Norway discussion

309 views
Bøker du skulle ha lest, men det har ikke blitt slik.

Comments Showing 1-18 of 18 (18 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Solveig (new)

Solveig Stokkeland (solveigs) | 3 comments Jeg kom til å tenke på dette da jeg var innom tråden for "Bøker du aldri kommer til å lese." Jeg har noen bøker jeg har skaffet meg i et ambisiøst øyeblikk, men som jeg ikke har blitt ferdig med og som jeg muligens ikke blir ferdig med, heller.

Akkurat nå har jeg mitt eksemplar av James Joyces Ulysses foran meg, anskaffet fra en Fretex for mange år siden. Den åpner kjempebra, likevel står den der bare og det kan jo hende at jeg aldri får somlet meg til å faktisk lese den ferdig....selv om jeg egentlig vil. Noen fler som har slike uferdige bøker?


message 2: by Erik (new)

Erik | 3 comments Ja, jeg har en del bøker i hyllen som jeg ikke har fullført. Jeg er veldig "ADHD" i lesingen min, og hopper gjerne fra bok til bok alt etter stemning og humør og hvilke impulser jeg har fått iløpet av dagen. Men jeg prøver å ha noen få om gangen som jeg konsentrerer meg mer om, slik at jeg ihvertfall får fullført en bok nå og da. ;)

Av bøkene jeg har begynt på og ikke fullført kan jeg nevne War And Peace av Tolstoy(er snart halvveis), Dune(har lest første del), Harry Potter 7(er i begynnelsen av den, men bøkene i serien er jo såpass lettleste og fengende at jeg sikkert fullfører den i løpet av relativt kort tid når jeg begynner igjen), pluss noen andre mindre prosjekter som jeg skal kunne bli ferdig med kjapt om jeg setter meg ned og konsentrerer meg litt. :)


message 3: by lithionit (new)

lithionit | 84 comments Det er egentlig veldig mange, men Brødrene Karamasov har jeg utsatt alt for lenge.


message 4: by JennyKnerten (new)

JennyKnerten | 14 comments Ringenes herre, begynte litt med så leste jeg twilight isteden!


message 5: by Kjetil (new)

Kjetil (kjetilbj) | 4 comments Solveig, det er ingen som har lest Ulysses. De som sier de har gjort det ljuger ;)


message 6: by Caroline (new)

Caroline (carolinecarnivorous) | 48 comments Hahahah, sånn alle bøker i verden?

Det har egentlig blitt mye oppigjennom årene der jeg har anskaffet mange bøker, også bare aldri fått begynt på dem / lest dem ferdig fordi jeg har vært så opptatt. Men de siste månedene har jeg blitt mye flinkere til det, så nå er det snart ingen bøker igjen jeg eier jeg ikke har lest!
Og da er det bare å skaffe nye (mest klassikere alle snakker om men faktisk ikke har lest) ;)


Maja (prologen) (prologenbooks) Alle bøkene jeg har på hylla? Jeg kjøper flere bøker enn jeg rekker å lese.


message 8: by Linda (new)

Linda (linday) | 6 comments Silmarillion. Jeg begynte på den, men la den bort da jeg reiste på ferie og kastet meg over en pocketbok jeg kjøpte på flyplassen, og har aldri kommet i gang igjen.

Ellers har jeg en stabel av diverse andre bøker som jeg har fått og/eller blitt anbefalt som jeg må komme meg gjennom på et eller annet tidspunkt.


message 9: by Synnøve (new)

Synnøve (synnoevepotter) | 15 comments JennyKnerten wrote: "Ringenes herre, begynte litt med så leste jeg twilight isteden!"

Whaaaaaaaaaaaaat?


message 10: by Synnøve (new)

Synnøve (synnoevepotter) | 15 comments Maja wrote: "Alle bøkene jeg har på hylla? Jeg kjøper flere bøker enn jeg rekker å lese."

Haha, same her.


message 11: by [deleted user] (new)

Jeg er i førtiårene og har fått med meg livet før hybel-tv og livet etter internet. Det jeg syns er påfallende, er hvor mye lettere jeg legger fra meg en bok. La fra meg "Juleoratoriet" etter jul i fjor f.eks. Det hadde jeg aldri gjort den gangen på hybelen. Men - nå har ikke jeg Kindle, men likevel - tilfanget av underholdning/kunst er så stort at jeg kjenner at jeg ønsker å bli umiddelbart fenget.

Hm... litt ille på en måte. Det betyr at boken må være en hit fra i hvert fall side 10. Hadde aldri trodd at jeg skulle bli sånn...


message 12: by JennyKnerten (new)

JennyKnerten | 14 comments Jeg har alltid hat lyst til å lese ever for alltid, men så har jeg liksom lest alt anet. Kommer antagelig til å lese det en dag!


message 13: by Synnøve (new)

Synnøve (synnoevepotter) | 15 comments har mange bøker eg har fått for lenge sidan som eg endå ikkje har lest. For ein skam!:p skulle også ha lest hannibal- serien. Og bibelen.


message 14: by Marie (new)

Marie Østvold (xmariexf) Bibelen er jeg enig med. Den burde jeg ha lest, men det er ikke akkurat den boka jeg bare setter meg ned å starter på.. Det er så mange andre bøker jeg heller har lyst til å bruke tiden på. Elling-serien burde jeg også ha lest, men det ser ikke ut til at det kommer til å skje med det første.


message 15: by Esten (new)

Esten Øien | 2 comments Hvis kategorien er bøker man har kjøpt i et ambisiøst øyeblikk for så å gi opp å lese, så har jeg en hel stabbel med pensumbøker som det passer perfekt å nevne i denne tråden.


message 16: by Anne (new)

Anne Det aller meste i bokhyllen som ikke er skjønnlitteratur, er ting jeg har kjøpt meg i den tro at jeg interesserer meg for alt mulig rart av historie og historiske personer, men så kommer jeg aldri særlig langt i noen av dem. Hvis jeg i det hele tatt begynner på det. Også selvfølgelig en del av de store klassikerne som jeg alltid har ambisjoner om å lese. Dickens, Shakespeare, Hemingway, Tolstoy, Austen...har lest noe av de, men det er bare litt gøyere med andre bøker.


message 17: by Svein (new)

Svein | 12 comments Jeg har tre prakteksemplarer av Dante's Divine Comedy, Milton'e Paradise Lost og Darwins Origin of Species som står i bokhylla og ser på meg med et misbilligende blikk nærmest daglig. Det er veldig mange fler eogså da jeg er en uforbederlig fretexkunde, men de tre er de som smerter mest ;)


message 18: by Thomas (new)

Thomas (thom_dj) | 21 comments Maja wrote: "Alle bøkene jeg har på hylla? Jeg kjøper flere bøker enn jeg rekker å lese."

Kjenner meg SÅ igjen i dette! Har fått helt kjøpedilla på bøker de siste månedene, og må snart investere i nye bokhyller for å få plass til alle. Men LESE dem? Hah, nånei! :P
Skal sies at selv om jeg vet jeg kommer til å bruke laaaaaaang tid på å få lest alle bøkene, er jeg fast bestemt på at jeg SKAL lese alle, en gang, før jeg forlater denne verden som en gammel gammel mann (forhåpentligvis).


back to top