Suomi Finland discussion

274 views
Keskisuomalaisen 100 kirjaa

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Tytti (last edited Nov 19, 2013 05:22PM) (new)

Tytti | 272 comments En löytänyt täältä mitään listausta suomalaisten 100 tärkeimmästä kirjasta, joten ajattelin naputella sellaisen Keskisuomalaisen aikoinaan tekemän listan pohjalta. Löytyy siis täältä: https://www.goodreads.com/list/show/4... Toivottavasti siitä on iloa muillekin. Alkuperäisessä listassa oli esim. Viisikko-sarja, mutta tuohon tietenkin pystyi laittamaan vain ensimmäisen.


message 2: by Marko (new)

Marko (msusimetsa) | 4 comments Vain 13 noista luettu... Tosin oli joitain noiden lisäksi joista en ollut varma.


Eepa *mm loving bookworm* (eepa) | 20 comments 20 sanoisin. Sen yhden kyrillisillä kirjaimilla olevan voisi vaihtaa vaikka englannin kieliseen painokseen niin olisi joky käry mikä kirja se on.


message 4: by Fizzycola (new)

Fizzycola | 12 comments Pikaisesti laskien n. 70 luettu.

Se kyrillisin kirjaimin kirjoitettu on muuten jokin Fedja-setä kirjoista.


message 5: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Se kirja on Fedja-setä, kissa ja koira, mutta tuo listausjuttu antoi vain yhden vaihtoehdon kirjalleen, riippumatta millä kielellä etsii. Typerä "ominaisuus". Sain sen nyt vaihdettua vain siksi, että omissa kirjoissani on toinen, suomenkielinen painos.

Lisäksi listaus ei näy kirjan muiden painosten kohdalla, mikä on myös typerä ominaisuus. Tämä kuulemma sen takia, että ihmiset voivat äänestää myös parhaimpia kansia tms.


message 6: by Scarlett (new)

Scarlett (scartti) | 84 comments Olen itselleni tehnyt "kirjahyllyn" suomenkielisistä painoksista. 41 kirjaa luettuna, osa jää taatusti lukematta (Viisikot ainakin)


message 7: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Scarlett, minä oikaisen sen verran, että sarjoista riittää se eka kirja/sarjakuva. Viisikoita luin lapsena muutamia, joten luin varmaan tuon ekankin ja sain sen siten "merkittyä", vaikkakin vähän epävarmasti. :-P

Tinttiä Neuvostojen maassa en liene vielä lukenut, mutta ehkä se onkin mielenkiintoisempi aikuiselle. Toivottavasti törmään siihen jossain. Da Vinci -koodin pääsemistä tuolle listalle ihmettelen, enkä todellakaan aio yrittää sen lukemista uudelleen. :D


message 8: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Koska tykkään erilaisista listoista, niin olisikohan mahdollista listata Goodreadsin suomalaisten mielestä kaikkien aikojen parhaat kirjat? Olisi ihan mielenkiintoista nähdä, millainen siitä tulisi, ainakin jos useampi äänestäisi esimerkiksi 5-10 kirjaa (sen ehkä voisi rajoittaa noin, niin tulisi todellakin vain ne "parhaimmat" listalle). Silloin myös kaikilla kirjoilla olisi samat lähtökohdat. Tuollaista ei liene vielä täällä ja toisaalta monella listalla suomalaiset romaanit hukkuvat joukkoon, kun taas joitain ei täällä tunneta lainkaan. Itse olen vähän "huonosti lukenut", joten kovin perusteltua panostusta ei voisi sille antaa, mutta varmasti täällä on sellaisia, jotka pystyisivät... :-) Voin toki listan pistää pystyyn, jos kiinnostusta riittää.


message 9: by Laurimus (new)

Laurimus | 1 comments Entä oliko mahdollista tehdä tällainen lista gendreittäin?


message 10: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Tietenkin se olisi, mutta sellaisia taitaa olla jo olemassakin muutamia. Ongelma lienee pikemminkin se, että suomalaisia on kuitenkin aika vähän ja vielä harvempi innostuu äänestämään, joten niistä tulisi varmaan aika suppeita. Yhteen ja samaan listaan sitä ei pysty oikein toteuttamaan.


message 11: by Tiia (new)

Tiia | 2 comments Naista 20 luettu, siella oli seassa aika yllattaviakin kirjoja klassikoiden lisaksi.


message 12: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Juu, en kyllä sanoisi ihan kaikkia sellaisiksi, jotka "pitäisi" tai edes kannattaisi lukea. Tietenkin näissä aina yleensä näkyy parin viime edellisen vuoden suosituimmat kirjat, valitettavasti. Itsehän yritän vähän parantaa omaa "saldoani", sen verran monta kuitenkin löytyy, jotka on pitkään "pitänyt" lukea.


message 13: by Iina (new)

Iina (iinuska) | 1 comments 53 sellaista, jotka olen varmasti lukenut. Muutamasta en ole ihan varma. Kaikkia Tinttejä tai Asterixeja tuskin jaksankaan.

Ihan totta, että seasta löytyy vähän heikompiakin teoksia, mutta minullakin on tavoitteena kasvattaa saldoani!


message 14: by Annina (new)

Annina | 10 comments Vain 22 on luettu.


message 15: by Anastasia (new)

Anastasia aka Taurendil (theanastasia) | 3 comments 11 luettua :D


message 16: by Anastasia (new)

Anastasia aka Taurendil (theanastasia) | 3 comments Tytti wrote: "Koska tykkään erilaisista listoista, niin olisikohan mahdollista listata Goodreadsin suomalaisten mielestä kaikkien aikojen parhaat kirjat? Olisi ihan mielenkiintoista nähdä, millainen siitä tulisi..."

Tietenkin tällaisen lista olisi hyvä. Kiinnostaa tietää millaisista kirjoista muut suomalaiset pitävät ja itse näyttää mitä on lukenut..


message 17: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Minäkin olen näitä huonoja lukijoita, mutta ajattelin tänä vuonna parantaa tilastoa, koska kyseisiä kirjoja löytyy omastakin hyllystä. Tällä hetkellä on 15 luettuna ja kaksi kokeiltuna. Ne jätin kesken, enkä aiokaan lukea. Tämän vuoden saldona on jo Tintti Neuvostojen maassa ja Rautatie, seuraavaksi ajattelin ottaa Sinuhen, vihdoin ja viimein. Jos 5-6 klassikkoa saisi luettua nyt alkajaisiksi, muiden seassa. Tuskin tulisin pahasti pettymään.


message 18: by Tytti (new)

Tytti | 272 comments Anastasia wrote: "Tietenkin tällaisen lista olisi hyvä. Kiinnostaa tietää millaisista kirjoista muut suomalaiset pitävät ja itse näyttää mitä on lukenut.. "

Olisihan se, mutta epäilen, että äänestysinnokkuutta ei oikein löydy tarpeeksi. Tuo Keskisuomalaisen:n lista on hyvä esimerkki.


message 19: by Teemu (new)

Teemu (eemuemu) | 1 comments 18 luettu - vielä paljon hyvää luettavaa siis. :-)


message 20: by Arto (new)

Arto | 4 comments Listoissa ja sarjoissa on se huono puoli, ettei niihin saa sitä haluttua versiota. Se mikä on ekana listattu tänne on se mikä näytetään.

Tuosta listasta 63 on aloitettu +12 lisäksi ollut lainassa, mutta kokonaan luettuja on noin 10+. Monessa lukeminen on vaihtunut elokuvaan, kun se on ollut helpompi vaihtoehto.

Nämä listat tosiaan on huonoja, kun sisältää pakkoklassikoita, joita kukaan ei oikeastaan jaksa lukea, muttu kuuluisi sivistyksen vuoksi luettaviin. Sitten on viime vuosien hittejä ja toisaalta täysin turhanpäiväisiä kirjoja vailla perusteita.

Ainakin itse kaipaisin useampia perusteita valituille kirjoille. Mikä esimerkiksi tekee juuri DaVinci-koodista merkittävän? Se on myynyt paljon, mutta ei kirjallisesti ole merkittävä tai muutenkaan. Kingin Hohto on ehkä ok, mutta sekin kirjana peruskauraa ja elokuvana itseasiassa parempi. Mielummin listalle sellaisia, jotka on mukava lukea uudestaankin. Ja se että ne sopivat useammalle sukupolvelle ja aikakaudelle.


back to top