Goodreads Malaysia discussion

71 views
Arkib > Pencalonan Buku Ogos 2009

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Faizah Roslaini | 825 comments Mod
Salam dan Selamat Sejahtera,

Pencalonan buku untuk Ogos sepatutnya dibuka pada 14 Julai lalu. Tapi nampaknya dari bulan ke bulan penyertaan kelihatan merosot.

Adakah Pesta Buku Selangor nanti akan membantu merancakkan lagi KBABKB?

Berbalik kepada tujuan asal. Minta cadangkan tema untuk bacaan Ogos beserta buku-bukunya sekali (satu fiction dan satu non-fiction).

Minta cadangkan juga 1 fiction dan 1 non-fiction tanpa tema.

Kalau ada cadangan untuk memeriahkan lagi KBABKB, jgn segan silu beritahu ya. Komen dan cadangan anda semua adalah dialu-alukan.

Sekian.




message 2: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments Salam semua.Saya cadangkan Lentera Mustika oleh Nisah Haron untuk fiction dan untuk non fiction Makan Gaji tetapi Kaya oleh Shamsuddin Abdul Kadir.


message 3: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Duh... Evening is the whole day pun belum beli. Janji dengan diri sendiri beli minggu lepas, tapi dapat selesema (lucky me it's not H1N1, alhamdulillah)... Minggu ni akan pastikan dapat satu naskhah, mungkin dengan Devil's Place...

Lentera Mustika, akan menyokong!


message 4: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Saya mengambil alih pencalonan bulan ini dari Faizah. Cadangan masih dibuka ya kawan-kawan.

Setakat ini hasil pencalonan adalah:

BUKAN FIKSYEN (BEBAS): Makan Gaji Tetapi Kaya
FIKSYEN (BEBAS): Lentera Mustika

Masih dicari:

FIKSYEN (TEMA): ?
BUKAN FIKSYEN (TEMA): ?

Pencalonan ditunggu...


message 5: by Khairul Hezry, I hate people but not you. You, I like. (new)

Khairul Hezry | 2357 comments Mod
Uik, mogok ke? Diam je....




message 6: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
:D, agaknya kena tangguh dulu KBABKB ni... Semua macam tak berkesempatan mengejar pembacaan, terutamanya saya sendiri. Banyak prioriti lain buat sementara waktu.

Kupohon ampun maaf walaupun bulan raya masih jauh.


message 7: by Welma (new)

Welma La'anda | 194 comments Sokong untuk buku fiksyen : Lentera Mustika....


message 8: by Najmuddin, Tok Mudin (new)

Najmuddin (mudin001) | 998 comments Mod
Saya rasa kena tukar KBABKB jadi KEBAB. Baru berselera sikit.

:)


Faizah Roslaini | 825 comments Mod
Sokong juga untuk rilek dulu...hehehe


message 10: by Nakamura (new)

Nakamura | 37 comments betul juga....tak sempat juga nak menghabiskan dalam masa sebulan


message 11: by Saniah (new)

Saniah Mat | 163 comments K.setuju untuk rilek dulu.boleh tumpukan perhatian baca buku panduan manusia.


back to top