Netherlands & Flanders group discussion

51 views
Questions > Stephen King

Comments Showing 1-10 of 10 (10 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Marlous (new)

Marlous | 61 comments Ik wil voor de eerste keer eens een boek van Stephen King lezen. Ik heb jaren gedacht dat dat niets voor mij zou zijn, maar ik dacht laat ik het toch een keer proberen.
Met welk boek zal ik beginnen, kan iemand mij er een aanraden?


message 2: by M.S. (new)

M.S. (ms_hoog) Ik ben vroeger begonnen met Christine, dat is wel een klassieker en m.i. ook meteen één van z'n beste. Dodenwake (Pet Sematary) is iets minder dik en minstens zo goed.


message 3: by BookLovingLady (last edited Jun 12, 2013 04:34AM) (new)

BookLovingLady | 2933 comments Mod
Ik heb ooit, lang geleden, een boek van Stephen King van iemand geleend en gelezen, en ik ben dan ook al in mijn geheugen aan het graven sinds ik dit berichtje las. De titel wil echter maar niet 'bovendrijven', waarschijnlijk omdat het niet echt mijn soort boek was. Mocht het mij alsnog te binnen schieten, dan hoor je het natuurlijk.


message 4: by Marlous (new)

Marlous | 61 comments Mark wrote: "Ik ben vroeger begonnen met Christine, dat is wel een klassieker en m.i. ook meteen één van z'n beste. Dodenwake (Pet Sematary) is iets minder dik en minstens zo goed."

Dank voor de tips!


message 5: by Sera (new)

Sera (seracatty) Ik ben bezig met mijn eerste Stephen King boek. Ik lees nu It. Maar dat is wel echt een dikke pil, dus daar moet je wel zin in hebben. Ik ben nu op blz 290 en het verhaal is eigenlijk pas net begonnen. Tot nu toe vind ik hem wel vrij langdradig en hij springt vaak in de tijd - wat soms een beetje verwarrend kan zijn. Maar buiten dat om vind ik het tot nu toe wel een goed boek.

Bijna overal wordt De beproeving/The Stand genoemd als zijn beste boek, dat is misschien ook wel de moeite waard dan. En dan heb je natuurlijk ook de klassiekers als bijv. Carrie, Cujo, de mist en misery.


message 6: by Liesbeth (last edited Jun 13, 2013 11:49AM) (new)

Liesbeth | 7 comments Ik denk dat de vraag een beetje is, welk soort boek je wilt lezen. King is wel het best bekend voor zijn horrorverhalen (It, Cujo, Carrie, ...), maar aangezien je zelf aangeeft dat je dacht dat zijn boeken niets voor jou zouden zijn. Echter "Green Mile" en "Rita Hayworth and Shawshank Redemption" (beiden ook verfilmd) zijn ook van zijn pen. Stephen King schreef trouwens ook heel wat korte verhalen. Misschien kan je best als kennismaking een van deze ter hand nemen.

Ik heb nog een van zijn laatste boeken "A face in the crowd" (2012) hier liggen om te lezen.


message 7: by M.S. (new)

M.S. (ms_hoog) Ik heb overigens echt 5 minuten geleden z'n nieuwste uitgelezen (Joyland) en vond ook deze erg mooi. Geen horror, eerder een nostalgisch coming-of-age-verhaal met een onderliggende whodunnit en een licht paranormaal sausje.


message 8: by Edward (new)

Edward (eddieee) | 11 comments King heeft ook fantasy-boeken. Heb zelf recentelijk De wind door het sleutelgat gelezen, een boek in zijn Donkere Toren-reeks (Dark Tower), waarvoor je geen kennis hoeft te hebben van de eerdere boeken in die reeks (aldus King).


message 9: by Marlous (new)

Marlous | 61 comments Iedereen bedankt voor de tips. Van een vriend heb ik dromenvanger te leen gekregen en inmiddels heb ik ook Christine in huis gehaald waar ik vandaag aan begonnen ben. Ik ben benieuwd!

Aangezien het mij leuker leek te beginnen aan een boek waar ik nog niets van af wist heb ik maar voor deze gekozen aangezien ik vrees dat ik al de verfilming heb gezien van The green mile, shawshank, pet sematary, Carrie, the mist en the shining.
En wie weet als het me bevalt ga ik wel verder met de Donker Toren serie.


message 10: by BookLovingLady (last edited Jul 01, 2013 02:47AM) (new)

BookLovingLady | 2933 comments Mod
Ik weet weer wat ik destijds gelezen heb: It / Het

Bedankt Cécile :-)


back to top