Z&K Readers discussion

40 views
Algemeen > Boek vs. E-book

Comments Showing 1-21 of 21 (21 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Katja (last edited Aug 20, 2015 06:38AM) (new)

Katja Dilemma!
Lees jij liever een fysiek boek of e-book? Links of rechts? Laat het ons weten in de reacties. Wij zijn heel nieuwsgierig!message 2: by Jan (new)

Jan | 2 comments liever een fysiek boek


message 3: by [deleted user] (new)

Ik lees heel graag mee met de comments, want ik zit echt in een tweestrijd. Alle tips zijn welkom! Ik twijfel enorm of ik dan toch misschien over moet stappen op e-books. Alle tips en ervaringen zijn welkom!


message 4: by Michelle (new)

Michelle van Rij (chelles_life_in_books) | 5 comments De laatste tijd lees ik het liefst e-books, maar de charme van gewone boeken zal me altijd blijven trekken. De e-books lees ik, omdat ik me daar op dit moment makkelijker op kan concentreren en omdat de boeken dan letterlijk overal kan lezen en geen zware boeken met me mee hoef te dragen.


message 5: by Jessica (new)

Jessica Dillema (jessicadillema) | 8 comments Ik ga altijd voor fysieke boeken, ik heb de e-reader van mijn moeder getest en het geeft me gewoon niet dat fijne vertrouwde gevoel zoals wanneer ik een boek vast heb. Daarnaast kan ik die boeken niet mooi in de kast zetten, en ik pronk graag met mijn favoriete boeken :p


message 6: by Yvette (new)

Yvette Janssen | 2 comments Ik heb sinds een paar dagen ontdekt hoe fijn lezen op een e-reader is. Je kunt hem op je schoot leggen waardoor je je handen vrij hebt (snacks!) en je kunt in 1 (fijne) houding blijven zitten, waar ik met een fysiek boek nog wel eens problemen mee heb. Ik zou nooit 100% over willen gaan op e-books, omdat ik een fysiek boek echt prachtig vind staan in de kast, maar ik ga wel een onderscheid maken voortaan. Sommige boeken lees je gewoon maar 1 keer en andere boeken wil je echt in je kast hebben. Althans ik.


Marleen | Favoritez (marleenfavoritez) | 4 comments Ik ben het helemaal eens met Yvette, sommige boeken koop ik omdat ik ze supermooi vind in mijn boekenkast. Maar soms is het gewoon makkelijker om tussendoor de ereader te pakken. Het is een stuk lichter en op die manier kan ik veel meer boeken mee nemen. Ik zeul mijn nieuwe ereader ook overal mee naar toe..
Maar de charme van een fysiek boek kan nooit opboksen tegen een e-book!


message 8: by Yvette (last edited Aug 21, 2015 01:41AM) (new)

Yvette Janssen | 2 comments Marleen wrote: "Ik ben het helemaal eens met Yvette, sommige boeken koop ik omdat ik ze supermooi vind in mijn boekenkast. Maar soms is het gewoon makkelijker om tussendoor de ereader te pakken. Het is een stuk li..."

Ja, precies dat! :) Thanks!


message 9: by Nancy (new)

Nancy (nanvercam) | 6 comments Ik lees alleen fysieke boeken. Door mijn werk in een bibliotheek lees ik voornamelijk bibliotheekboeken en dit zijn papieren boeken. In België zijn er momenteel geen e-boeken via de bib te ontlenen.
Ik heb al nagedacht om een e-reader te kopen, maar dat zou voornamelijk zijn om onvertaalde Engelse boeken te kunnen lezen. Omdat mijn Nederlandse to-read-lijst echter blijft groeien, is die e-reader nog geen noodzaak :-)
Dankzij al die toffe uitgeverijen die leuke boeken blijven uitgeven, vind ik nog steeds mijn 'goesting' in papieren boeken! :-D


message 10: by Barbara (new)

Barbara Kuiper (barbarakuiper) | 3 comments Sowieso fysiek. Even weg achter alle schermen en dan die geur, love it! Alhoewel ik moet toegeven dat lezen op mijn Kobo mij niet tegen valt. En e-boeken zijn toch wel erg ideaal voor op vakantie...


message 11: by Barbara (new)

Barbara Kuiper (barbarakuiper) | 3 comments Sowieso fysiek. Even weg achter alle schermen en dan die geur, love it! Alhoewel ik moet toegeven dat lezen op mijn Kobo mij niet tegen valt. En e-boeken zijn toch wel erg ideaal voor op vakantie...


message 12: by Esmee (new)

Esmee (leesmee) | 2 comments Ik lees liever een fysiek boel, omdat ik graag in bad lees. Daarnaast is mijn ereader, helaas, niet te vertrouwen; na het opladen lijkt hij vanzelf leeg te lopen dus de kans is groot dat wanneer ik 'm aanzet, het ding weer leeg is. Misschien in de toekomst een nieuwe kopen...


message 13: by Susanne (new)

Susanne | 2 comments Ik ga over op het aanschaffen van een E-book, sowieso voor op reis, maar ook in bed lijkt het me ideaal!


message 14: by Lisanne (new)

Lisanne (ohmybookblog) | 4 comments Ik lees soms e-books en soms fysieke boeken. Beiden vind ik erg fijn en het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten.


message 15: by Petra (new)

Petra Kruijt (petrakruijt) | 1 comments Lisanne wrote: "Ik lees soms e-books en soms fysieke boeken. Beiden vind ik erg fijn en het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten."

Mee eens! Als het een goed boek is, maakt de vorm waarin het tot me komt mij weinig uit. :-D


message 16: by Beau (new)

Beau Maton (beaumaton) Ik lees het meest via mijn e-reader maar af en toe een boek vind ik ook lekker. Ik ben begonnen met de eerste e-reader die in Nederland uitkwam en sinds een jaar heb ik een Sony. Ik vind het heerlijk lezen. Niet zo zwaar in bed en op vakantie scheelt het veel gewicht in mijn koffer!


message 17: by Monica (new)

Monica Haak (readmonica) Ik lees alleen maar papieren boeken. Ik kan mij geen houding geven met zo'n elektronisch ding ik wil zien waar ik ben in het boek en hoeveel pagina's ik nog heb te gaan en het papier voelen en zien :)


message 18: by Samantha (new)

Samantha (samanthadelaat) Ik wissel graag af tussen fysieke boeken en ebooks. Wel heb ik mijn ereader altijd in mijn tas voor onderweg, dat scheelt zoveel gewicht! Tevens lees ik 's avonds liever in mijn ereader, zodat mijn nachtlampje uit kan en ik enkel nog het lampje boven mijn ereader gebruik. Ik heb trouwens wel het idee dat ik sneller lees in een fysiek boek, omdat je dan echt kunt zien hoeveel je nog moet en sneller denkt: nog een kleeeein stukje verder, want dan heb ik weer een hoofdstuk uit ofzo.


message 19: by [deleted user] (new)

Aah ik ben helemaal om! Ik combineer nu fysieke boeken met e-books en had nooit verwacht zo enthousiast te kunnen worden van mijn Kobo. Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn eerste ervaringen, ik heb er een stukje over geschreven. Jup in het begin vond ik het maar niks, was het sloom en onhandig en nu wil ik nooit meer zonder! http://www.bydagmarvalerie.nl/books/m...


message 20: by Susanne (new)

Susanne | 2 comments Leuke blog Dagmar! Ik vond het heel herkenbaar, ook ik zat ontzettend te rommelen in het begin hoe ik de ebooks erop kon krijgen. Ik voelde me ook zwaar bejaard en dacht even een miskoop gedaan te hebben Haha. Maar nu ik dat onder de knie heb, wil ik niet meer anders. Ik ervaar dat ik nu ook veel meer lees. Ik heb een abonnement op ellyschoice genomen waar ik 12 boeken per maand op m'n ereader krijg voor €2,99. Erg leuk! Momenteel lees ik 'wilde bloemen van Kimberley Freeman op mijn Kobo glo HD' Zo mooi boek!!!


message 21: by [deleted user] (new)

Susanne wrote: "Leuke blog Dagmar! Ik vond het heel herkenbaar, ook ik zat ontzettend te rommelen in het begin hoe ik de ebooks erop kon krijgen. Ik voelde me ook zwaar bejaard en dacht even een miskoop gedaan te ..."

Aah wat superleuk je reactie dankjewel Susanne! Haha ja gelukkig gaan we nu weer met de tijd mee en kunnen we volop genieten. Ellyschoice is inderdaad ook een goed idee, ga ik binnenkort ook even proberen denk ik. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar Kimberley Freeman, leuk! Dankjewel voor de tip :) Geniet van de fijne Kobo #nooitmeerzonder haha


back to top