Danske Læsere / Danmark discussion

75 views
Bøger > Yahya Hassan?

Comments Showing 1-7 of 7 (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Carina (new)

Carina (neslom) | 74 comments Der er en del hype omkring Yahya Hassans digtsamling. Jeg har ikke selv læst den - venter nok til det nye år, hvor mediestormen (forhåbentlig) har lagt sig.
Jeg har læst nogle uddrag og hørt ham læse op. Hans messen synes jeg er meget interessant, men er ikke ligefrem imponeret af lyrikken.

Nogen, der har læst samlingen - kan den anbefales? Er hypen ægte?


message 2: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Det er en interessant historie, men lyrisk kan det ikke noget særligt, synes jeg ikke. De skal læses som en historie fra en anden kultur, ikke fordi det er god lyrik.


message 3: by Mr. Twinkie (new)

Mr. Twinkie (thetreeman) | 328 comments Mod
Men er der ikke mange andre, der gjort det samme som ham? Altså beskrevet det miljø han kommer fra? Hvorfor er Hassan egentlig speciel?


message 4: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
The Treeman wrote: "Men er der ikke mange andre, der gjort det samme som ham? Altså beskrevet det miljø han kommer fra? Hvorfor er Hassan egentlig speciel?"

Fordi han ikke pakker det ind. Der er masser, der fortæller om alt muligt, men de pakker det ind i fine fraser og ord. Han siger det som det er; pik og lort. Jeg har i hvert fald ikke stødt på nogen, der har gjort det på samme måde, men jeg har også langt fra læst alt.

Jeg gav "kun" 3 ud af 5.


message 5: by Carina (new)

Carina (neslom) | 74 comments Tak for jeres svar.
Det er netop det jeg undrer mig over: The Treeman wrote: "Hvorfor er Hassan egentlig speciel?"

Det er selvfølgelig godt, at generationen af indvandrere, der er vokset op i DK med en familie, som har sit oprindelige lands normer og værdier, får en stemme i det danske samfund - og siger det råt. Jeg synes bare det er ærgerligt, at man roser noget så højt, hvis det kunstmæssigt ikke er berettiget dertil. Hans emne kan jo være nok så relevant og vigtigt at få gjort opmærksom på, men det skal ikke overdøve hans digtsamling.


message 6: by Irene (new)

Irene (raenne) | 514 comments Mod
Carina wrote: "Tak for jeres svar.
Det er netop det jeg undrer mig over: The Treeman wrote: "Hvorfor er Hassan egentlig speciel?"

Det er selvfølgelig godt, at generationen af indvandrere, der er vokset op i DK m..."

Lytter man til de kloge folk, så kan han jo noget lyrisk. Det er bare mig der ikke mener, han er noget særligt talent :)


message 7: by Carina (new)

Carina (neslom) | 74 comments Irene wrote: "Lytter man til de kloge folk, så kan han jo noget lyrisk. Det er bare mig der ikke mener, han er noget særligt talent :) "

Nogle gange har de "kloge folk" det med opgejle hinanden, så er det rart med et jordnært perspektiv :)


back to top