Knjigom u glavu discussion

81 views
Knjige općenito > Knjižnica za posuđivanje eknjiga- BESPLATNO ČLANSTVO do 15.12

Comments Showing 1-11 of 11 (11 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2224 comments Mod
Članstvo je besplatno do 15.12 da probate uslugu. Mislim da se isplati pogledati jer ima mnoštvo knjiga raznih izdavača.

Link: https://library.tookbook.com/library


message 2: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 852 comments Mod
Hvala ti puno, Mare!
Ja sam se upravo učlanila da isprobam i sjajno je što ti za učlanjenje treba 5 sekundi, katalog je vrlo pregledan i ne moraš biti državljanin Hrvatske. Mana za mene lično je što je namenjeno samo čitanju na tabletu ili telefonu.


message 3: by Boris (new)

Boris (risbom) Zgodno. Čini mi se da će kad istekne promocija mana biti i cijena od 39 kn/mjesec. Makar mi nije jasan taj model pretplate, knjiga ti je dostupna samo do isteka članarine, dakle ako ti ostane jedna strana do kraja, pretplati se još jedan mjesec. Samo za one koji čitaju brzo i puno, rekao bih. Ali za takve je izbor definitivno premali.


message 4: by Mare, Moderatorica (new)

Mare (mare_1503) | 2224 comments Mod
Meni se sviđa ideja. Vjerojatno će oni s vremenom smanjiti cijenu članarine. Zasad nam se još uvijek isplativija naša knjižnica.

Što se tiče toga da je samo za tablete i mobitele to se može izbjeći. Postoje android emulatori koje instaliraš na računalo i oni simuliraju andorid sustav =) na taj način možete igrati i neke android igrice,a i čitati knjige =D evo linka koji objašnjava
http://www.gizmodo.co.uk/2013/06/how-...

p.s. nisam probala ovo pa nisam sigurna kako radi. ali je zanimljivo znati =)


message 5: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 852 comments Mod
Hvala, Mare, vredi znati :) Mada je meni u stvari LCD neprijatan, ne bih ja mogla ni za kompjuterom čitati tri sata i uživati u tome.
Inače postoji u nekim zemljama (meni se čini sjajan) sistem posudbe vezan za članstvo u biblioteci: prijaviš se i imaš mogućnost uz članarinu za uzimanje papirnih knjiga da uzimaš i ebook, koji se sam "ugasi" sa uređaja posle npr. 15 dana. U Srbiji toga teško da će biti, ali pošto Hrvatska više radi na tom polju, možda možete nekako apelovati na biblioteke i saradnju sa izdavačima e-knjiga :)


message 6: by Novenda (new)

Novenda | 317 comments Biblioteke koje u RH imaju American Corner imaju praksu da svoje Kindle uređaje posude čitateljima, što je stvarno jako pohvalno :)


Tanja (Tanychy) Isto je i u BIH. U Americkom kutku se moze iznajmiti Kindle i ista je procedura kao i s knjigama. Jos plus ako imate dobru bibliotekarku kao mi ovde onda vam jos i naruce knjige koje zelite :)


message 8: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 852 comments Mod
Hvala, Novenda i Tanja! Nisam znala za to, raspitaću se u American Corneru.


message 9: by Novenda (new)

Novenda | 317 comments Nema na čemu ;)

(onaj panični osećaj kada uđeš u biblioteku, a u torbi imaš svoj Kindle i bojiš se da će te optužiti za krađu :D


message 10: by Jelena, Moderator (new)

Jelena | 852 comments Mod
Hahaha, nije mi se nikad desilo za Kindle, ali znam tu paniku svaki put kad uđem u knjižaru sa svojom papirnom knjigom u torbi :D


message 11: by Novenda (new)

Novenda | 317 comments Da i to :D


back to top