Southwood Norsemytho Group discussion

The Power of Myth
This topic is about The Power of Myth
7 views
NorseMytho > The Southwood Norsemytho Group Book Reviews: De 10 beste bøkene i norrøn mytologi

Comments Showing 1-3 of 3 (3 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Georgia (new)

Georgia Weiss (georgiaweiss23) | 2 comments http://norse-mythology.org/the-10-bes...

Det er hauger av bøker tilgjengelig norrøn mytologi, spesielt på nybegynnernivå. Prøver å bestemme hvor du skal begynne kan være skremmende. Hvis du er fascinert av hva du har funnet her på norrøn-Mythology.org og ønsker å utforske emnet videre, her er en liste over 10 av beste bøkene i feltet (pr. desember 2012). Denne listen er skrevet hovedsakelig med nybegynnere eller middels student av norrøn mytologi i tankene, selv om noen av de mer spesialisert bøkene i denne listen vil være av stor bruk for de som allerede er kjent med grunnleggende i den gamle mytologien og religionen norrøne og andre germanske folk, og vil gå videre.

Rekkefølgen på bøkene i denne listen går fra den mest nybegynner-vennlig til de mest avanserte.

1. De norrøne mytene av Kevin Crossley-Holland
Kevin Crossley-Holland's The norrøne myter er den beste innføringen i norrøn mytologi der ute for total nybegynner. Boken begynner med en kort oppsummering av norrøn kosmologi og pantheon, som setter scenen for det virkelige midtpunktet av arbeidet: Crossley-Hollands underholdende og nøyaktig gjenfortellingene av flere av de mest sentrale historier om norrøn mytologi, som opptar det store flertallet av bokens sider. Det er absolutt ingenting her som ville skremme bort nonspecialist.

2. Guder og myter i Nord-Europa av HR Ellis Davidson
Hilda Roderick Ellis Davidson var en av det tjuende århundre fremste forskere og popularizers av norrøn mytologi. Guder og myter av Nord-Europa er hennes mest tilgjengelige verk, og er perfekt for nybegynnere som ønsker en mer vitenskapelig ta på norrøn mytologi enn Crossley-Hollands innledende arbeid (over). Boken beskriver den førkristne religionen norrøne og andre germanske folk på en måte som fokuserer mindre på gjenfortelling historier enn Crossley-Holland, og mer på historiske praksisen med gamle religion i seg selv. Til tross for sin tilgjengelighet, arbeidet holder til Ellis Davidson alltid upåklagelige vitenskapelige standarder, og inkluderer hyppige referanser til og diskusjoner av litterære primærkilder, arkeologiske bevis og andre former for bevis for den hedenske germanske religionen.

3. Myter og Religion i Nord: religionen til Skandinavia av E.O.G. Lewes-Petre
Det overordnete målet av Oxford norrønt professor Edward Oswald Gabriel Lewes-Petre myte og Religion i Nord er mye det samme som for Ellis Davidson guder og myter av Nord-Europa, men Lewes-Petre arbeidet er langt mer grundig og fet. I mange universiteter over hele verden i dag, er myter og Religion i Nord behandlet som gå til oppslagsverk for alle ting relatert til norrøn mytologi, og med god grunn. Mens noe tørrere og mer akademiske enn Ellis Davidsons bok, gjør Lewes Petre mer enn opp for dette med sin selve helhet og skarpsindighet av innsikt. Å si det enkelt: før du har lest denne boken som er absolutt nødvendig, du er bare en dabbler i norrøn mytologi.

4. Ordbok Nord mytologi av Rudolf Simek
Simek's Dictionary of Northern Mythology består av, som tittelen antyder, en ordliste med alfabetiske oppføringer på praktisk talt alle egennavn du noensinne vil møte i studiet av norrøn mytologi, som primære kilder (se nedenfor) er så full av obskure navn som noen av Tolkiens arbeider. Denne boken er en ekstremt nyttig verktøy for å navigere gjennom landskapet, som kan til tider være formidabel (men, selvfølgelig, vel verdt det). På grunn av formatet på boken, Simek presenterer ingen "store bildet" Vis av norrøn mytologi (se #9 og #10 for bøker som gjør), og noen tolkninger av bevis han tilbyr er noen ganger mistenker. Men når alt er sagt og gjort, er nordlige mytologi-ordbok uovertruffen for sin bekvemmelighet som en tett organisert samling av fakta.
5. Den eldre Edda oversatt av Lee M. Hollander
Hvis du har lest de fire bøkene ovenfor, du er mer enn klar til å takle de primære kildene seg (i engelsk oversettelse, selvfølgelig, med mindre du kan lese norrønt eller latinsk). Den eldre Edda spesielt er et verk av slike innsikt og overveldende skjønnhet som det er praktisk talt uten sidestykke i hele verdenslitteratur. Det er en samling av norrønt mytiske og heroiske dikt komponert av anonym poeter i Island eller Skandinavia i vikingtiden og kort tid etterpå. Til sammen utgjør disse diktene vår eneste viktigste kilde til informasjon for norrøn mytologi og religion. Å være perfekt frank, uten engelsk oversettelse som er blitt publisert så langt kommer i nærheten av å formidle den fulle omfanget av storheten og nyanse av de norrøne tekstene, men Lee M. Hollander oversettelse er en svært prisverdig prestasjon som kommer nærmere enn noen andre oversettelse som jeg har lest.

6. Den yngre Edda Snorri Sturluson, oversatt av Jesse L. Byock
Den yngre Edda ble skrevet i det trettende århundre av den islandske lærde Snorri Sturluson, og det er den nest viktigste kilden for vår informasjon på norrøn mytologi (etter den eldre Edda). Det ble opprinnelig skrevet som en avhandling om mytologien bak mange konvensjonelle bilder i norrønt poesi, som skal brukes av poeter, og de som ønsket å forstå verkene til eldre poeter bedre. Snorre forsøkte å gi som nær en systematisk fremstilling av gamle hedenske mytologien som de kirkelige myndighetene i sin tid ville tillatt (ikke minst som var sin egen samvittighet og kristne forpliktelser). Forskere debattere intenst hvor nøyaktig informasjonen han har gitt oss er, og det er en utbredt konsensus som, på den minste, Snorre ikke kan bli tatt til pålydende. Likevel, en eller annen måte, sin prosa-Edda er en skattekiste full av fakta som ville ha vært helt tapt ellers, uansett vanskelighetene med å skille fakta fra Snorre egen pynt eller misforståelser.

7. Hirdlovene i
De middelalderske vikingtiden er vidunderlig litterære verk, skrevet i en sterk, nøktern stil som brims med uuttalt implikasjoner. De er også noen av våre viktigste litterære kilder til informasjon om førkristen mytologi, religion og kultur av norrøne og andre germanske folkeslag. Denne 740-siders tome inneholder ikke mindre enn ti av disse sagaene, samt et utvalg av mange kortere historier. Midtpunktet av sagaene av islendingene er Egils Saga, som dådene til nær uovervinnelig kriger-poet og tilhenger av Odin Egil Skallagrimsson. Det er blant beste av sagaene, både i form av sin litterære kvalitet og hva oppmerksom leser kan lære av det. Oversettelsene er alle nøye utvalgt og topp-hakk. Dette er den beste introduksjonen til vikingtiden der ute, og for mindre enn $20, det er ganske et røverkjøp.

8. Germania av Tacitus, oversatt av Harold Mattingly
Skrevet rundt 100 beskriver CE av romerske historikeren Cornelius Tacitus, Germania land, historie, kultur og religionen til de germanske stammene som bor nord for imperiet og øst for Rhinen i Tacituss tid. Germania hjelper oss å få en følelse av hvordan hedenske religion norrøne og andre germanske folk endret seg over tid, i tillegg til det høye nivået av kontinuitet på tvers av dens mange timelige og romlig permutasjoner norrøne/germanske mytologi er langt eldre enn bare vikingtiden. Noen passasjer, for eksempel den berømte beskrivelsen av tilbedelse av gudinnen Nerthus eller den hellige skogen av ulike stammer, har en haunting makt som rører noe dypt inne i en 21st century leser.

9. Brønnen og treet: verden og tid i tidlig germansk kultur av Paul Bauschatz
Nå kommer vi til sekundære kilder for mer avanserte studenten i mytologien til norrøne og andre germanske folkeslag. Etter min mening, enkle beste arbeidet på dette nivået er gammel engelsk professor Paul Bauschatz's The Well og treet: verden og tid i tidlig germansk kultur. Bauschatzs bok diskuterer worldview av hedenske norrøne og andre germanske folkene på en konseptuell nivå. Det vil si stiller det spørsmål som, "tatt sammen, hva gjøre Tacitus, Beowulf, de norrøn kildene, og grammatiske strukturen av germanske språk fortelle oss om den gamle germanske visningen av tid og rom?" og "hva var germanske begrepet Wyrd (skjebne), hvilke kilder beskriver bare i isolerte, konkrete eksempler, og hvilken rolle det spiller i denne modellen av tid og rom?" Bauschatzs vilje til å spørre dypere spørsmål enn andre, og å svare på dem ved hjelp av peker ut kraftige tilkoblinger at ingen andre har lagt merke til gjør dette til et modig og dristig tekst som er uunnværlig lesning for alle som er alvorlig om å forstå norrøn mytologi som dens førkristen tilhengere gjorde.

10. Den Viking måten: Religion og krigen i sent jernalderen Skandinavia etter Neil S. pris
Sammen med Bauschatzs brønnen og treet (#9 over), arkeolog Neil Price The Viking Way: Religion og krigen i sent jernalderen Skandinavia presenterer den mest omfattende oversikten over hedenske germanske worldview hittil. Pris undersøker faste innbyrdes forhold mellom krig, magi, sjamanisme, og religion i vikingtiden verden. Han viser at vekt på konkurrerende kamp og en særlig høy mening om verdien av å overvinne livets utfordringer er kjernen i førkristen germanske worldview (og faktoren som mest sterkt forener nevnte kategorier), og at Odin ble ansett som animert ånden av dette vil å overvinne og selv-overvinne (derav hans tittel av "Allfather"). Langs veien behandler pris leseren til noen av de mest dyptgående og innsiktsfulle diskusjonene på trykk om norrøne sjamanisme og forholdet mellom førkristen germanske verdenssyn og praksis på den ene siden og de av andre circumpolar folkeslag som samisk og Siberians på den andre.

Related Article: http://current.com/community/94081157...

Related Forum Site: http://www.goodreads.com/topic/show/1...


Volvaknights347 | 3 comments Jeg ville være påmelding å mate meg selv i tilfelle du fikk mer interessant innlegg neste gang.


message 3: by Marcel (new)

Marcel Kunze (marcelkunze23) | 1 comments Hei! Dette innlegget Kunne ikke være noe skrevet bedre! reading gjennom dette innlegget Minner meg om min gode gamle roommate! Han holdt alltid snakker om dette. Jeg vil videresende denne artikkelen til ham. Ganske Sikker han vil ha en god reader. Takk for Deling!


back to top