Sweden discussion

57 views
Böcker om/av samer

Comments Showing 1-8 of 8 (8 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Emma (new)

Emma Hej! Jag har länge känt att jag vill lära mig mer om samer, samisk historia, kultur osv. Har dock upptäckt att det inte direkt är något överflöd av böcker på detta temat. Jag tänkte kolla om någon har några tips? Jag kan tänka mig både fack- och skönlitteratur men gärna något som spänner över flera områden och är någorlunda modernt (en snabb sökning på mitt bibliotek genererade böcker publicerade före 1940 och "Om jojk"). Håller tummarna för att ni har bra tips!

(kanske är någon också sugen på att ha lite kollektiv temaläsning kring den samiska nationaldagen i februari?)


message 2: by Marina (new)

Marina Dubois | 15 comments jag tror att www.samer.se har boktips


message 3: by Glitzerblitz (new)

Glitzerblitz | 7 comments Emma wrote: "Hej! Jag har länge känt att jag vill lära mig mer om samer, samisk historia, kultur osv. Har dock upptäckt att det inte direkt är något överflöd av böcker på detta temat. Jag tänkte kolla om någon ..."
Spontan kommer jag på 2 romaner:
"Kautokeino, en blodig kniv."
"Prickskyttens Tårar"


message 4: by Emma (new)

Emma Marina wrote: "jag tror att www.samer.se har boktips"

Glitzerblitz wrote: "Emma wrote: "Hej! Jag har länge känt att jag vill lära mig mer om samer, samisk historia, kultur osv. Har dock upptäckt att det inte direkt är något överflöd av böcker på detta temat. Jag tänkte ko..."

Tack för tips! Ska kolla upp detta genast.


message 5: by Johan (new)

Johan Bengtsson | 3 comments Einar Wallquist är en författare som nog har skrivit ett och annat som kan vara intressant. Han kallades för "Lappmarksdoktorn".

Ett bloggpostning om denne författare:
http://www.ravjagarn.se/blogg/2009/10...


message 6: by Paula (new)

Paula S (paula_s) | 9 comments SMS från Soppero by Ann-Helén Laestadius med uppföljare är trevlig YA om att ha samebakgrund.


message 7: by Lowell (new)

Lowell (lowell418) | 33 comments Hej Emma, jag äger en bok som utgäves i Sverige för många år sedan fast jag har den engelska versionen. Boken heter "The People of Eight Seasons" och är i stor format med massor of fina illustrationer och informativ text. Lowell


message 8: by Emma (new)

Emma Internet är bäst! Hade aldrig hittat detta utan er hjälp, tack så himla mycket!


back to top