Fanatieke Nederlandse Lezers discussion

Pogingen iets van het leven te maken: Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar
note: This topic has been closed to new comments.
104 views
Archief 2019 en ouder > Maart - Pogingen iets van het leven te maken

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Arjen (last edited Mar 02, 2016 09:15AM) (new) - rated it 3 stars

Arjen (grawl) Hallo allemaal,

Het boek van de maand maart is bekend; te weten Pogingen iets van het leven te maken.

Ik ga het iets anders doen dan de andere mods, aangezien ik deze maand geen leesschema aan ga houden. Wel wil ik verzoeken om alle spoilers -al is het al van bladzijde 2- in spoiler tags te zetten. Klik bij het aanmaken van een post rechtsboven het veld waar je in typt op "(some html is ok)" voor meer uitleg hierover als je er niet bekend mee bent.

Wie zijn er van plan mee te lezen?


Elke (elkeeea) | 1307 comments Dit boek staat wel op mijn TBR voor maart. Ik hoop dat ik tijd heb om het boek te lezen!


Carola (carolavanniftrik) | 150 comments Ik ga meelezen, maar wat later deze maand. Gigantisch druk nu met de studie :(


Arjen (grawl) Niemand anders interesse? Ik ga er een dezer dagen aan beginnen.


Tineke Mijn moeder heeft dit boek aan haar vader kado gedaan vorig jaar. Uiteraard heb ik hem toen meteen ook gelezen. Echt een geweldig boek. Deel twee is zojuist uitgekomen en die heb ik ook meteen verslonden! Toch was deel 1 wel beter, denk ik.. Misschien omdat het helemaal nieuw was en bij deel 2 ben je aan veel dingen al gewend.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! :)


message 6: by Roxiss (new) - added it

Roxiss Ik ben het boek ook aan het lezen, nog niet zo ver...


Jessica | 2 comments Ik heb dit boek een paar weken geleden nog gelezen en vond het echt een top boek!


Marije Dit boek heb ik begin januari gelezen, een echte aanrader. Anders had ik zeker meegedaan!


message 9: by [deleted user] (new)

Ik ga hem ook proberen te lezen deze maand!


Arjen (grawl) Ik ben er vandaag in begonnen.


Arjen (grawl) Is er iemand anders aan begonnen? Ik ben nu op ongeveer 1/3e. Ik vind het geen slecht boek, maar het wordt (nu al) erg langdradig en meer van hetzelfde.


message 12: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 1307 comments Ik lees deze week Aristotle and Dante uit. Dan is mijn ereader 'vrij' en dan ga ik ook beginnen! Hoor er steeds meer over. Zelfs mijn moeder wil het boek graag lezen, en dat wil wat zeggen. ;-)


Arjen (grawl) Ik ben nu iets meer dan 1/3e er doorheen en ik word er niet echt warm van. Het is niet saai om te lezen, maar ik vind het nou ook niet verschrikkelijk grappig. Het is vooral meer van hetzelfde.


Arjen (grawl) Ik heb het boek vandaag uitgelezen en ik ben er niet kapot van. Er is vanzelfsprekend een open einde (het is een dagboek voor een jaar), met op het einde maar het een en ander erin gepropt om er iets van te maken.

Er zijn leukere boeken over verzorgingstehuizen, zoals de Laatkomer van Dimitri Verhulst.


Ellen (ellen1982) Ik vond het een erg leuk boek. Ik heb zelf in een verzorgingshuis gewerkt en dingen zijn zo herkenbaar. Ook de terugblikken in de tijd vond ik leuk, van is dat al weer zo lang geleden. Hendrik heeft wel een beetje mijn hart gestolen.


message 16: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 1307 comments Iets later dan gepland, maar het is nog maart. Ik ga vandaag beginnen in dit boek. Ik ben erg benieuwd!


message 17: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 1307 comments Ik zit nu op 22% en vind het boek wel leuk. Hier en daar heerlijke humor. Ik herken mijn eigen opa in Hendrik (toevallig heette mijn opa ook Hendrik), dus heeft het boek voor mij wel wat extra's.
Ik moet wel zeggen dat ik het boek soms een beetje eentonig vindt. Het leest een beetje heel monotoon (ik weet niet of dit iets is). Ik ga rustig weer verder lezen. Ik ben benieuwd hoe het met de club afloopt.


Jessica | 2 comments Dat "eentonige" had ik in het begin ook. Maar je moet weer even goed doorlezen en dan is dat weer over. Ik vond het boek echt heerlijk.


message 19: by Elke (new) - rated it 3 stars

Elke (elkeeea) | 1307 comments Ik heb het boek uit. Het eentonige valt later in het boek inderdaad reuze mee en ik vind het boek eigenlijk wel heel leuk. Het einde vond ik toch nog wel erg aangrijpend. Toevallig het ik het boek dat Hendrik op het laatst voorleest zelf ook gelezen, maar dan in het Engels; The Little Old Lady Who Broke all the Rules. Iets meer satire en een stuk onrealistischer, maar zeker ook een aanrader. Helemaal als je houdt van het OudeMenseninOpstand-genre, om het zo maar even te noemen. ;-)


message 20: by Igor (last edited Jun 06, 2016 11:12AM) (new) - rated it 3 stars

Igor | 64 comments Ik heb het boek net uit. Mijn vader had het ergens van gekregen ofzo, en daarna aan mij gegeven, vandaar :)
Wel een grappig, ontroerend boek, maar het pakt niet echt. Ik krijg niet echt een band met Hendrik zelf of welk ander personage dan ook. Niet zo erg als dat het mij helemaal niet zo aangrijpen, wat er gebeurde met Eefje deed mij wel een beetje wat.
Wat ik mij kan herinneren van Hersenschimmen (over een dementerende man) is dat ik dat boek aangrijpender vond, dat de personages daar meer uitgediept waren.


back to top
This topic has been frozen by the moderator. No new comments can be posted.