Sweden discussion

118 views
Tips om svenska böcker

Comments Showing 1-6 of 6 (6 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Ire (new)

Ire Ne Hej!

Jag heter Irene och är spansk men kan prata svenska och vill läsa svenska böcker av svensk författare för att förbättra mina spràkkunskaper. Kan nàgon rekommendera nàgra böcker eller författare (bättre om de är moderna, annars skulle jag kanske inte förstaà spràket). Jag vill ocksà veta mer om svensk historia och vore jätteglad om ni skulle kunna rekommendera böcker om svensk historia.

Tack sà jättemycket!
Irene


message 2: by Sharon (new)

Sharon Elbaz | 6 comments Min e-bok Trasig kom ut januari i år och är en lättläst historia i nutid. Den är inte superlång heller!

Jag vet att det är ego att välja sig själv, men som debutant måste jag sticka upp näsan överallt x)

Den finns att läsa om här på Goodreads och kan köpas för bara 16kr på Adlibris!

Länk till boken på Adlibris: http://www.adlibris.com/se/e-bok/tras...

Tack för lånet av tråden! Hoppas att du hittar något intressant!

Sharon


message 3: by Tina (last edited Feb 29, 2016 12:24PM) (new)

Tina (mooson) | 24 comments Är det någon speciell period i svensk historia som du är intresserad av? Jan Guillou håller på att skriva en romansvit över hela 1900-talet och den första boken heter Brobyggarna

Sedan finns ju Anna Laestadius Larsson som skriver om drottning Hedvig Elisabeth Charlotta och kvinnorna kring Gustav den tredjes hov på i slutet på 1700-talet, den serien börjar med Barnbruden

Det finns ju många klassiker också som behandlar svensk historia, men det kanske är svårt språk i dem (exempelvis Fogelströms serie som börjar med "Mina drömmars stad" och i princip alla Vilhelm Mobergs böcker).


message 4: by Ire (new)

Ire Ne Tack så mycket för tipsen! Jag ty ker om 1900-talet och vikingarnas tiden speciellt men jag skulle ju vilja lära känna mer om svensk historia så allt passar. Andra romaner som behandlar fantasi, eller deckare eller science fiction tycker jag också om. Jag läste t.e. Jonnas Gardnell och tyckte om boken. Jag läser lite av allt :) men inte circkeln och nyckel och elder snälla, den försökte jag läsa och kunde inte. u.u


message 5: by Emelie (new)

Emelie | 35 comments Johanne Hildebrandts bokserie Sagan om Valhalla som börjar med FFreja: Sagan om Valhalla följer starka kvinnor ur historien med en mix av fantasi. Första boken handlar om Freja, asatrons gudinna, som människa och följer sedan hennes ätt och kommer i senare böcker i på vikingakvinnor.


message 6: by Sindra (new)

Sindra Årsköld | 1 comments Hej! Jag kan varmt rekommendera Per Anders Fogelströms böcker om Stockholm. De börjar ca 1860 och slutar mitt i 1900-talet, och förutom att de är fantastiskt gripande ger de också en bra bild av hur dagens Sverige har vuxit fram.


back to top