rimaa hipoen: Hertan Müllerin Romanian saksalaisia kuvaava teos Ihminen on iso fasaani. Kirjassa keskitytään muuttoon pois Romaniasta (mitä ilmeisimmin Saksaan) ja teoksessa myös mainitaan Saksaan muuttaneita Romanian saksalaisia.


message 3: by Tytti, The Head Honcho (last edited Mar 22, 2016 03:35PM) (new)

Tytti | 2539 comments Itse luin pari vuotta sitten elämäkerran Mannerheimin kuriiri - Kirill Pushkareffin arvoituksellinen elämä, joka kertoo varsin mielenkiintoisen maahanmuuttajan ja/tai pakolaisen tarinan. Viittaus Mannerheimiin on vähän turha, hän ei erityisemmin kirjassa esiinny, mutta valkoisia venäläisiä käsitellään sitäkin enemmän.


message 4: by Marika (new)

Marika Oksa (marikaoksa) | 9 comments Fabio Gedan Krokotiilimeri sopii tähän kohtaan. Lyhyt, ja mielestäni omalla tavallaan valoisa pakolaiskertomus. Eli ei siis mitään kurjuudessa rypemistä.


message 5: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Luin äsken loppuun Jhumpa Lahirin Tämä siunattu koti ja se sopii tähän kohtaan. Vaikka kyseessä onkin Intiasta Amerikkaan muuttavia henkilöitä. Kyseessä on siis novellikokoelma ja monissa oli juuri tämä asetelma. Muutenkin kirjassa käsiteltiin kotia erilaisista näkökulmista. Tosin suomalainen nimi johtaa ehkä siihen, että tätä ominaisuutta juuri tarkastelee novelleissa. Englannin kielinen nimi Interpreter of Maladies taas viittaa enemmän novelliin tulkista ja sitä kautta asioiden erilaisiin tulkintamahdollisuuksiin.
En ole kova novellifani mutta tämä, Pulitzerillakin palkittu, kokoelma oli kyllä hyvä (ja tarpeeksi kompakti, yhteensä 9 novellia).


message 6: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments En ensin tajunnutkaan, että tähän kohtaan sopii kesäkuun lukupiirikirjamme Turvavyöhyke, jossa perheen äiti muuttaa DDR:stä Tanskaan.


message 7: by Noora (new)

Noora | 873 comments Niinpä muuten sopii! En tajunnu Terhi minäkään. Muokkaan siis taas hieman noita kirjojen sijoittelua.


message 8: by Terhi, Apukäsi (new)

Terhi Naukkarinen  | 681 comments En voi ottaa kunniaa tämän keksimisestä itselleni, sillä yksi ryhmäläisistä kirjoitti tästä Facebookin Helmet-haasteryhmässä. Kiitos siis hänelle.


message 9: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 64 comments Pitkään mietin, minkä kirjan lukisin tähän kohtaan, kunnes tajusin lukeneeni jo.. Ayad Akhtar: Appelsiininkuorten katu


back to top