Goodreads Malaysia discussion

187 views
Makan Buku, Minum Buku... > Dapat buku apa di Big Bad Wolf 2012?

Comments Showing 1-28 of 28 (28 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Apa tangkapan bagus dari Big Bad Wolf?
Pengalaman masam-manis?
Lokasi mana lebih baik, MIECC atau MAEPS dulu?


message 2: by Azim Mat (new)

Azim Mat (matazim) | 19 comments Tak singgah jauh kalau arah sekitar KL dan ke utara ada harapan. Tunggu PWTC datang


message 3: by Hana (new)

Hana Jimi | 6 comments masa kat MAEPS best coz kawasan parking banyak. :)

sambar 2 series YA (complete set, hoyyeah). then some fiksyen, and 2 cookbooks.
siap p dua kali.hehehe


message 4: by Syahira (last edited Dec 24, 2012 12:54AM) (new)

Syahira  | 752 comments better yang dekat Amcorp Mall and South City Mall... MAEPS and MIECC tak banyak variety pun. Tapi MIECC bagus sikit untuk yang pergi sendiri and kalau lapar, tak la teruk sangat kena overcharge sebab boleh pergi mall sebelah tu.

Tapi section non-fiction dia tetap best. Lagi bagus dari Bookxcess


message 5: by Neenee (new)

Neenee | 32 comments Suka MAEPS sebab tiada kesesakan trafik. Tetapi MIECC ni pula, lebih mudah. Naik komuter pun boleh. Dua-dua pun ok. Lagipun,dekat dengan rumah.

Tidak setuju kalau di South City Mall. Tiada perkhidmatan bas / komuter / lain-lain. Tempat letak kereta pun terhad.

Memang banyak buku yang 'tertangkap'. Kebanyakannya fiksyen. Memoir dan biografi pun ada juga.


message 6: by haley91 (new)

haley91 | 5 comments kali pertama dapat pergi BBW, masa kat MAEPS dulu tak sempat pergi *walaupun dekat UPM je*. dapat pergi kali ni, memang tak lepaskan peluang borong buku banyak2. adalah dekat 20 buah buku dapat disambar. Ada kawan yang pandang semacam je. Tapi buat tak tahu je. Rasanya,tak rugi pun laburkan duit pada buku..


message 7: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
Yang di Amcorp dan South City Plaza tak sempat pergi.

Tapi banding Maeps dan Miecc, yang tahun ini lebih sesuai rasanya kalau bawa anak. Mudah cari makan :-) dan rasa sangat gembira mereka sediakan tempat kanak2 bermain di tingkat 2. Klibf pun patut sediakan.

Tapi saya tak sempat cari banyak buku juga, hanya 2,3 buah memoir yang berkait dengan buku, selebihnya buku anak dan suami beli buku 'coffee table' berkait perang dunia.


message 8: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1544 comments Mod
Beli lebih 50 buah buku dengan purata harga RM10 sebuah. Geram betul tengok buku dengan cantik-cantik, pada harga yang murah. Pusingan pertama kami berenam kutip apa-apa saja buku yang rasa menarik. Pusingan kedua baru duduk dan nilai semula sama ada perlu dibeli. Buku-buku yang saya beli, buku cerita kanak-kanak, biografi atlit-atlit, dekorasi rumah, buku-buku berbentuk fakta dengan ilustrasi & novel.


message 9: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1544 comments Mod
Tiada pengalaman pahit, manis belaka, di Mines, saya fikir lebih bagus, tak perlu nak beratur naik bas, lebih mudah bila dengan anak-anak.


message 10: by Mohd (new)

Mohd Raslan | 11 comments Sayang, saya jauh di Utara. Tak mengapa, balik NS nanti singgah lah Bookxcess atau Junk Book Store atau tunggu saja Pesta Buku KL. Sesiapa di sini orang Perlis atau Kedah?


message 11: by ninotaziz (new)

ninotaziz ninotaziz | 46 comments BBW was marvelous. I could only manage one trip so I dedicated it to my young kids. Iman and Inas, my two teenagers - or rather young adults, went three times.

Parking, logistics and layout were fine - well organized. It was huge, so much so I did not meet one single friend who was there the same time I was - four of them!

Play area for the young ones was great. When little Ikesha was tired, she went upstairs to be energized.


message 12: by CekMoNSter (new)

CekMoNSter | 92 comments First time pergi BBW tahun ni! Happy~ Tak sangka juga dapat pergi sebab duduk jauh di Terengganu dan family bukan jenis yang suka travel jauh2. Mungkin sebab cuti sekolah and adik baru habis SPM, so maybe my mum was in the mood for some short holidaying. I was actually jokingly suggesting for a tour to KL, making up some legit reasons for her to go there (but its primarily because of BBW )and was quite surprised that she agreed at the end!! Managed to grab some interesting books (some Patrick Ness,cooking book, etc) The best school holiday ever:)


message 13: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
CekMonster, I hope I can be a cool mum like yours when my kids grow up, :-)


message 14: by CekMoNSter (new)

CekMoNSter | 92 comments @Najibah, we wish for the same thing^^


message 15: by Ummu Auni (new)

Ummu Auni (ummuauni) | 539 comments Congrats CekMonster :):) For BBW, location wise, Mines is better but the book selection @ MAEPS was much better


message 16: by Limau Nipis (new)

Limau Nipis (limaunipis) | 89 comments wow, nak jadi ibu yang cool like cek monster's mom. prefer mines over maeps


message 17: by Wan Atiee (new)

Wan Atiee (WanAtiee) | 132 comments Saya sempat grab sebuah buku saja itu pun kirim pada kawan. Kekangan masa dan juga tempat kerja yang jauh. Mungkin yg tahun depan ni nak pergi.


message 18: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1544 comments Mod
Kiranya saya pun ibu yang 'cool'lah sebab bawa anak-anak dengan 3 beg tarik botong buku di BBW. :)


message 19: by CekMoNSter (new)

CekMoNSter | 92 comments @Ummu Auni:Thanks..Hopefully next BBW will be better in book choices and venue..I need to plan another excuse for the bookescapade~

@Nor Azzah:3 beg?Wow..Probably the coolest mum at BBW this year..hehe..

By the way, terkejut juga bila pergi BBW nampak ada bahagian buku-buku melayu sebab promo kat FB banyak tentang buku-buku BI..Great!


message 20: by Limau Nipis (new)

Limau Nipis (limaunipis) | 89 comments Nor Azzah wrote: "Kiranya saya pun ibu yang 'cool'lah sebab bawa anak-anak dengan 3 beg tarik botong buku di BBW. :)"

kak, anak perempuan saya nak ikut, tapi saya pergi masa subuh. next year mungkin bawa mereka lah. suami malas nak join saya borong buku


message 21: by Najibah, Penterjemah yang mencintai kata-kata (new)

Najibah Abu Bakar (najabakar) | 2843 comments Mod
@ Kak Azzah, wah, sampai 3 beg. Memang tak tertanding. Saya masuk kotak yang BBW sediakan saja.


message 22: by Jack (new)

Jack (echoicglory) | 295 comments Woah... Murahnya buku. Boleh tanya sampai bila promosi tak? Dan... MAEPS dan MIECC tu apa? Terasa macam n00b pulak, saya tak biasa dengan abbreviations.


message 23: by Limau Nipis (new)

Limau Nipis (limaunipis) | 89 comments Jack, unfortunately BBW baru habis minggu lepas pada 23 disember. MIECC : mines international exhibition convention centre dan MAEPS: malaysia agri exhibition park ke gituu. Buku dalam harga RM 8. Annual book sale event yang dianjurkan oleh Book Xcess owners


message 24: by Ummu Auni (last edited Dec 30, 2012 04:51PM) (new)

Ummu Auni (ummuauni) | 539 comments Untuk Jack, BBW sale


message 25: by Nor, dari khutubkhanah USIM (new)

Nor (norazzahmomin) | 1544 comments Mod
Anak-anak dah besar ok sikit, alhamdulillah. Tapi memang kami biasakan bawa ke pesta buku dari kecil masa ber'stroller' lagi. Lagi pun tahun ni ada tempat permainan. Jadi lepas pilih buku kanak-kanak, kami hantar ke atas.
Najibah, tahun lepas tak bawa beg, terasa susah. Itu yang bawa beg tarik. Tapi ada orang bawa beg baju yg lebih besar.


message 26: by Siti M (new)

Siti M Mat (sitimat) | 35 comments Saya lebih selesa di MIECC - parking mudah/dekat, cari makan dan solat mudah. Strategi penganjur buka pintu 24 jam pada hujung minggu menjadi, pengunjung suka malah jadi satu hype menguar-uarkan pada teman-teman. Moga diteruskan pada masa akan datang. Strategi peraduan gambar menarik juga jadi hype yang membantu (penjual).


message 27: by Damaisuria (new)

Damaisuria | 15 comments Tahun lepas BBW 2011 dibuka pada pukul 10 pagi pada hari pertama. Tahun ini BBW 2012 dibuka seawal 6.30 pagi pada hari pertama. Barangkali memberi peluang kepada warga kota yang bekerja turut merasai 'atmosfera' di pembukaannya sebelum pergi ke pejabat.


message 28: by Suhana (new)

Suhana | 11 comments To those who missed the opportunity last time, you have your second chance. More books to buy.

http://www.hokangtao.com/2013/01/bigb...


back to top