Knjigom u glavu discussion

48 views
Knjige općenito > Amerikana/ southern gothic

Comments Showing 1-9 of 9 (9 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Miz (new)

Miz (twiggyunderworld) | 256 comments Imam pitanje

U zadnje vrijeme sam nekako naklonjena Faulkneru i sličnima i nedavno sam naišla na Flannery O'Connor. Ne znam s kojom njenom "knjigom" da započnem. Je li je itko čitao ikad? Ako jest, može li mi itko išta preporučit od nje? Hvala unaprijed.


message 2: by Nina (new)

Nina | 118 comments Moj brat ima The Complete Stories, pročitala sam jednu i bila je dobra. I ja moram naći vremena za više njenih djela. Znam da je Wise Bloodjedna od poznatijih njenih knjiga, ali je nisam čitala. Ja bi vjerojatno prvo počela od kratkih priča/novela. Nadam se da sam bar malo pomogla. ;)


message 3: by Salty13, Moderatorica (new)

Salty13 | 1037 comments Mod
Nisam ništa njeno čitala ali već dugo mi na polici stoji A Good Man Is Hard to Find And Other Stories i baš zbog preporuka imam ogromna očekivanja pa je nekako stalno odgađam :) Možda je vrijeme da joj i ja dam šansu.


message 4: by Miz (new)

Miz (twiggyunderworld) | 256 comments Koliko sam našla na tumblru, ljudi ju ne vole jer izobličuje ljude. I zaintrigirala me jer su za tu južnjačku gotiku najjači Faulkner, Capote i Steinbeck, a Capotea mi se ne čita i previše mi je muških tamo. Otkrila sam i još dvije žene, ali sam zaboravila kako su se zvale. Flannery me zaintrigirala tom mizantropijom. U mojoj knjižnici čak imaju 4 knjige, što me iznenadilo jer nisam očekivala da je imaju. Tražila sam i e-knjige, ali ništa. Hvala na preporukama :D sutra ću dić A Good Man Is Hard To Find pa ću vidit kako dalje.


message 5: by Zdravko (new)

Zdravko | 97 comments A Good Man is Hard to Find sam citao na engleskom,stvarno je ok ako volis taj stil,recimo mnogima kojima sam preporucio se nije svidjela


message 6: by Dina (new)

Dina Goluza | 387 comments Čitala sam Wise Blood. Mene se nije posebno dojmila. Bila mi je previše "uvrnuta" za moj ukus. Mislim da imam elektroničku knjigu pa ti mogu poslati. Ja sam najviše preporuka dobila za njenu Everything That Rises Must Converge: Stories pa je planiram nekada pročitati.


message 7: by Miz (new)

Miz (twiggyunderworld) | 256 comments Interesting :D


message 8: by Žarko (new)

Žarko Milenković | 65 comments Možete na Goodreasu pronaći Dejana Ognjanovića. Napisao je par horor dela i doktorirao na gotici. Ako ga nađete sve će vam biti jasno. Izdao je i epohalno delo "Poetika horora". Konsultujte se sa njim oko gotike i sličnih stvari. Ina i blog The Cult of Ghoul. Vrlo zanimljivo mesto.Što se Lovecrafta, Poa i ostalih velikana tiče (i onih koji slede za njima) je možda najveći autoritet sa ovih prostora. Ne mo6e da škodi :)


message 9: by Miz (new)

Miz (twiggyunderworld) | 256 comments Mislila sam striktno na pisce koji su djelovali u vrijeme 20ih-40ih, posebno na Flannery jer me zainteresirala jer do pred pola tjedna nisam ni znala da su bile 3 spisateljice jednako jake kao Faulkner, ne na američki romantizam devetnaestog stoljeća. Prerasla sam fantaziju, pogotovo gotičku, ali volim nalaziti elemente gotike u magičnom realizmu. Horori i slično su za zabavu (po meni jer to i ne čitam osim povremeno Kinga), iako je Lovecraft donekle zanimljiv ali ga opet kao Crowleyja masa ne shvaća iako su obojica hype (ovisi u kojim se krugovima osoba kreće).


back to top