Danske Læsere / Danmark discussion

Ender's Game (Ender's Saga, #1)
This topic is about Ender's Game
46 views
Bogklubben / fælles læsning > September 2013: Science Fiction: "Ender's Game"

Comments Showing 1-20 of 20 (20 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

Mr. Twinkie (thetreeman) | 328 comments Mod
Så er vinderen af September måneds Science Fiction genre fundet, og efter to omgange afstemninger, så blev det til Ender's Game af Orson Scott Card. God fornøjelse til dem, der vil give sig i kast med den. :)


message 2: by RB, Madame Mod (new) - added it

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Jeg kan se på det hele at jeg får travlt med at læse i september!! ;)


message 3: by Carina (new) - added it

Carina (neslom) | 74 comments Er også lidt presset på læsefronten, men mon ikke den kunne blive skubbet ind sidst på måneden. Den lyder spændende.


Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments En af mine absolut yndlingsbøger! Pragtfuldt :)


message 5: by Anja (last edited Aug 22, 2013 10:37AM) (new) - rated it 5 stars

Anja Rasmussen (myheaven55) | 26 comments Jeg har tilfældigvis lige læst den (hørt på lydbog). Den er utrolig god!! Og så er den også lige blevet filmatiseret.
Nu er jeg spændt på at læse de andre i serien!

Det er vildt at det er så længe siden den er skrevet. Den kunne ligeså godt være skrevet nu.

Sproget er rigtig godt, og handlingen fænger meget!


Eske (wingsofwax) Ikke for at ødelægge bogen på forhånd, men Ender's Game hører til under Toung Adult, beregnet til teenagere.

Jeg (gen)-læste den selv for nylig, og selvom bogen har høstet flere priser, så er det altså ikke en specielt udfordrende eller særlig velskrevet bog.

Så spring den over hvis i forventer intelligent science fiction for voksne.


Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments Der er jeg så ganske uenig :) Jeg læste den selv første gang som voksen, og jeg syntes den var særdeles velskreven! Jeg har læst den 3 gange siden jeg var 25 og det er en af mine top 10 yndlingsbøger ever :)


Eske (wingsofwax) Jeg vil lige understrege. at jeg ikke siger, at Ender's Game er em dårlig bog. Jeg siger blot, at hvis man forventer et mesterværk med prosa på højt plan, så er man gået galt i byen.

Mest af alt siger jeg det fordi jeg selv havde store forventninger til en bog, som har fået så meget bifald og så mange priser.

For dens målgruppe er Ender's Game en udmærket bog.


message 9: by Camilla, The Girl Who Loved To Read (last edited Aug 24, 2013 11:47AM) (new) - rated it 4 stars

Camilla (cyqua) | 853 comments Mod
Nu er det jo faktisk også sådan, at konceptet "Young Adult" reelt ikke eksisterede dengang bogen blev skrevet, og i følge Card helt sikkert var tænkt som voksen-litteratur (hvis man overhovedet kan tale om sådant). Den blev oprindeligt udgivet i en af de mest anerkendte SF blade, Analog Science Fiction and Fact, som også har startet bl.a. Asimov og Heinleins karrierer, så jeg synes det er lidt svært at sætte et sådant "mærkat" på...

Jeg er for sin vis enig med Eske i, at Ender's Game ikke er en "space-opera" med fantastisk sprog, men jeg synes absolut heller ikke, at den ikke har fortjent de mange priser og ros - det er jo historien i sig selv og tanken bag, der er fokus i bogen. Og det gør Card ganske fantastisk, synes jeg :) Jeg ved ikke, om jeg vil gå så langt som til at kalde Ender's Game et mesterværk, men helt sikkert en klassiker, og den udfriede alle mine personlige forventninger - selv med hype :)

Men dette er vel i bund og grund samme diskussion, som man kan have om langt de fleste bøger - hvad er det for elementer, som folk sætter pris på? Jeg elsker personligt forskellige bøger af forskellige årsager, og kan slet ikke forstå at andre er vilde med nogle bøger - sådan er vi heldigvis så forskellige, men jeg synes det er lidt problematisk at komme med "generelle udsagn" omkring hvad en bog er eller ikke er :)


Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments Eske wrote: "Jeg vil lige understrege. at jeg ikke siger, at Ender's Game er em dårlig bog."

Det prøvede jeg heller ikke at antyde at du sagde, så jeg beklager hvis det kom til at lyde sådan. Svarede "på farten" så det gik lidt hurtigt. Jeg er bare uenig i at den "ikke er specielt udfordrende" eller "særlig velskreven" og synes absolut det er "intelligent science fiction for voksne".

Jeg kan godt være enig i at den ikke er så teknisk som mange andre space-operas, men det synes jeg faktisk kun er en styrke. Ikke mindst fordi det gør den til en glimrende introduktion til science fiction genren - især for folk som hævder at de "ikke er til sci-fi".

Mesterværk ved jeg ikke med, men jeg er enig med Camilla i at den absolut er en klassiker og oversteg mine forventninger - selv med hype :)

De andre i serien var jeg dog ikke så meget til. "Speaker for the Dead" (som Card selv mener er hans bedste) var da ok, men "Xenocide" direkte kedelig. Til gengæld var jeg meget begejstret for "Ender' Shadow", som dækker samme handling som "Ender's Game", men set fra Beans synspunkt.


message 11: by Anja (last edited Aug 26, 2013 07:18AM) (new) - rated it 5 stars

Anja Rasmussen (myheaven55) | 26 comments Jeg synes bestemt at den høre til i Science Fiction genren og har ikke særlig meget med en ungdoms bog at gøre.


message 12: by RB, Madame Mod (new) - added it

RB (rblindberg) | 1272 comments Mod
Jeg forstår ikke hvorfor i fokuserer snakken på science fiction vs YA/voksenlitteratur? Inden for alle genrer kan værkerne jo være skrevne til hhv. voksne eller børn... det ændrer jo ikke på det faktum at der er tale om sci-fi?
:)


Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments Rita wrote: "Jeg forstår ikke hvorfor i fokuserer snakken på science fiction vs YA/voksenlitteratur? Inden for alle genrer kan værkerne jo være skrevne til hhv. voksne eller børn... det ændrer jo ikke på det fa..."

Helt enig - science fiction og YA er ikke "mutually exclusive". Bøger kan sagtens være både-og eller hverken-eller.


message 14: by Anja (new) - rated it 5 stars

Anja Rasmussen (myheaven55) | 26 comments Jep :)


Mr. Twinkie (thetreeman) | 328 comments Mod
Så har jeg fået den hjem! :)


Mr. Twinkie (thetreeman) | 328 comments Mod
Hmm, den er faktisk bedre end jeg havde forventet. Den er faktisk MEGET bedre end jeg havde forventet. Jeg er cirka 150 sider inden i bogen og er i hvert fald ikke blevet skuffet endnu.


Maria Elmvang (kiwiria) | 260 comments Det er jeg glad for at høre :)


Lasse | 199 comments Ja den er rigtig god.


Mr. Twinkie (thetreeman) | 328 comments Mod
Det eneste der irriterer mig lidt er at personerne er så unge. Det virker ikke særlig troværdigt at de taler som fuldvoksne mennesker. Ja, hovedpersonerne er måske genier, men alligevel...


message 20: by Anja (new) - rated it 5 stars

Anja Rasmussen (myheaven55) | 26 comments Min kæreste og jeg er nu gået i gang med at høre toeren og det virker også rigtig lovende!
Nu glæder jeg mig til at se filmen!


back to top