Out of Reality discussion

City of Bones (The Mortal Instruments, #1)
This topic is about City of Bones
43 views
Movies/TV > The Mortal Instruments Movies

Comments (showing 1-7 of 7) (7 new)    post a comment »
dateDown arrow    newest »

message 1: by Rhea, •The Rabid Fairy• (last edited Sep 14, 2013 07:49AM) (new) - rated it 4 stars

Rhea (Rh3a) | 516 comments Mod
description

Пуснаха първия трейлър!!! Може да го видите на официалния сайт.

Не зная как ще го дочакам! 23 август изглежда толкова далече.
Като си помисля само как изобщо не ми пукаше за този филм...

Официална страница
Facebook
Twitter
IMDB


message 2: by Armina (new)

Armina (arminamm) | 51 comments И аз го гледах вчера и макар че по принцип Jamie Campbell Bower ми е доста противен заради лошата си физика(тялото му е по-зле и от това на Robert Pattinson), след трейлъра вече го харесвах, хаха! Какво ли не прави един различен имидж :).

Btw, аз не съм чела книгите, за които мненията естествено са много противоречиви. Вие какво ще ме посъветвате?


Lora Sevdalinova (Luxuria) | 120 comments Започвай ги веднага! :D Не, наистина, това е една от поредиците, които ме грабваха още с първите страници, изключително добре замислена история, добре написана, има много хумор, напрежение, романтика и какви ли не чудовища и странни неща (в хубавия смисъл). Лично на мен ми е сред любимите поредица, обожавам света на Ловците на сенки и нямам търпение за още книги.
По принцип харесвам Джейми просто като човек, симпатичен е и е много забавен по интервюта, но и аз не го виждам като Джейс, макар в трейлъра вече да влиза в кожата му. Надявам се да успеят да уловят всичките важни моменти от историята по правилен начин.
При всички положения нямам търпение за филма.


message 4: by Tanya (last edited Jan 29, 2013 09:10AM) (new) - rated it 4 stars

Tanya | 4 comments Абе историята е интересна, но на 90% се припокрива с Хари Потър... Въпреки това и аз нямам търпение да видя филма :)


message 5: by Raya (last edited Mar 16, 2013 03:54AM) (new) - rated it 5 stars

Raya | 1 comments И аз препоръчвам с две ръце поредицата! Може би малко се разми в последната книга или две, но като цяло историята е страхотна, митологията е страхотно замислена, а и с придружаващите поредици става още по-силна и още по-готина, поне според мен :))

Аз Джейми го преживях като Джейс след няколко дни мъка, и няколкостотин гледания на трейлъра, обаче Лили Колинс не е успяла и досега да ме спечели. Нещо просто ми пречи да я харесам за Клеъри, не знам какво.
Честно, най-много ми харесва избора за актьор за Магнус, до такава степен ми се вписва в образа, който си бях изградила, че ми се струва нереално.
Да видим какво ще направят с историята... наближава :)


message 6: by Rhea, •The Rabid Fairy• (new) - rated it 4 stars

Rhea (Rh3a) | 516 comments Mod
Филмът става. Ако сте фенове на книгите, не виждам причина да не ви хареса, въпреки че не беше толкова забавен и липсваха доста сладки моменти.

На мен ми се видя твърде детински. Поради многото насилие, обаче, не бих го препоръчала за деца под 12 (PG13 е, все пак).

За актьорите:
*Клеъри не си затвори устата през целия филм! И нямам предвид, че не млъкна, а че буквално стоеше с отворена уста през цялото време. И припадна на няколко пъти.
*Джейс беше супер противен. Не зная как не ми се догади само от вида му; беше ми почти толкова отблъскващ, колкото онова слузесто нещо с пипалата.
*Актьорът, който играе Алек, изглеждаше прекалено възрастен.
*Изабел трябваше да е по-голяма кучка.
*Ходж беше смешник. Валънтайн също.
*Джоселин имаше британски акцент?
*Магнус ми допадна.


Споменах, че става за гледане, нали така? Нищо че ме приспа...то беше късно; нормално е. По моя преценка, не беше много по-зле от книгата. Нищо общо с провала на "Игрите", примерно.
Ако все още се кефите на тийн фентъзи и филмовите клишета не ви дразнят, пробвайте книгите И дайте шанс на филма.


message 7: by Aleksiel (new) - added it

Aleksiel | 6 comments Да взема и аз да си споделя мнението, тоя път в точната тема :D

Аз съм голяма почитателка на поредицата, да си призная от сега!

Ефектите бяха много добре направени, първата половина на филма основно въвежда в сюжета и света на ловците на сенки. Екшънът е след това :) Втората част на мен ми беше адски интересна, все пак вече знаех историята и исках да си дойдем на думата с боя :D

Джейс най-сетне ми хареса, бях много разочарована в началото от избора на актьора, но мисля, че се справи добре. Алек беше страхотен с всички физиономии, които правеше дори в сцени, в които е само за фон и просто наблюдава ставащото.

Според мен промените спрямо книгата бяха в полза на персонажите предвид бъдещото им развитие. Романтичните моменти бяха твърде сладникави за моя вкус, но не заеха кой знае колко време от филма (сестра ми пък точно на това се радваше).

Институтът беше направен страхотно, подът беше украсен със спиралите на фибоначи и имаше други такива подобни неща, които ме впечатлиха, та си беше изпипано :)

В общи линии ми хареса колкото и книгата, нещо му липсваше, но не мога да определя какво. Не ми хареса, че почти липсваха котешките очи на Магнус - само проблеснаха на два пъти, пък те са котешки постоянно, не се променят. Също така исках повече сцени с Магнус, но него така или иначе го няма кой знае колко в книгата, просто ми е любимец :)


back to top