Suomalainen lukupiiri discussion

31 views
Helmet-lukuhaaste 2016 > 1. Ruuasta kertova kirja

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti, The Head Honcho (last edited May 16, 2016 09:55AM) (new)

Tytti | 2539 comments Hmm.... Viisikot?


message 2: by Desertorum (new)

Desertorum | 1118 comments Tähän laitoin Fried Green Tomatoes vaikka ehkä hiukan venyttää sitä että ruoka olisi keskiössä. Mutta kyllä siitä puhuttiin ja kahvila oli keskiössä kuitenkin.


message 3: by Sari (new)

Sari Koskinen (leofurioso) | 56 comments Itse valitsin tähän kohtaan Susanna Kovasen ja Harri Lapinojan Ruokapyramidihuijaus -Mitä meille syötetään ja miksi? -kirjan. Todella mielenkiintoinen kirja jo pelkästään ammatillisesta näkökulmasta saati sitten muutenkin. Pääsi hyvin sisälle suomalaiseen ja maailmanlaajuiseen elintarviketeollisuuteen/ruokateollisuuteen. Tässä kirjassa vaan tuli välillä lukiessa myös tunne, että tieto lisää todellakin tuskaa, kun tätä lukiessa muisteli myös niitä asioita, mitä muuta lukenut/tietää koulutuksensa kautta elintarviketeollisuuden laatuvaatimuksista ja kaikesta sellaisesta. Kiinnostava kirja kaiken kaikkiaan, vaikka ehkä jo hieman asioissa näkyi se, että hyödynnettiin 2000-luvun alun ja 2010-luvun alkupuolen myyttejä ja muita, jotka on jo ehkä hieman jopa ruokateollisuudessa muuttuneet siitä, kun kirja 2014 julkaistiin.


message 4: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Annetaanpa vinkiksi sopivaa kirjaa etsiville Keskilännen keittiöt, jonka löysin Villasukan blogin kommenteista (http://villasukkakirjahyllyssa.blogsp...). Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta.


message 6: by Noora (new)

Noora | 873 comments Minä laitoin tähän kohtaan Kärpästen herra, koska kirjassa sianliha, hedelmät, ruuan metsästy ja nälkä ovat isossa osassa kirjaa.


message 7: by Tytti, The Head Honcho (new)

Tytti | 2539 comments Jos joku vielä etsii sopivaa kirjaa, niin Makuhermolla sopisi varmaan tähän. Historiaa, anekdootteja ja ruokareseptejä varsin lyhyinä kappaleina.


back to top