Dutch YA group discussion

141 views
YA boeken > All night long

Comments Showing 1-36 of 36 (36 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Priss (last edited Jun 09, 2013 07:45PM) (new)

Priss (lisz) Vandaag weer eens opgebleven tot... eens even zien, 4.43 in de ochtend, om een boek uit te lezen.
Ik vroeg me af voor welke boeken jullie voor het laatst lang zijn opgebleven? :)
(of van welk boek je het je nog goed kunt herinneren, o.i.d.)


message 2: by Emmy (new)

Emmy Ruijven (zonenmaan) Ik doe dat nooit, ook niet voor anderen. Wel een keer eerder opgestaan om te gaan lezen :)


message 3: by Anne (new)

Anne (juliasesar) Ik heb een keer, en dit is echt erg, tot zeven uur gelezen. Ik was bezig met een boek en toen ik het uit had, wilde ik het vervolg gewoon lezen. Waren van de serie Ranger's Apprentice.
Is echt niet aan te raden. Gelukkig was het weekend, maar heb me nog nooit zo slecht gevoeld daarna. -_-
Naast dat, ach blijf vaak genoeg op om een boek te lezen tot twee of drie uur, maar niet later dan dat. Ik kan een goed boek gewoon niet opzij leggen. xD


message 4: by Bibi (new)

Bibi | 6 comments Ik had van de week dat ik een boek uit moest lezen. Ik wilde niet dat ik de volgende dag verder moest in het boek. Het moest en zou uit! Het gaat om het boek Hex van Thomas Olde Heuvelt. Erg spannend! Op mijn blog heb ik een recensie geschreven over dit boek.

http://bibiesboeken.blogspot.nl/2013/...


message 5: by Melissa (new)

Melissa M. | 24 comments nou... ik geloof dat ik de twilight-serie steeds heel lang doorlas..

@ Anne ik heb de ranger's apprentice serie ook gelezen! I freakin love it! Vind het heel jammer dat ik de serie nu al weer heb uitgelezen...


message 6: by Lizza11 (new)

Lizza11 | 4 comments Er komt als het goed is een nieuw deel uit in die serie. En die andere serie van Flanagan is ook wel leuk om te lezen.

Ik lees voordat ik ga slapen altijd een halfuur, maar dat gaat meestal (lees: altijd) fout. Dan denk ik, goh aardig opgeschoten, en dan is het op de klok dik een uur verder. ;) Ik moet wel zeggen dat het altijd fantasy boeken zijn dan.


message 7: by Anne (new)

Anne (juliasesar) @ Melissa Ik ben zo verslaaf aan die serie. Ben nu ook begonnen aan de tweede serie van John Flanagan, the Brotherband Chronicles. Heb je deze al gelezen?? Zijn volgens mij net allemaal uit in het nederlands.

@ Lizza11 Je heb gelijk, zag paar dagen geleden dat er een twaalfde boek komt. The Royal Ranger dacht ik. Komt ergens eind van dit jaar uit.


message 8: by Melissa (new)

Melissa M. | 24 comments Yes! Dat is echt geweldig!
@ Ja, ik ben begonnnen in het eerste boek, maar heb hem toen aan de kant gelegd, sinsdien niet meer aan toe gekomen. Vond het wel heel leuk van wat ik al gelezen heb.


message 9: by Anne (new)

Anne (juliasesar) @ Melissa Je moet er echt mee verdergaan. Ik heb ze allemaal in het engels thuisstaan. Ben net begonnen met het opnieuw lezen. Heb de eerste twee boeken al weer uit xD


message 10: by Melissa (new)

Melissa M. | 24 comments oke, ik zal er weer mee beginnen als ik gone honger uitheb. wat raad je aan, verder lezen of overnieuw beginnen?


message 11: by Anne (new)

Anne (juliasesar) Ik zou zelf overnieuw beginnen. Dan kom je weer goed in het verhaal, anders spring je er midden in. Als je het nog best goed kent, kun je desnoods wel kleine stukjes overslaan. Maar plotsteling in het midden beginnen haalt de sfeer een beetje weg vind ik altijd.
Maar dat ligt natuurlijk aan wat je zelf het prettigst vindt.

Ik begin zelf weer aan Harry Potter, want gisteren zag ik toevallig de laatste film op tv.


message 12: by Melissa (new)

Melissa M. | 24 comments oke, ik denk dat ik maar overnieuw begin..
mn vader is net op aanraden van mij in grijze jager begonnen en hij heeft deel 1 al uit! hij vond het volgens mij wel leuk.


message 13: by Anne (new)

Anne (juliasesar) haha dat is mooi. Ik had het eerste boek dubbel, dus dat heb ik aan mijn neefje gegeven. Hoop dat hij het gaat lezen, maar heb weinig hoop. Hij is nog een beetje jong.
Misschien over een paar jaar. xD


message 14: by Iris (new)

Iris (hetboekenplankje) | 4 comments Het is me al een paar keer overkomen dat ik tot diep in de nacht door ben gegaan met lezen. Ik moest en zou het uithebben. Volgens mij is mijn langst rond een uur of vier in de morgen. Welk boek dat was zou ik echt niet durven zeggen. Er komen te veel boeken voor in aanraking ;). Van de week was het weer raak, opgebleven tot een uur of 3. Was toen The McKinnon: The Beginning aan het lezen. Daarna moest ik echt gaan slapen, nam niets meer van het verhaal in me op ;)


message 15: by Priss (new)

Priss (lisz) @Iris ooh dat klinkt bekend haha. Zo moe zijn dat je ogen echt dichtvallen en toch nog door willen lezen omdat het verhaal zo leuk is. Goed boek trouwens? :o :)


message 16: by Iris (new)

Iris (hetboekenplankje) | 4 comments Priss wrote: "@Iris ooh dat klinkt bekend haha. Zo moe zijn dat je ogen echt dichtvallen en toch nog door willen lezen omdat het verhaal zo leuk is. Goed boek trouwens? :o :)"

Ja, zeer goed boek. Anders was ik al veel eerder gestopt met lezen ;)


message 17: by Annie (new)

Annie (AnnieAnnieAnnie) | 40 comments Lara Adrian, vampirepornnnn!!!

Hier blijf ik drie nachten achter elkaar voor wakker, al kan dit ook komen omdat ik dan niet meer durf te slapen uit angst dat iemand me tijdens mijn welverdiende nachtrust in mijn nek bijt ofzo..


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 11 comments Echt een hele nacht opgebleven was voor het laasts bij Mockingjay, om 10 uur in de avond begonnen met lezen en niet meer gestopt tot ik hem uit had!


message 19: by Priss (new)

Priss (lisz) Wendy: dat klinkt bekend, haha. Heb dat probleem niet alleen als ik wil gaan slapen, maar ook als ik echt bezig moet met iets... Verhalenbundels zijn idd slim, maar heb je er dan geen last van dat je zou willen dat het verhaal langer duurde?

Isabelle: Lekker de hele nacht door :p nog een beetje slaap gehad? haha. En Mockingjay! Hoe vond je hem? ^^


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 11 comments Haha ja kon de volgende ochtend gelukkig nog wel uitslapen was met de kerst! Vond hem echt fantastisch, heb hem inmiddels nog een aantal keer gelezen en probeer de hele serie aan al m'n vrienden aan te smeren ;) gaat wel makkelijker met de films nu want iedereen is een instant fan geworden haha!


message 21: by Priss (new)

Priss (lisz) Isabelle: Oh, lucky! Vond je hem wel leuk? Ook beter dan de andere twee? Vond zelf namelijk het laatste boek het minste, haha. Het einde was stom :( En idd! Vond het ook nog best wel goede verfilmingen van boeken eigenlijk.


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 11 comments Vond hem juist heel goed, denk wel de beste van de 3! Het eind was passend vond al heb ik wel wat traantje gelaten haha. Ja vind de films ook goed gedaan! Heb ze al een paar keer gekeken


message 23: by Priss (new)

Priss (lisz) Isabelle: misschien passend inderdaad en tsja, hij was ook realistisch. Maar toch vond ik het niet echt leuk haha. Maar misschien moet ik hem maar een keer opnieuw lezen, is alweer een tijdje geleden haha. En ja! Heb de eerste film een paar keer gezien, de tweede niet. Kan echt niet wachten tot de derde uitkomt! Wel jammer dat die wordt opgedeeld in twee delen... Meer films vind ik niet erg, maar langer wachten :( haha


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 11 comments Haha ja dat langer wachten is jammer maar betekent ook langer genieten ;) en daar hou ik dan wel weer van!


message 25: by Priss (new)

Priss (lisz) Dat is waar :p plus, in de tussentijd komen er nog zat andere goede films en boeken uit. The Maze Runner lijkt me echt leuk!


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 11 comments Ja dat is zo, ben erg benieuwd maar the mazerunner vooral met Dylan O'Brien in de hoofdrol! En we kunnen the hunger games lekker afwisselen met divergent. Hoeven we steeds maar een halfjaar te wachten ;)


message 27: by Priss (new)

Priss (lisz) Oh, ik wist niet dat hij de hoofdrol speelde haha. Maar idd, ben benieuwd! En divergent... Die was ik vergeten, haha. Divergent is geweldig :) Die eerste film was ook echt goed..


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 11 comments Ja vond Divergent ook heel goed, vond Miles Teller echt fantastisch! Kom gewoon geen hekel aan Peter hebben. Alleen jammer dat bepaalde dingen eruit waren gelaten.
Ja ben the mazerunner vooral gaan lezen omdat ik wist dat hij in de verfilming zou spelen haha


message 29: by Priss (new)

Priss (lisz) Miles Teller? Ah, die speelde dus Peter haha. Wist ik niet, maar vond Peter in de film wel aanzienlijk minder irritant dan in het boek. En inderdaad jammer dat ze er dingen uit hebben gelaten, maar denk dat dat ook te maken had met de minimum leeftijd voor die film :) en natuurlijk het feit dat in films altijd veel wordt weggelaten.
Oh hahaha best wel slecht :p heb zelf op zich ook bepaalde films gekeken puur omdat er een leuke acteur in zat, dus eigenlijk mag ik niks zeggen haha :)


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 11 comments Haha ja een kleine celeb crush op z'n tijd kan geen kwaad toch ;)


message 31: by Priss (new)

Priss (lisz) Nee idd :) Theo James was uiteindelijk ook best leuk ^^


Isabelle (the Book Dutchesses) (isabelle_thebookdutchesses) | 11 comments Haha ja absoluut! Van mij geen klachten. Soms moet je gewoon even wennen aan het idee, net als met Sam clafin als finnick! Vond hem uiteindelijk echt fantastisch


message 33: by Priss (new)

Priss (lisz) Jaaaa idd! Sam Claflin was ik van tevoren al blij mee haha, maar hij bleek nog beter dan ik had verwacht dus dat is altijd goed :)


message 34: by Allard (new)

Allard | 8 comments Sam Clafin heeft echt Finnick geweldig neer gezet in de film!


message 35: by Priss (new)

Priss (lisz) @Wendy ummm oeps, vergeten de thread te checken. Maar klinkt logisch :) heb je aanraders? Heb zelf nu een bundel gelezen geloof ik en daarbij vond ik van de meeste verhalen toch jammer dat ze afgelopen waren. (Misschien kwam dat ook omdat veel van die schrijvers het korte verhaal gebruikten om je nieuwsgierig te maken naar het langere boek dat ze hadden geschreven -.-")


message 36: by Christy Ceylin (new)

Christy Ceylin (christyfristi) Ik kan echt niet een nacht lang opblijven om te lezen, tot een uurtje of 3-4 kan nog wel, maar langer..ik lees dan in de ochtend het boek meteen uit. Vroeger deed ik het weleens, las ik 2-3 boeken in één nacht uit, maar dat kwam omdat ik niet kon slapen.


back to top