De Boekendoos discussion

122 views
Boekenpraatje > Boek vs Ereader

Comments Showing 1-25 of 25 (25 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Desiree, Moderator (new)

Desiree (desiree_93) | 60 comments Mod
Wat is jullie voorkeur? Ik was zelf er altijd van overtuigd dat ik een ereader nooit in handen zou nemen maar inmiddels zweer ik bij mijn klein en handig elektrisch boekje, die ik overal makkelijk mee naar toe kan nemen. Alhoewel ik toch ook nog wel een duidelijke voorkeur heb naar een lekker dik boek hoor!


message 2: by Lisa (new)

Lisa Boeken, vind ik fijner lezen en staat mooier in mijn boekenkast :)


Irene ~ Ice Cold Passion (icecoldpassion) Het is een gelijkspel voor mij, ik hou van gewone boeken maar ik hou echt heel erg van mijn ereader (goedkoper lezen).


message 4: by Sandra (new)

Sandra | 22 comments Ik kies voor de ereader. Nooit meer kiezen welke boeken je mee wilt nemen op vakantie. Een ereader is een stuk lichter dan een boek.


message 5: by Motormuis (new)

Motormuis | 4 comments Nou voor mij gaat het vooral om de ruimte die de boeken innemen en daarom ben ik helemaal voor de e-reader.
Ik lees tegenwoordig alles digitaal. Ik heb ook al mijn p-boeken verkocht. Daar heb ik geen plek meer voor in mijn nieuwe huis.


message 6: by Nora (new)

Nora de Ruyter (noraderuyter) | 2 comments Net zoals bij Irene, voor mij ook gelijkspel. Gewone boeken zijn heerlijk (geur speelt een rol inderdaad, Lippe ;-)), maar de e-reader is wel erg praktisch (en in the long run goedkoper)


message 7: by Marlies (new)

Marlies Bakker (marliess) | 9 comments Ik ga voor het traditionele papieren boek. Ik heb een e-reader gehad, maar had er niks mee dus maar weer verkocht. Ik vind echt iets in je handen hebben veel fijner, de geur, het pulken aan de bladzijden mis ik bij een e-reader. En natuurlijk het prachtige aanzicht op je rijkgevulde boekenkast mist, haha.


message 8: by Jantine (new)

Jantine (eccentriclady) Bij mij is het ook gelijkspel. Ik lees graag op mijn ipad, heb daar ook ontzettend veel boeken op staan, die niet allemaal in mijn boekenkasten zouden passen. Aan de andere kant doet geur zeker een hoop, en houd ik vaak ook graag een boek vast. En sommige papieren uitvoeringen zijn gewoon zo mooi, dat ik die toch wel koop, ook als ik een boek al als ebook heb xD


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 14 comments Ik hou ontzettend van papieren boeken maar ben nu toch ook wel heel erg gelukkig met m'n ereader. Hij zit altijd in m'n tas en heb zo altijd een boek bij de hand. Maar uiteindelijk wil ik toch ook een hoop boekenkasten vol haha.


message 10: by Wanda (new)

Wanda (todiki) | 3 comments Ik ga toch echt zonder twijfel voor de e-reader! Geen last van kramp in m'n polsen en in bed geen lamp nodig, ook op vakantie zo fijn dat je tas niet meteen vol zit en vooral niet zo zwaar :)


message 11: by Amanda (new)

Amanda Tuinstra ( Liefde voor boeken Amanda) (amandatuinstra) | 14 comments beide. kan geen keus maken.


message 12: by Fany (new)

Fany van  hemelen (fanylady) | 5 comments ik vind ook beide waardevol en lezen is lezen eender waar of hoe


message 13: by Kim (new)

Kim Lastige keuze. E-reader is ideaal voor onderweg en zo, maar de geur en het gevoel van een boek in mijn hand... Daarom wissel ik het af :)


message 14: by DeWereldvanKaat (new)

DeWereldvanKaat | 1 comments Hier ook een duidelijke voorkeur voor de e-reader. Het compacte formaat zorgt ervoor dat ik het makkelijk overal mee neem, het weegt ook niet zoveel. Verder vind ik het heel fijn om 's avonds of 's nachts te kunnen lezen zonder mijn partner wakker te maken. Het licht is voldoende om te lezen maar niet zo helder om een ander wakker te maken.


message 15: by Jenny (new)

Jenny | 18 comments Ik geef ook de voorkeur aan echte boeken.


message 16: by Laura (new)

Laura (booksmusicvolleyball) Ik heb de mogelijkheid niet tot e-readen en hou ook echt van een echt boek in mijn handen, die geur en echt een blad omslaan :)


message 17: by Tamara (new)

Tamara | 6 comments Laura wrote: "Ik heb de mogelijkheid niet tot e-readen en hou ook echt van een echt boek in mijn handen, die geur en echt een blad omslaan :)"
Ik ook, echt zalig gewoon <3


message 18: by Laura (new)

Laura (booksmusicvolleyball) Tamara wrote: "Laura wrote: "Ik heb de mogelijkheid niet tot e-readen en hou ook echt van een echt boek in mijn handen, die geur en echt een blad omslaan :)"
Ik ook, echt zalig gewoon <3"


Is ook veel leuker, zo in je boekenkast, dat staat daar echt, in plaats van alles in zo'n klein e-readertje :D


message 19: by Tamara (new)

Tamara | 6 comments Laura wrote: "Tamara wrote: "Laura wrote: "Ik heb de mogelijkheid niet tot e-readen en hou ook echt van een echt boek in mijn handen, die geur en echt een blad omslaan :)"
Ik ook, echt zalig gewoon

Is ook veel..."

Inderdaad, dat vind ik ook. :) Ik droom van een bibliotheek in mijn huis later. :D


message 20: by Jantine (new)

Jantine (eccentriclady) Tamara wrote: "Inderdaad, dat vind ik ook. :) Ik droom van een bibliotheek in mijn huis later. :D"

Echt wel, heerlijk lijkt me dat, een hele (grote) kamer vol boeken!


message 21: by Laura (new)

Laura (booksmusicvolleyball) @Tamara: Ik ook! Ik zou daar echt voor sparen!


message 22: by Tamara (new)

Tamara Van dishoeck | 9 comments beiden maar gebruik mijn ereader wel heel veel. vind een ereader voor onderweg handiger en ook voor het lezen in bed.
is ook een droom voor mij een grote boekenkast vol met boeken


message 23: by Rianne (new)

Rianne | 5 comments Ik dacht verslingerd te zijn aan papier. Tot ik een e-reader in mijn handen kreeg. Een boek van 700 bladzijden op je zij in bed lezen, zonder anders te gaan liggen, heerlijk! En natuurlijk de hoeveelheid boeken die je overal mee naartoe kunt nemen zonder een overvolle tas. En aangezien ik een boek niet nog een keer lees hecht ik weinig waarde aan een volle boekenkast.


message 24: by Tamara (new)

Tamara Van dishoeck | 9 comments Rianne wrote: "Ik dacht verslingerd te zijn aan papier. Tot ik een e-reader in mijn handen kreeg. Een boek van 700 bladzijden op je zij in bed lezen, zonder anders te gaan liggen, heerlijk! En natuurlijk de hoeve..."
helemaal mee eens. heb de boeken van game of thrones op mijn ereader gelezen en was daar heel blij mee net als city of heavenly fire. wow wat waren dat een dikke pillen. met de papieren versie kan je iemand KO slaan.


message 25: by Mathijs (new)

Mathijs Bunck (1900b) | 4 comments Boeken zijn prachtig, maar een e-reader is wel enorm praktisch en het leest super. Maar er gaat ook niks boven een mooie kast vol met boeken die je gelezen hebt en waar je af en toe weer doorheen kan bladeren...
Geeft ook wel weer een leuke nieuwe uitdaging om na het lezen op de e-reader op markten een goed en mooi 2e hands exemplaar te scoren voor in de kast.


back to top