Kirjabloggarit discussion

56 views
Mikä oli paras lukemanne kirja viime kuussa?

Comments Showing 1-14 of 14 (14 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Anastasia (last edited Mar 03, 2016 01:36AM) (new)

Anastasia (stasialbean) Moikka kaikille,

Löysin tämän ryhmän sattumalta jonkin aikaa sitten. Mielestäni hienoa, että täällä on niin paljon nimenomaan suomenkielisiä kirjabloggareita!

Ajattelin, että olisi kiva saada jonkinlaista keskustelua tänne? (kirjasuosituksia, lukupiirejä, blogilinkkejä, blogien somekanavia...jotain vähän aktiivisempaa keskustelua?)

Mikä oli paras lukemanne kirja viime kuussa? Ja miksi?

Itselläni: tieto: Gladwellin David and Goliath: Underdogs, Misfits, and the Art of Battling Giants, koska paljon mielenkiintoista teoriaa & Korhosen Finnish Nightmares sarjakuva.

Yritin tässä joskus aikaisemmin liittyä tuohon kuvauksessa olevaan Facebook ryhmään mutta joko linkki on hajalla tai ryhmä on salainen? Onko siellä meno jotenkin aktiivisempaa? :)

//Anastasia


message 2: by Mai (last edited Mar 04, 2016 12:35AM) (new)

Mai Laakso | 5 comments Helmikuun paras lukemani käännöskirja oli mielestäni Sadie Jonesin Kotiinpaluu ja suomalaisista paras lukemani oli Tommi Kinnusen Lopotti.
http://kirjasahkokayra.blogspot.fi/


message 3: by Elma Susanna (new)

Elma Susanna (elmasusanna) | 6 comments Ihastuin Anu Kaajan esikoisteoksen Muodonmuuttoilmoitus omaperäiseen kielenkäyttöön ja villeihin kertomuksiin: https://sanoissa.wordpress.com/2016/0...

Vieraskielisen kirjallisuuden puolella Roberto Ampueron The Neruda Case on ollut ehdoton ykkönen. Teos on vielä kesken, joten en uskalla sanoa vielä mitään lopullista. Valitettavasti teosta ei ole vielä suomennettu.


Reta Anna Maria (reta_rees) | 1 comments Helmikuussa luin monta hyvää kirjaa, mutta voimakkaimmin mieleen jäi Rainbow Rowellin Carry On. Se oli hauska ja jotain, jota luki oikein mielellään. http://todellavaiheessa.blogspot.fi/2...


message 5: by Niina (last edited Mar 03, 2016 01:34PM) (new)

Niina (neriumblack) | 17 comments Mod
Hei Anastasia! Huonomuistinen Kirjabloggarit -ryhmän mode täällä hei. :) Kivaa, jos saisimme täällä keskustelua aikaiseksi.

Facebook-linkki vie Kirjablogistit -ryhmään, mutta sen salaisuusasetukset estävät ryhmän näkymisen tällä hetkellä. Jos kuitenkin tahdot ryhmään mukaan (se on aktiivinen ja etsii uusia kirjabloggaavia jäseniä), laittele minulle yksityisviestiä täällä Goodreadsissa, niin kerron kuinka edetään.

Helmikuun paras lukukokemus oli J.K. Rowlingin Harry Potter ja liekehtivä pikari, jonka luin varmaan kymmenennen kerran. Ennen joulua päätin lukea Potterit tämän vuoden aikana uudelleen. Ensimmäiset kolme onkin luettu muutamaan kertaan, mutta nelonen on suosikkini. Seuraavat kolme osaa ovatkin mielenkiintoisia, sillä olen lukenut ne vain kerran.

Uusista lukututtavuuksista parhaaksi nousi Jeanne DuPraun YA dystopiasarjan kaksi ensimmäistä osaa (luin ne putkeen, joten vaikeaa erotella kummasta pidin enemmän). Ensimmäinen osa oli tuttu elokuvaversiostaan, mutta oli silti hyvin kiehtova kuvaus erilaisesta yhteiskuntajärjestelmästä. Toinen osa olikin tutkimatonta maaperää ja post-apokalyptinen maailma avautui odottamattomalla tavalla.

Tässä linkki kuukauden koosteeseen blogissani: http://kirjakissa.blogspot.fi/2016/02...


message 6: by Anastasia (new)

Anastasia (stasialbean) Hei kaikki :)

Totaaa, en ole ihan varma miten täällä vastataan ketjuun tai miten tämä ylipäätään toimii mutta hei sovellan ja kirjoitan vain nyt tähän alas :D

Mai: kaikki ovat kehuneet Lopottia! Lisätty lukulistaan!

Elma: Täytyy lukea nuo, molemmat vaikuttavat hyvältä. Kiva muuten kun jollain muullakin on blogi Wordpressissä!

Reta Anna Maria: Kiva lukea postaustasi! :) Carry O, kirja josta en ole lukenut vielä yhtään negatiivista arvostelua! :D On ollut TBR heti sen ilmestymisestä lähtien mutten olen saanut vielä aikaiseksi hankkia ja lukea sitä. Kyllä se tästä...

Niina: Kiitos avusta! :)
Potterit täytyy varmaan lukea joskus taas uudestaan! Mietin vain sitä että haluaisin jotkut juhlapainokset ja sitten nauttia niistä täysillä. Rowling on lahja maailmalle. En malta odottaa 8. kirjaa!! Sekoan täysin aina kun ajattelen koko 8 kirjaa hahaha.
DuPrau vaikuttaa mielenkiintoiselta! Etenkin siinä mielessä että iski kiinni dystopia genreen vähän aikaisemmin, 2003 (ennen kuin se räjähti käsiin) täytyy lukea :)


message 7: by Niina (last edited Mar 04, 2016 03:40AM) (new)

Niina (neriumblack) | 17 comments Mod
Minulla on kaikki Potterit omana, niin helppoa lukea ne milloin vain. Olivat äitini luona 2008-2015 ja sain ne vähän ennen joulua tänne opiskelupaikkakunnalle. Siitä se idea lähti. Yhdellä blogikollegallamme on muuten menossa Okklumeus-lukuhaaste (Potterit & oheiskirjat), Kalkaroksen näyttelijän Alan Rickmanin kuoleman johdosta. :'(

Tosiaankin, tuo City of Ember tuli tutuksi elokuvana varsin varhaisessa dystopiaihastukseni vaiheessa. Silloin en vielä lukenut englanninkielisiä kirjoja. Ärsyttää, kun mitä vain YA-dystopiaa markkinoidaan Nälkäpelillä, vaikka genre olisi ainoa yhdistävä tekijä (samaahan tehtiin Pottereidenkin kanssa). Tässä sarjassa on kuitenkin etuna se, että vastaavia teoksia ei vielä ollut markkinoilla ylitarjontaa. Ei tämäkään aivan uniikki ole, mutta riittävästi omanlaisensa, että kannattaa lukea.

Nykyään onkin haastavaa löytää lukemisen arvoisia dystopioita, kun kenttä on niin laaja. Onneksi on bloggaajia, joilla samankaltainen kirjamaku kuin itsellä, niin pystyy vähän seulomaan helmiä keskinkertaisuuksien joukosta. Nyt luettavana blogivinkkien ansiosta tietoisuuteeni noussut Pierce Brownin Red Rising. Alkanut todella lupaavasti.


message 8: by Anastasia (new)

Anastasia (stasialbean) Mulla on osa Pottereista :D osa on lainattu ja jäivät sille tielle. Vähän sama ongelma että kun muutin opiskelemaan kaiki kirjat piti kyllä jättää kotiin koska tää kämppä on niin pieni ja ei järkeä roudaa niitä edestakaisin.

Nojaa mielestäni YA dystopiaa markkinoidaan niillä parilla: Nälkäpelit, Divergent, Marie Lun kirjat mutta ehkä sen takia että niitä on nyt vähän liikaa.

Red Rising on pitänyt kanssa lukea jo aika pitkään :D Kiva kuulla että tykkäät


message 9: by Elina (new)

Elina | 1 comments Helmikuun helmi minulle oli Natsuo Kirinon Grotesque. Monta muutakin hyvää tuli luettua, mutta jos yksi pitää valita niin ehdottomasti Kirino.


message 10: by Kirjavaras (new)

Kirjavaras | 4 comments Viimein sain blogattua helmikuun parhaasta kirjasta, joten uskallan tulla huutelemaan siitä tännekin :D Kyseessä on siis Ray Bradburyn Fahrenheit 451, vaikuttava ja pelottavan ajankohtainen klassikko: https://kirjavarkaantunnustuksia.word...


Anu / Kirjaston Kummitus (kirjastonkummitus) | 1 comments Red Rising on loistava. Ehdottomasti suosittelen!

Helmikuussa ylitse muiden nousi Chris Riddellin ihastuttavaa Ada Gootti - sarjaa jatkava Ada Gootti ja kuoloa kamalammat kestit. En saa tarpeekseni Riddellin piirrostyylistä. Se on niin ihanan yksityiskohtaista ja omaperäistä. <3
http://kirjastonkummitus.blogspot.fi/...


message 12: by Niina (new)

Niina (neriumblack) | 17 comments Mod
Kirjavaras: Luin Fahrenheit 451:n joitakin vuosia sitten ja hämmästyin, kuinka pelottavan paljon meidän aikamme onkaan Bradburyn kuvitteleman tulevaisuuden kaltainen. Todella hyvin ajan hammasta kestänyt teos. Pari muuta dystopiaklassikkoa on kuitenkin itseltäni vielä lukematta, siis Orwellin Vuonna 1984 (jonka valitsin kirjabloggaajien seuraavan klassikkohaasteen teoksekseni) ja Huxleyn Uljas uusi maailma, mutta tällä kolmikolla on kuulemani mukaan paljon yhteistä. Ainakin siis vinksahtaneen tulevaisuuden kuvauksessa. Jokaisessa kirjassa on havaittavissa muutamia kohtia, jotka ovat jo toteutuneet mykymaailmassamme.


message 13: by Maria (new)

Maria (stazzy) | 2 comments Hiljan lukemistani paras on ollut Joe Abercombien Vain puoliksi kuningas. Todella vetävä fantasiatarina, vaikkei ehkä olekaan fantasiaa lukeneelle mitenkään varsinaisen uusi tai keksi pyörää uudestaan. Tässä sitä vain pyöritettiin kivasti. Pitäisi vielä saada kirjoitettua arvio Risingille.


message 14: by Anastasia (new)

Anastasia (stasialbean) Anu: Ada Gootti oli huippu! Nigeliina sokerilusikka... + Gordon Ramsay viittaukset olivat loistavia! :D

Maria: Vain puoliksi kuningas näytti mielenkiintoiselta! Onko kyseessä errr raaempaa/verisempää/synkkää fantasiaa? Jotain olen Abercrombielta lukenut ja se oli muistaakseni vähän sinnepäin.


back to top